bihruz_bey yazar profili

bihruz_bey kapak fotoğrafı
bihruz_bey profil fotoğrafı
rozet
karma: 611 tanım: 258 başlık: 47 takipçi: 5

son tanımları


21 temmuz 2021 psv galatasaray maçı

3. sınıf futbol 3. sınıf televizyon kanallarında seyredilir ya da seyredilemez
devamını gör...

italyan mutfağı

bir mutfakta hamur ağırlığı varsa fakirlik vardır. şimdi fakir olmasalar da geçmişin zor günleri italyanlara hamur ağırlıklı ama lezzetli bir mutfak miras bırakmıştır.
devamını gör...

2021-2022 sezonu galatasaray’ın şampiyon olması

şimdiden şuraya notumuzu düşelim.
devamını gör...

sanat denildiğinde akla gelen ilk ülke

sanat diyince italya, fransa
modern sanat diyince new york
devamını gör...

süper box tarife rezaleti

aylık 170 lira ödeme taahhütü ile iki yıllık anlaşma yaptığım superbox sınırsız 20 mbps internet paketim süresi bu ay dolacağı icin yeni bir teklifle turkcell iletişim merkezinden aradılar. mevcut paketimin artık yürürlükte olmadığı ve onun yerine 15 mbps hızla sınırsız internet paketinin olduğunu söylediler. sıkı durunuz efendim çünkü pakete evet demem halinde iki yıl taahhütlü 590 lira aylık ödeme talep edildi. yani hızım düşerken fiyat kat be kat artacak. ama incelemişler ve görmüşler ki ben ayda 250 gb üzerine kullanımda hiç çıkmamışım o yüzden bana 250 gb interneti 249 liradan devam ettirebileceğimi söylediler. ben de biliyorum sizlik bir mevzu değil ama kayıtlara geçmesini istediğim için söylüyorum ki bu fiyatları talep edenler kafayı yemisler dedim. yenileme yapmayacağım. zaten anladığım kadarıyla yenileme yapmam da istenmiyor. akıl dışı fiyat talepleriyle biz senin aboneliğini istemiyoruz demiş oluyorlar aslında. dünyanın en kötü interneti icin ödediğimiz bedellere bakınız. nereye varacak bu işin sonu bilemiyorum.
devamını gör...

14 temmuz 1987 queen afyon konseri

o salı afyon’da neler yaşandı? mekanlarda çay su gibi akmış, teşkilattan gençler işaret parmakları havada i want it all getiriyorlardı. çevre şehir ve ilçelerden insanlar sökün etmiş, afyon erkek lisesi gençleri bu yabancılara mihmandarlık ediyorlardı. şehirdeki tek otelin 12 odası da tıklım tıklım dolmuş, insanlar mitili sokaklara atmıştı. konser başladığında şehir bomboştu. herkes konser alanındayken sokaklar kedilere emanetti. konserin ortalarında minarelerden yükselen ezan sesini duyan freddie mercury şarkısına ara verince seyircilerden müthiş bir alkış tufanı koptu. sonra freddie sessizce ezani dinledi. ezan bitince inanılmaz bir olay oldu. freddie daha önce hiç bilmiyor olmasına rağmen türkçe konuşarak ben daha önce hiç bu kadar güzel bir şey dinlemedim dedi. ağlıyordu… sonra işaret parmadığını havaya kaldırıp derin bir nefes aldı ve sonra i want it all diyerek seyircileri coşturdu. unutulmaz bir konser bu şarkıyla son buldu ama hala bu konseri yaşayan her afyonlunun kulağında bu şarkılar çalar.
devamını gör...

normal sözlük diktatörlüğü

kadıköy’de sokağa taşan eğlence başlığım forumsal bulundu (o nasıl oluyorsa) ve kadıköy’de eğlencenin sokağa taşması olarak değiştirildi. sonra sizin için bir mahsuru yoktur umarım diye mesaj geldi. ben de anlam kayması olmuş mahsuru var dedim. sonra birşey olmadı değiştirdikleri gibi kaldı. herşeye böyle müdehale edilecekse ömrü uzun olmaz kafa sözlüğün
devamını gör...

afgan göçmenlerin yanında hiç kadın olmaması

akla korkutucu senaryolar getiren durumdur. tam da abd afganistan’dan çekildikten sonra her gün binlerce afgan erkeğin ülkemize giriş yapması ve kayıp silahlar umarım birbiriyle bağlantısız olaylardır. umalım da gelenler taliban değil, taliban’dan kaçanlardır.
devamını gör...

kadıköy’de eğlencenin sokağa taşması

buradan
görüntülere baktığında kitlenin kadıköy kitlesine benzemediğini farketmemek mümkün değil. 24:00 sonrası müzik yasağını haklı çıkarmak için yapılan bir komplo olabilir mi sorusu akıllara gelmiyor değil. eğer komplo değil de yasağa karşı bir tepki ise bu tepki yöntemi ters teper. eğer tepki de değil hakikaten bir eğlence biçimiyse de pek bi biçimsiz durmakta. ayrıca asker uğurlaması benzeri görüntü beni komplo teorisine karşı daha yakın saf tutmaya itiyor. o ne kadar erkek öyle. gençlik bitmiş. sanırım suriyeli sayısı da fevkaladenin fevkinde.
devamını gör...

sessiz sessiz solup gitmek

malum durumlar nedeniyle kaçımız olması gerektiği yerde değil, kaçımız tırnaklarıyla kazıyarak geldiği noktadan uzaklaştırıldı, kaç öğrenci yasak günah goygoyuyla hayatının en özel 4 senesini eğlenmeyi öğrenemeden geçirdi, kaçımız bozdukları toplumsal güven nedeniyle gölgesinden korkar oldu, kaçımız yanlış anlaşılma korkusuyla karşı cinse selam veremez oldu, tanışamaz oldu. bu liste uzar da gider.
kimileri kalıbından büyük gürültüyle yaşarken kimileri sessiz sessiz solup gidiyor.
devamını gör...

beste yapan erkek seksiliği

fettah can’ın seksi olduğunu düşünenler de var demek ki.
devamını gör...

kayıp silahlar konusunda muhalefetin sessiz kalması

muhalefetin yeri göğü inletmesi, gündemden bir an olsun düşürmemesi gereken en önemli mevzudur. böylesine hayatı bir konuda neden bu kadar sessizler anlaşılır gibi değil. işi gücü bırakıp yuklenmeleri gereken mevzu budur.
devamını gör...

ağladığınızda arkadaşınızın söylediği en saçma şey

iyi misin?
devamını gör...

özgür demirtaş

daha önceden türkiye ekonomisi hakkında görüş bildirmekten kaçınırdı. son zamanlarda sessizliğini bozdu. muhalif görüşlü demek istemiyorum çünkü gerçekleri ve doğruları söyleyen herkes mevcut duruma otomatik olarak muhalefet etmiş oluyor ama artık söylemeleriyle malum kesimi rahatsız etmeyi sürdürüyor. daha önce türkiye ekonomisinden ve güncel konulardan kendini soyutlamışken şu zamanlar elini taşın altına sokmaya başlamasının zamanlaması manidar olduğu kadar da güzel. muhalefetin sürpriz adaylarından olma potansiyeli de taşıdığı bir gerçek.
devamını gör...

toplum mühendisi

son dönemlerin gözde mühendislik dalıdır. belli bir yüzdelik dileme girmeniz gerekmeden saygın kurumlarda mülakatla işbaşı imkanı sunar. önce trollükle başlanan meslek hayatında hızla yükselmek tamamen elinizdedir. öyle demek istemedi daire başkanlığı ve tüpçü medya en gözde ve bol akçeli çalışma alanlarıdır.
devamını gör...

eğitim sistemi'nin idealist insan yetiştirememesi

idealist insan sistemi sorgular. sistemse kendini sorgulatmak istemez.
devamını gör...

şahsım olsan ne yapardın sorusu

hiç düşündün mü? belki de çok şey değişebilirdi.
devamını gör...

toplumsal diş sağlığı refah göstergesidir

evet, toplumun geneli diş sağlığına dikkat edebiliyor, gerekli tedaviyi karşılayabiliyorsa o toplumun refah seviyesi yüksektir. refah seviyemiz o kadar düştü ki dikkat ederseniz, neredeyse tüm emeklilerin ağızlarında dişleri eksik. çalışanların da pek çoğu ya diş rahatsızlıklarının tedavisini öteliyor ya da şu dönemi atlatmadan “dişlerimde bir problem çıkmasa” diye dua ediyor. garip gönlümüzün listesinde diş sağlığı önceliği düştü ta en sonuna.
devamını gör...

makro fotoğrafçılık

makro lensler kullanılarak yapılan yakın çekimler, hele bir de güzel bir kompozisyon oluşturulur ya da yakalanırsa başka bir dünyaya bakıyor gibi hissettirir. bir kavramsal portre çalışması kadar olmasa da özel ve güzel bir fotoğrafçılık dalıdır.
devamını gör...

itici gelen hitap şekilleri

kuzum
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim