gizliliği kaldıramayan bünye yazar profili

gizliliği kaldıramayan bünye kapak fotoğrafı
gizliliği kaldıramayan bünye profil fotoğrafı
rozet
kalbimiz seninle
karma: 913 tanım: 91 başlık: 28 takipçi: 41

son tanımları


normal sözlük kelimelik turnuvası

@whisper ile oynarız bence biz de. müracaat etmedik bir yere. dileyen ekleyebilir.
metam35
edit : en başta ki m büyük.
devamını gör...

cenk raporu radyo yayını

umarım yine kurban çalarsın. bir hanım kişi ile yaptığın yayında şimdi kurban çalar demiştim. *
ardından tahminim tutmuştu. saatinde yayındayım. bol şans.

edit : içinde göz geçen trol şarkılar özledik. random random random.
devamını gör...

şarap içen insan

- 3 türü vardır bu insanın..

1) sanayi köşelerinde, ucuz diye vincent alıp gazeteye sararak kafaya dikme suretiyle içen ve yalnızca dini bayram ve kandillerde esnaf uyarısıyla icmeyi kesenler.

2) binlerce lira bayılacağı ultra lüx restoranta gidip valeye bentley anahtarlarını nazikçe teslim ettikten sonra , şık bir hanımefendi ile rezerve edilen masaya oturup, her zamankinden diyen ve masaya gelen 1865 chateau lafite'yi garsonun açarak mum ışığı üzerinde ısıtarak servis etmesiyle koklayarak tadanlar.

ve son olarak benim de içinde bulunduğum güruh.
(kuzen yollarsa fleur d'aboukir, yollamazsa buzbağ'dan devamke)

3) evinde masayı kurup, bazen tek bazen arkadaş ortamında, kimi sevgilisi kimi evlendiği kadınla, şarabı tirbuşon ile açtıktan sonra, şarabı modeline göre yanında kırmızı et , meyve ya da peynir tercihleriyle süsleyen insanlar.

ben genelde kırmızı et ile peynir tercih ediyorum. peynirim de en kötü ihtimalle gravyer oluyor. her yerde bulunabilir en azından. imkanı olan yurtdışından getirtir benim gibi. trendyolda da satan var. bir ara gouda peyniri almıştım. tavsiye edilir.

ben kırmızı şarap severim o yüzden peynir tercihlerim genelde "tanin"i bastırmalı. o yüzden küflü gibi sert peynirler deneyebilirsiniz. benim naçizane tavsiyem gravyer, camembert, parmesan, maasdam ve rokfor..
devamını gör...

crispr cas9 enzimi

bu teknoloji bir bakıma genetik kod bölümlerini düzenleyerek , kaldırarak veya ekleyerek genleri manipüle etmek için kullanılan genom düzenleme teknolojisidir.

tedavi amacıyla kullanılırsa dna yapısı değiştirilip (bir nevi mutasyon) genetik rahatsızlık yok edilebilir. ama bilim adamlarının çoğu dünya zenginlerini tatmin etmek için süper insan yaratma peşinde.
crispr, düzenli aralıklarla dizilmiş palindromik tekrarlar kümesi demektir. bakteriyel bağışıklık sisteminin çekirdeğinde yer alır. bakteriler için en büyük tehdit virüs gibi dış kaynaktan gelen dna'dır. bunu tehdit görüp koruyabilmek için bakteriler bu dna'yı tanıyabilmelidir. böylece yok edebilir.

cas9 bir gen içine ne şekilde kodlanırsa , o şekilde hareket eder. fakat mutasyon olacak gen programlandığında bu komut nhej tarafından onaylanırsa, gen mutasyona uğrar ve işlevsel olmayan hale gelir. genler insan eli ile mutasyona ugrar evet. başka bir onarım yolu da homolog rekombinasyondur.
(genetik değişikliliği)

bir çok hücre kendi genomunun aynı 2 kopyasını taşır. 3. paragrafta bahsettiğim şekilde işlevsiz bir gen mutasyonu olup gen kırılırsa, onarım için kopya hücre kullanılabilir.

dizileri değiştirip, yeni dizileri genoma eklemek için cas9 ve düzenlenen dna'yı elde edince genomlar düzenlenir. bu sistem her genomda küçük de olsa bir değişiklilik yapma imkanı verir.
mesela bu yöntemle tüm böcek popülasyonunu sterilize olarak var etmek mümkün. ekosistemlerin mühendisliği... harika!

doğayı iradenizle bükmek mi istiyorsunuz? bu bilimi keşfedin.
devamını gör...

kalemi kuvvetli yazar

zibilyon tane kelimeden oluşan metinlerini boğulmadan okuduğunuz, her cümlesinden çıkarım yapabildiğiniz , her kesime hitap edecek şekilde metin hazırlayan yazardır. örneğin daddy ve meja bu konuda favorimdir. troll olarak da lucifer. benim de kalemim kuvvetli ama ben kelimelere dökmekten ziyade üzerimde taşımayı tercih ediyorum. aslında yazmak konusunda hevesliyim ama benim kalemi açacak kalemtraş bu sözlükte yok.
benim kalem...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

draconny mclial

kurgusal karakter. universite yıllarımda, j.k.rowling artık harry potter serisini devam ettirmeyeceğim dediginde kalemi elime alıp "sen etmezsen ben ederim ulan" düşüncesiyle yazdığım devam serisinde, voldemort'un soyundan gelen ve harry'nin oğullarına bela olacak bir slytherin varisidir. adında ki harflerin yerleri değiştirdiğinde "i am lord clancy" çıkıyor. tanıdık geldi mi? ehehe
devamını gör...

kendine yeni bir isim ve soyisim uydur

(bkz: draconny mclial)
devamını gör...

harry potter ve zümrüdüanka yoldaşlığı (film)

sirius black ile harry'nin en çok yakınlaştığı seridir. en sevdiğim seridir. bu seride dumbledore'nin ordusunu kuran şipşak harry ve arkadaşları ölüm yiyenlere sersemlet büyüsüyle saldırır. komedi. adam asaya asılıp yaradana guvvat deyip iki el avada kedavra çekse tuz buz olacanız telef olup gideceniz ama işte gariban gryffindorlular nolacak ehehehehe. film işte. bu arada üstteki #1252354 tanıma cevaben, cho gammaz değildir efendim. veritaserum ile konuşturmuşlardır.
dipçe : bu filmi ne zaman izlemeye başlasam suratımda ihtiyaç odası bulmuş neville longbottom şaşkınlığı oluyor. repliklerini ezberlediğim sahneler üstelik. çok garip dimi. ehhe.
devamını gör...

fantastik canavarlar

grindelwald ve dumbledore 3.seride daha çok yakınlasacak diyorlar.

zaten grindelwald dumbledore'ye düşman kazandırmak için serinin 2. filminin sonunda credence'ye sen albus ile kardeşsin demişti.

bakalım 2022'de izleyeceğimiz yeni seride karşımıza neler çıkacak. o zamana kadar, noxx!
devamını gör...

makarnayı ekmekle yemek

ekmeği bilmem ama gouda ve parmesan peynirli olursa yaninda bi cabernet şaraba hayır demem.
devamını gör...

erdoğan'ın sokak hayvanları açıklaması

çoğu yazarı sevindiren bir olay. lakin ben kaş yaparken göz çıkarmak diyorum. böyle gönül alınmaz. derin bakınca bu olay bir facia.
cumhurbaşkanının sarf ettiği sözler hayvanlar için sadece katliam getirir. 1003 tane belediyenin 256 tanesinde barınak var ! barınağı olan/olmayan belediyeler zaten perişan. barınaklar hitlerin toplama kampı gibi, adeta ölüm kampı. ülkede işler vaziyette kaç tane düzgün barınak var da bu öneriyle geldiler muallak. cumhurbaşkanı resmi bir dille hayvanlara yararlı olayım derken ölüm fermanı vermiş anlayacağınız. belediyeler dostlarımızı katletmemeli. saldırılar hayvanlara değil, onu silah olarak yetiştirene mâl edilmeli. ulan mamalara bile %18 kdv veriyoruz. önce buradan başlayın da barınaklar şurda dursun.

ya da belli ki cumhurbaşkanı , ona sunulan barınak önerisiyle , gerçek belediye barınakları arasında ki uçurumdan habersiz.
devamını gör...

sözlük yazarlarının uykuya dalarken dinlediği şarkılar

ben gürültüsüz alanda uyuyamam. şunu şöyle bırakayım.
crazy lixx - rise above
devamını gör...

bir kez dinleyince tüm gün kafada çalan rock-metal şarkıları

öncelikle entrylerdeki tüm şarkıları bilen biri olarak sadece rock tribe ve makedonoglou'ya katılabildim özellikle jeckyl & hyde ile iced earth efsanedir bu başlığa yakışmış. lakim benim ekleyeceğim özellikle iki şarkı var. ikisine de ballad diyelim biz. 80'lerden sesler.
- europe - carrie
- steelheart - shes gone
bir tane de soundtrack dersek , unutulmaz filmlerden rockstar'dan
- steeldragon - stand up and shout
devamını gör...

ıvanka

iade-i ziyaret...
biraz meraklı, sorgulayan bir yazar profili inceledim sanırım. nickime takılıp merak ettim demiş ama, belki de tanıyordur bilemedim de şimdi. *

en beğendiğim , güçlü , asil , zerafetli yabancı kadın isimlerindendir ivanka. monica'da çok serttir mesela.

hee bu arada. #1606080
belki gelirim. allah getirtmesin. sağlık önemli. her şeyden önemli. *)
devamını gör...

orgazm makarnası

arayıcı adlı twitter kullanıcısının geliştirdiği tarife verdiği isimdir. ben yeni abdest aldım diye denemedim.

isteyenler için tarif ;
soğan sarımsak rendeleyip kavuruyorsun tereyağda. sonra domates konservesi, karabiber ve sonra iki paket krema ve bolca kaşar rendeliyorsun. bu sosu makarnaya boca ediyorsun. bu kadarcık.

tweet linki
devamını gör...

troll tozu

vallahi satmıyorum amirim. kullanıcıyım.*
t: yazar imalatı, peri tozu benzetmesi bir madde.
devamını gör...

gucik

sevimli ama gıcık olan,
sempatik, ama ortalığı karıştırma potansiyeli olan kişilere söylenen yakıştırma.

sözlükçüyüz kardeşim üreteceğiz tabi.
elimize sağlık. sevgili yerdeniz büyücüsü ile geliştirdik bu kelimeyi.
devamını gör...

koyaş tuğa

tatarların nardugan bayramına verdikleri addır. doğan güneş anlamındadır.
(bkz: nardugan bayramı)
21-22 aralık ve müteakiben gelen ilk dolunayda kutlanır. bu gün yılın en uzun gecesinin olduğu gündür. 22 aralık sabahı güneş doğarak en uzun geceyi yener ve gündüzler uzamaya başlar. bu zafere nardugan denir. ulu türk'ün bu kut'lu bayramı , tüm buduna şans getirsin.
devamını gör...

nardugan bayramı

az kaldı. yine unutulacak olan bir bayramdır. biz töre gereği çamları süsledik. noel falan derken yine özenti gençlerimizin bar pub pavgonda popo, baş dağıtırken bizler kut tengriye ulu çam gölgesinde şükranlarımızı sunup algışlar edeceğiz. ayaz ata'nın yeryüzüne teşrifini bekleyeceğiz. sizler de bizim tarihimizden referans alınan noel baba için şömineye çorap asın artık. *
benimle misin kolgeneral?
devamını gör...

mısra (yazar)

#1587864
bu entrye ithafen burdaydım.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim