ivanmilinski yazar profili

ivanmilinski kapak fotoğrafı
ivanmilinski profil fotoğrafı
rozet
karma: 93178 tanım: 13662 başlık: 1215 apolet: 10 takipçi: 407
Tutsun diye yazsaydık atardık. Biz insan gibi önünüze koyuyoz.

son tanımları | başucu eserleri


19 ekim 2025 fenerbahçe fatih karagümrük maçı

pirus zaferi.

hayır tedesco hocanın kovulmadığı bir ihtimal dünyada yok. sezon sonunu göremez böyle giderse neye göre kovulmuyor bu adam?

ahahah çık kov lan bu maçtan sonra büyük takım refleksi göster kazandık ama kovuyorum de yoksa zaten kovacaksın bi kaç haftaya.

lig sonuncusuna karşı can çekişerek kazandın, penaltı ve kırmızı olmasa yani rakibin zeka seviyesi biraz yüksek olsa bugün kazanamayacaktın kendi evinde.

ha şimdi kovmuşsun ha antep deplasmanında kovmuşsun bir şey değişmez.
devamını gör...

mr. scorsese

rebecca miller’ın belgelediği martin scorsese belgeseli.

belgesel yaşayan en iyi yönetmenlerden biri olan martin scorsese’nin çocukluğundan başlayıp kariyerinin ilerleyen yıllarını takip ediyor.

tabii belgesel scorsese üzerine olunca konuk kadrosu inanılmaz seviyede, de niro, di caprio hatta daniel day lewis bile gördüm lan. her köşeden biri çıkıyor, de palma, spilberg say say bitmiyor.

5 bölümlük bir hazine yönetmen yaşarken çekildiği için mutluyum. zaten en sevdiğim yönetmen scorsese olduğu için ayrı mutluyum izlemesi çok keyifli. malum ortamlara düşmüş diyorlar izleyin diyorlar.
devamını gör...

marcel licka

fatih karagümrük teknik direktörü.

bugün oynanan gaziantep maçından sonra yaptığı basın toplantısıyla sempatimi kazandı. böyle açıklamalar yapan hocaları çok seviyorum. son derece gerçekçi ve açık iletişim kuruyor.


"ben anlayamıyorum. konuşuyoruz, analiz yapıyoruz, ancak anlamıyorlar. ben artık ne yapabilirim? bu hataları ancak eşşekler tekrar eder. ben de burada bir numaralı eşşeğim."
devamını gör...

5 ekim 2025 samsunspor fenerbahçe maçı

bu takım 10 sezondur falan çok komik bir sitcom haline geldi.

büyük ihtimalle yeni oyuncu gelecek bir sonraki bölümde. aykut kocaman kadroya dahil olur bizi güldürmeye devam ederler.

rakibi dün puan kaybeden bir takım sahaya bu şekilde çıkar mı abi? biraz gayret biraz hırs lan.

ha maçta 3 puana yakın taraf samsunspor cephesiydi. üzülmüştür adamlar yenemedik diye.
devamını gör...

emre belözoğlu

dünya üzerindeki en kötü teknik direktör.

teknik direktör bile değil hatta. gittiği her takımda başarısız oldu ankaragücü’nü küme düşürdü o takım küme düşecek takım bile değildi son 2-3 hafta kontrolü kaybetti kulübede ağlayıp garip hareketler yaptı ve hala teknik direktörlük için takım bulabiliyor. şimdi antalyaspor yine başarısızlık yine istifa. dün oynanan rize maçından sonra gerekeni yapacağım demiş ama ne yaptı bilmiyorum. ayrılır herhalde.

hala hocalık yapıyor olması çok garip, 1.5 hafta önce adının fenerbahçe’yle geçmesi daha garip.


edit: istifa etmiş ama başkanı ve oyuncu kardeşleri dur emre yapma demiş, bu da tamam demiş yola devam ediyormuş. bu istifa sinyallerini aykut hocada çok yapardı sıra emre’ye geçmiş. hey allahım.
devamını gör...

one battle after another

övgülere doyamayan sosyal medya sinefillerinin fularının tozunu akıtan pta filmi.

ulan şu sitede beni adam yerine koyan iki üç kişi varsa lütfen sözümü dinlesin ve sinemaya gidecekse kendini çok yükseltmesin. sakın film sitelerinin verdiği puanlara abartılı yorumlara anlam yüklemeyin gaza gelmeyin. çıtayı düşürüp giderseniz çok keyifli bir film izleyeceksiniz.

hayır üç beş sosyal medya film yazarı övse tamam diyeceğim ama koskoca ünlü sinema eleştirmenleri öve öve bitiremeyince seke seke gittim sinemaya. sonra tabii ki beklentime göre hüsrana uğradım.

film çok güzel ama övgüler kadar değil. eli yüzü düzgün hicivle dolu bir amerikan eleştirisi. sol sağ mevzularının keskin hatta iki uç olduğu bir anlatım tercih edilmiş. bence yönetmen haklı olarak hakem pozisyonundan ziyade bir tarafa yanaşmış. haklı adam. resmen trump olmasa bu film olmazdı öyle söyleyeyim.

di caprio filmin ilk yarısında başka ikinci yarısında başka oynamış beğendim. sean penn büyük oynamış ama bu ifadeyi övmek için söylemiyorum biraz abartılı bir performans sergilemiş.* bence filmin en tatlı performansı del toro ağabeyden gelmiş. tabii ki gelecekte adından çokça bahsettirecek chase infiniti karakterini unutmayalım. helal olsun.

uzun süre sonra kısık ışıklı sinema perdesinde şaşalı film izleyince keyiflendim. gerçekten gümbürtülü filmlere ihtiyacımız var. sinemaya giden toplu halde insan görmek hoş bir şey. tamam sanat filmleri severiz sayarız ama gümbürtülü filmler bir başka.

filmin son demlerinde izlediğimiz araba sahnesi gerçekten inanılmaz bir seviyeye ulaşmış. abartmıyorum seyirciye uçuyorum hissi yaşatıyor müziklerle beraber çok başarılı bir 20-25 dakika yaşatıyor. sırf o sahne için bile sinemaya gidilir.

şimdilik keyifli bir başyapıt izlediğim hissi var üzerimde. filmi sindirdikçe neler olacak göreceğiz. thank you pta.
devamını gör...

ilber ortaylı

kan değerleri düştüğü için hastaneye kaldırılmış.

kalp krizi geçirmemiş. umarım iyi olur ilber hoca. kısa bir süre olsa da kalp krizi haberleri korkuttu.
devamını gör...

2 ekim 2025 fenerbahçe nice maçı

başlığı açarken kerem gol atar demiştik.

fenerbahçe’nin erken gol bulduğu müsabaka.
devamını gör...

2 ekim 2025 fenerbahçe nice maçı

uefa avrupa ligi lig aşaması 2. hafta müsabakası.

ilk maçında saçma sapan bir mağlubiyet alan fenerbahçe’nin kazanmasını bekliyorum. hayır zaten kaybederse liverpool galibiyetinin üstüne gs tayfanın dopamin reseptörleri allak bullak olur.

tedesco için çok ilginç maç olacak. sana güveniyoruz devam denildi öyle bir karar verildi ama yenilirse veya berabere kalırsa hocayı halıya sararlar. saadettin başkan için yine garip bir durum var ortada. hocaya güveniyoruz devam kararından sonra hocayı kovacak duruma gelebilir.

neyse yatırım tavsiyesi değildir ama kerem aktürkoğlu gol atar. artık atsın yani o maç bu maç.
devamını gör...

liverpool

7 ay sonra ilk kez gol atamayan takım.
devamını gör...

mauro icardi

galatasaray’ı bu seviyelere çıkaran futbolcu.

eğer galatasaray bugün bu seviyelerdeyse kendisinin payı çok büyük.

rodri ve carvajal sakatlık sonrasında dağıttılar tekrar sakatlandılar icardi gün geçtikçe iyiye gidiyor.

yener ince ve ekibinin eline sağlık. icardi seviye olarak hazır olmamasına rağmen gol atarak devam ediyor. zaten ligde bastonla ceza sahası içinde beklese bile gol atar.

tek problem kulübede oturmayı kabullenmeyen bir oyuncu. okan hoca bu süreci iyi yönetirse katkı almaya devam ederiz.
devamını gör...

wilfried singo

anomali.

liverpool’a koy sırıtmaz oynar çatır çatır. o seviyelerin topçusu o seviyelerin adamı.
devamını gör...

30 eylül 2025 galatasaray liverpool maçı

galatasaray tarih yazdı.

premier lig şampiyonunu kendi evinde yendi. üstelik bu takıma isak, ekitike, wirtz geldikten sonra yendi.

inanılmaz iş inanılmaz futbol. gerçekten tarihi bir gece tarihi bir skor.

okan buruk sahaya toplarını koydu, sane gibi liverpool’a daha önce goller atmış bir futbolcu varken oyuna ereni soktu sane süre bile alamadı, inanılmaz.
devamını gör...

remake remix rip-off

beni izlerken garip durumlara sokan cem kaya belgeseli.

belgesel, yeşilçam dönemini oyuncuların birebir iletişimiyle seyirciye aktarıyor. o dönemin şartlarını, film yapma hatta film çalma matematiğini gösteriyor.

yeşilçam'ın zaten abuk subuk bir oluşum olduğunu biliyordum ama belgeseli izledikçe düşüncelerim artarak devam etti. sektör için hızlı ve anlamsız film çekmeler, oyuncu sağlığını ve güvenliğini düşünmeden oyuncu yönetmeler, senaryo çalmalar, müzik çalmalar hatta direkt filmin aynısını yapmalar falan tonla rezillik var. oyuncunun emeğini sömüren, türk toplumunu mahveden bir oluşum olan yeşilçam sokağında dolaşıp durdum.

gelelim yaşadığım garip ruh hallerine. belgeselin ilk dakikalarında düşüncelerim çok sert ve düşmancaydı. resmen fularım boynumda, hırsızlar, emek hırsızları, film hırsızları, saygısızlar diye bağırıp durdum. sonra izledikçe özellikle belgeselin sonlarına doğru başka şansları olmadığını anladım. resmen düşüncemi değiştirdi lan belgesel. daha doğrusu bu değişimde çetin inanç büyük rol oynadı. jet rejisör çetin inanç bütün düşüncelerimi değiştirdi.

belgeselin sonlarına doğru jet rejisörümüz "hiç istediğim filmi çekemedim" gibi bir cümle kurdu ve boğazım düğümlendi. çocukları için, eşi için kısaca eve ekmek götürmek için herhangi bir filmi çekmek zorunda olan yönetmenler sektörün acımasızlığına boyun eğmek zorunda kalmışlar. o dönemin şartları o dönemin oyuncuları o dönemin yönetmenleri hayal ettikleri filmleri yapamamışlar.

belgeseli herkese ama herkese tavsiye ederim. youtube platformundan seyredebilirler. özellikle seks furyası dönemi ve fantastik sinema dönemi çok ilginç. çetin inanç ve bütün emekçilere selam olsun.
devamını gör...

tatlı hayat

iyi uyarlama nedir nasıl yapılır sorularına cevap veren sitcom.

the jeffersons ve tatlı hayat birbirlerine hem çok benzer hem seyirciye uygun şekilde farklara sahip. hitap ettiği hedef kitleye göre ufak değişiklikler dizinin iyi sitcom olmasını sağlıyor.

mesela orijinal dizide komşular siyahi ve beyazdır, beyaz olana sataşırlar. tatlı hayatta yunan olana sataşırlar. introların bile aynı olduğu denklemde böyle ufak dokunuşlar keyfi arttırır.

bölümler hemen hemen aynı olmasına rağmen bizim dizi 60 dakika falandı. uyarlamayıp ne yapacaksın 60 dakika seyirci mi güldürülür?

şimdi tatlı hayat konusundan dönüp ana avrat türk televizyon tarihine söveceğim olmayacak. allahtan dijital platformlar var arada bir "komedi" içeriği izliyoruz.

neyse, tatlı hayat iyidir. çayını kahveni al battaniye altında güzel vakit geçir. hatta eskiden türkiye ne güzelmiş nidalarıyla geçmişe git.
devamını gör...

ismail yüksek

türk kafalı topçu.

maç sonu saçma sapan açıklamalar yaparak sevilmeye çalışır. halbuki istikrarlı futbol oynarsa ondan iyisi yok o bölgede. aptal saptal kırmızı kartlar sarı kartlar racon edit yapılsın diye yeniyor herhalde.

fenerbahçe'de bir ekol oluştu. top oynayamayan topçular beyinsiz taraftarların gözüne girmek için şebeklik yapıyor. bunların komutanı mert hakan. irfancan eğribayat, oostarwolde, brown, irfancan kahveci vs vs.

bu ismail kardeşimiz geçen senelerde saçma sapan açıklamalar yapıp özür dilemekten bi hal olmuştu dün yine racon edit yaptıramaya çalışıyor. uzun zaman sonra iyi bir maç çıkarmanın özgüveni herhalde.

kim ne derse desin türk kafalı futbolcular sonunda maalesef hep geriye gider. galatasaray'da yunus ve barış mesela. bunlar 500 gol atsın hep antipatik geliyor gözüme. özellikle galatasaraylı olarak yunus nefretim kabarıyor.

neyse ismail iyi topçu ama daha iyi olabilir.
devamını gör...

ali koç

seçim var diye kulübü soktuğu duruma bak.

alt tarafı hak etmediğin bir maçı kazanamadın lan. kim sana operasyon yaptı? kalecin irfan mı? topu elinden kaçırdı diye mi?

olum kaybedeceğini hissettin çirkinleşiyorsun. lan yapı varsa 7 senedir mücadele edemedin şimdi mi edeceksin?

ligin 5. haftasında futbolcuları arkana alıp böyle açıklamalar yaparsan sportif her başarısızlıkta suçu hayali düşmanlara atarsın, futbolcular ve hocanın öyle yapacağı gibi.
devamını gör...

jose mourinho

fenerbahçe’yle şampiyonlar liginden benfica’ya elenerek veda eden teknik adam benfica’yla şampiyonlar liginde mücadele edecek.

anlaşma çok yakınmış artık. işin garip tarafı mourinho bir kez daha seçim kozu oluyor, benfica yöneticileri koltuğu kaybetmemek için apar topar mourinho hocaya gidiyorlar. tanıdık hikaye.

peki benfica teknik direktörü neden kovuldu? ahahah kendi evinde azerbaycan takımı karabağ’a 2-3 kaybettiği için.

yine garip olaylar silsilesi yaşandı ve en zararlı takım fenerbahçe çıktı işin içinden.
devamını gör...

18 eylül 2025 eintracht frankfurt galatasaray maçı

zor geçecek şampiyonlar ligi müsabakasıdır.

galatasaray her sezon başı 1. viteste başlıyor lige oynadığı futbol lig ortalarına doğru tam demini alıyor diyebiliriz. türk futbol ikliminde bu çok normal okan buruk ve ekibi 3 sezondur böyle ilerliyor.

maç ne olur bilmiyorum ama izlediğim kadarıyla can uzun golü bağıra çağıra geliyor. ha bunlarla biraz geç karşılaşsaydık galatasaray’ı avantajlı görürdüm çünkü potansiyel puan almamız gereken bir rakip. şu an onlar favori bana göre.

netice ne olursa olsun şampiyonlar ligi topuyla antrenman yapan galatasaray görmek bile beni çok mutlu ediyor.
devamını gör...

shameless

netflixe gelmiş efsane dizidir.

uygulamaya girince karşımda görünce bi hüzün kapladı içimi.*
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim