bu dizi ile ilgili çok şeyler yazarım. 15 temmuz darbe girişimi ile ilgili daha önceden yazılarımı okuyabilirler.
6. bölümle ilgili olarak atlet koklama sahnesini gülerek izledim. atlet'i adama verirken, (bkz:
hz. muhammed) ve (bkz:
veysel karani) kıssası anlatılıyor. bu hikayeden sonra adam, (bkz:
fethullah gülen)'i peygamber, kendisini de veysel karani gibi görüyor. bu nasıl bir kafa lan.
dizinin en iyi yönü gerçek görüntülerin ustaca kullanılması.
(bkz:
ömer halisdemir)'in şehit olmasını çok doğru yansıtamamışlar. gerçek örüntülerle kurgu uymuyor.
(bkz:
bilal erdoğan)'ın konuşmalarını anlamsız buldum. doğru da değildi.
(bkz:
yavuz bingöl), fetöcü (bkz:
adil öksüz)'ü o kadar iyi canlandırmış ki. izlerken küfrü basıyorsunuz.
(bkz:
aziz demir), fetöcü (bkz:
kemal batmaz)'ı çok iyi oynamış. isteyenler kemal batmaz'ın mahkemedeki görüntülerine baksınlar. birebir aynı.
esasen darbe ihbarı da yok ortada.
15 temmuz saat 14-15'te kara havacılıktan bir binbaşı mit'e gelerek mit başkanının alınacağı bilgisini veriyor. mit başkanı genelkurmaya gidiyor. genelkurmay da uçuşları yasaklayan emri veriyor. bunlar da "ahanda ifşa olduk" diye darbeyi öne çekiyorlar, ellerine ve yüzlerine bulaştırıyorlar. bu da girişimin başarıya ulaşmasını engelliyor.
gölbaşındaki polis özel harekat merkezini bombalayan subayın, hiç pişmanlık göstermediğini anlayınca kanınız donuyor. o subayın babasının polis olduğunu öğrenince iyice öfkeleniyorsunuz.
dizideki bazı açıklamalar, kafamdaki boşlukları doldurdu.
sela meselesi var mesela. sela okununca fetöcüler anlamsız bir şekilde çıldırmaya başlıyor. normalde müslüman bir insan selayı sever. bunlar minaredeki hoparlörlere ateş ediyorlar. camileri basıp sela okuyan görevlileri tartaklıyor. isteyen polatlı'daki camideki gerçek görüntülerine baksın. demek oluyor ki bunlar müslüman filan değil.
ezanları selaları susturamayacaksınız sloganının bu yüzden çıktığını anlıyorsun.
ilginçtir selalar; azerbaycan'da, kerkük'te, bosna'da ve somali'de de okunmuş. cumhurbaşkanının seçim kazanınca oralara niye selam çaktığını da öğrenmiş oluyorsunuz.
dizide ilginç bir şekilde (bkz:
mehmet dişli)'yi görüyorsunuz. kendisi akp sakarya milletvekili (bkz:
şaban dişli)'nin kardeşidir. mehmet dişli 14 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. şaban ise hollanda büyükelçisi oldu ve 2023'te görevi sona erdi. darbenin siyasi ayağının araştırılmamasını da buna bağlıyorum. siyasi ayağa sanırım hükümetten bazılarınca şu teklif edildi: "ya hükümetten yana olup darbeye destek vermeyin, örgüt hakkında bildiklerinizi anlatarak belli kişileri feda ederek bir güvenceye kavuşun ya da siz de yargılanın."
beni çok etkileyen ise (bkz:
mustafa zorova)'nın direnişi. 15 temmuzda yaralandıktan sonra 53 defa ameliyat geçirmiş ve 2025'te vefat etmiştir.
diziyi izledikçe yazarım.
devamını gör...