edna yazar profili

edna kapak fotoğrafı
edna profil fotoğrafı
rozet
karma: 338 tanım: 69 başlık: 13 takipçi: 5

son tanımları


dini bir özgürlük olarak insan kurban etme

saniyelik salaklıklar

tezgahtara afiyet olsun demek ya da müşteriye kolay gelsin demek. ikisini de yaptım, hâlâ utançtan geceleri uykum kaçar.
devamını gör...

uzaklaştırma kararı

şiddet gören mağduru koruma amacı taşıyan tedbir kararı. çıkarttırabilmek için kırk takla atıldıktan sonra üstüne bir hafta kararın çıkması için beklenilir. şiddet uygulayan kapınıza kadar gelir, evinizi başınıza yıkar, polis gelene kadar tüyer. polisin elinden bir şey gelmez, savcı ne derse ona göre hareket etmek zorundadırlar. uzaklaştırmayı ihlâl ettiği üzere tekrar şikayette bulunulunca da davalı kişi üç gün hapis cezası gibi komik bir cezaya çarptırılır. bu cezayı da saçma sapan bir savunma yaparak feshettirebilir.

*uzaklaştırma kararı çıkma tarihi: 10.02.2020
uzaklaştırmanın ihlali: 11.02.2020
davanın görülme tarihi: 06.06.2020
sanığın savunması: ya benim haberim yoktu böyle bir karardan daha tebligat ulaşmadı bana.*
hakim: he ok o zaman. cezanın iptaline...,

zaten önemli olan uzaklaştırma süreci içinde suç işleyip işlemediğidir. uzaklaştırmanın öncesinde ve sonrasında istediğini yapabilir size. zira cürüm işlenmedikçe* yaşadığınız psikolojik şidddetin, baskının, korkunun bir önemi yoktur. polis gelir, bu rahatsız arkadaşı alır götürür, savcıya sorar, ne yapalım sayın savcım, ikmalen.*

burada ne polise, ne hakime ne de savcıya sitemim vardır.* onlar işini yapıyor. ama hukuk sistemindeki bu bürokratik trafik pek çok kadın cinayetinin temelini oluşturmaktadır. çözüm önerim var mı, yok. konunun uzmanı değilim. konunun uzmanı değilim diye yaşanılan mağduriyetleri dile getirmeyecek de değilim. fakat bu tarz sorunların hem hukukçular hem de iktidar tarafından acilen halledilmesi gerekmektedir.

(bkz: based on a true story)
devamını gör...

akp'li birisiyle siyaset tartışmak

yağ kuyrukları, ssk, yol, köprü, dıj güjler...
devamını gör...

ihtiyaç duyulduğunda bulunamayan şeyler

(bkz: çakmak)
devamını gör...

is your mother beautiful

iğrenç bir anlam taşıyan kalıplaşmış söz.
devamını gör...

yoldaş bakkal rozet önerileri

ankaralı namık rozeti.* muhtemelen benden başka isteyen olmaz ama denemeye değer.
devamını gör...

kaynamış sütün üzerindeki ince kaymak tabakası (yazar)

seviyoruz kendilerini. klavyesi sağolsun.
devamını gör...

darülfünun

istanbul üniversitesi
devamını gör...

görgüsüzlük

toplumda yazılı olmayan bazı kurallar vardır. mal, mülk, itibar vb. gibi bugün var yarın yok şeylerle hava atılmaz. bulduğu her fırsatta bu tip şeylerle hava atmayı kendine amaç edinmiş kişilere görgüsüz, bu eylemin ismine de görgüsüzlük denir.

böyle insanların kişilikleri tam oturmamıştır. görmüş geçirmiş insanların tam tersidirler.* hava atarak belirli bir konuma yükseldiklerini zannederken, bilakis kendilerini gülünç bir şekilde küçük düşürürler.

ayrıca narsistik kişilik belirtilerine de sahiptirler.

(bkz: narsisistik kişilik bozukluğu)
(bkz: sonradan görme)
devamını gör...

allahım nasip etme

başkasının adına bizim utandığımız rezillikleri ifşa ederek biraz da onların utanmasına vesile olan* sosyal medya hesabı. tam bir şey görüyorum, görgüsüzlük bundan öteye geçemez diyorum, bu sayfa beni şaşırtmaya devam ediyor. tebrik ederim.

(bkz: görgüsüzlük)
(bkz: gülünç)
(bkz: cringe)
devamını gör...

direkt samimileşen insan

aşırı sosyal insan tipi. her şeyin fazlası zarar olduğu gibi böyle samimiliğin de fazlasıyla zararı vardır. yeni tanışılan kişiyle canımlı, cicimli, kardeşimli olmalar bu kişilerin ilk andan itibaren ilişkinin kontrolünü elinde tutmalarını istemelerinden ileri gelir.
devamını gör...

azrail

tanrının her şeyi tek başına yapabilmesine rağmen muhtemelen istihdam sağlamak için yarattığı meleklerden birisi. can almakla görevlidir.
devamını gör...

yöresel atasözleri

teneşire yakışırken, el alem bakışırken, ne güzelmiş mefta denilirken yoluna gideceksin. uzun yaşamaktan muzdarip büyüklerimizin serzenişinden türemiş bir sözümüz.
devamını gör...

ölmüş birini özlemek

hayattayken yaptığı kötü şeylerin birini bile hatırlayamamak. hatırlasan bile önemsiz gelmesi. sadece güzel anılar kalır aklında, bu yüzden özleme dayanması kat kat zorlaşır. alışılıyor ama alışamazsan takıntıya döner.
devamını gör...

boudica

romalıların bu hatunu durduramayacağını anlayınca zehirleyerek öldürttüğüne dair bir efsane vardır.
devamını gör...

kızların bir şey söylemeden önce bir şey söyleyeceğim demesi

dinleyicinin konuşmaya odaklanmasını sağlayan güzel bir taktiktir. genelde önemli bir şey söyleneceği zaman ya da havada kalması istenmeyen konulara girişlerde söylenir. genelinde kızlar mı kullanıyor bilmem ama eğer öyleyse erkeklere de sirayet etmiş bir durumdur.
devamını gör...

hayat kalitesini düşüren şeyler

tabure, bi milyoncularda satılanlardan.
devamını gör...

hayırdır aşık mısın sorusu

insanı deli eden sorulardan birisi. aşıksan bile değilim diyesi gelir insanın. soru genelde insanın boş bulunduğu, dalgın bir anında yöneltildiği için dalgınlık aşk ile bağdaştırılır ve aklınızın havada olduğu ima edilir. binbir derdinizin arasında aşk da vardır belki ama sana ne arkadaşım?
devamını gör...

bağcılar

istanbul'un bir ilçesi. 1920'lerden itibaren mübadele antlaşması gereğince bulgaristan ve yunanistan'dan göç eden türklerin buraya yerleşmesiyle kurulmuştur. yerleşimciler üzüm bağı yetiştirdiklerinden ismi bağcılar olmuştur. hâlâ sağda solda bir iki tane üzüm ağacı görmek mümkün. 1970'li yıllarda istanbul göç hareketi başlayınca karadeniz ve doğu kesimlerimizden ağırlıklı olarak göç almıştır. ev sahiplerinin çoğu bağcılar'ın yerlisi sayılan bulgar ve yunan göçmenlerinden oluşuyor. anadoludan gelen göç dalgasından sonra çarpık kentleşmeye maruz kalmış ve doğal alanı kalmamış durumdadır.

karışık kuruşuk, dar sokakları insanı çileden çıkarır. iti kopuğu çoktur, doğru. fakat her tarafı sanıldığı gibi tehlikeli değildir.* her mahallesinin belirli yerleri sıkıntılıdır.* hem şöyle bir düşününce sürekli polis devriyeleri cirit attığı için baya güvenliklidir aslında.*

lokasyon olarak tam istanbul'un ortasıdır. doğuya da gitsen batıya da gitsen aynı uzaklık.* tam altından fay hattının geçiyor olması da beklenen istanbul depremi gerçekleştiği zaman bağcıların sil baştan yazılacağının göstergesidir.*

kendi başına bir şehir gibidir kısacası. her cinsten mahluk var.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim