pasific yazar profili

pasific kapak fotoğrafı
pasific profil fotoğrafı
rozet
karma: 1655 tanım: 101 başlık: 117 takipçi: 67
hey there i am using whatsapp

son tanımları | başucu eserleri


jetson nano

nvidia firmasının geliştirmiş olduğu, raspberry pi gibi küçük, güçlü ve kullanımı kolay bir bilgisayardır. bu geliştirici kiti ile neler yapılabilir;

görüntü sınıflandırma, nesne algılama, segmentasyon ve konuşma işleme gibi uygulamalar için birden çok sinir ağını paralel olarak çalıştırmanıza izin vermektedir. yapay zeka çalışanlar için ucuz ve ergonomik bir cihazdır.


cihazın donanımı:

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

4 çekirdekli arm cortex-a57 64 bit, 1.42 ghz işlemciye sahip olan cihazın 2 ve 4 gb lpddr4 ram seçenekli modelleri mevcuttur.

cihazın official işletim sistemi ubuntu 18.04 tabanlı linux4tegra’dır. işletim sistemini ister micro sd karta ister usb cihazina kurabilirsiniz. tavsiyem usb portunu gereksiz işgal etmektense cihazın micro sd kart yuvasını kullanmak. en düşük 32 gb kapasiteye sahip bir micro sd kart kullanmanız sistemin daha kararlı çalışması için önerilen azami kapasitedir.

bir bilgisayarda bulunan hemen hemen bütün giriş, çıkış portları mevcuttur. mini bilgisayarı ister bir monitöre ister çok daha küçük ekranlara bağlanabilirsiniz. cihazda kendi içerisine monte edilebilecek intel 8265ngw dual bluetooth ve wireless card yeri mevcuttur. bu kartı kendiniz alıp monte ederek antenler aracılığıyla hem bluetooth hem de kablosuz olarak kullanmanız mümkün.

intel ac 8265ngw kart:
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

antenler:
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

eğer wifi kart ve antenleri kullanmadan internete bağlanmak isterseniz bunun için de tavsiyem olan usb anten ya da usb dongle işinizi çözecektir.

usb anten:

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

usb wifi dongle:

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

usb bluetooth dongle:

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

buradaki fark ise tamamen internete bağlanma hızıdır. intel dual kart ile çok daha hızlı bir internet bağlantısına sahip olurken, usb antenler aracılığıyla 60-150 mbps bağlantı hızına erişebilirsiniz. her ikisi de kesinlikle iş görmektedir. tamamen sizin tercihinize ve bütçenize bağlıdır bu seçim.


cihaz üzerinde metalik bir soğutucu bulunmaktadır. yapacağınız projeye göre cihazın tüketeceği enerji miktarının fazla olması durumunda cihaz aynı oranda ısınacaktır. bu durumda harici bir soğutucu alarak sistemin daha serin kalması sağlanabilir.

tavsiyem:
jetson nano ice tower cpu-cooling fan

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

monte edilmiş hali:

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

fan monte edildikten sonra gerekli linux komutları ile sisteme tanıtılmak zorundadır. aynı zamanda soğutucu fanın dönüş hızını kullanıcı kendisi belirleyebilir. piyasada bulabileceğiniz en kaliteli fandır.

eğer bilgisayarınızı uyumlu koruyucu kılıflar ile kullanmak isterseniz, bulabileceğin alternatif ürünler:

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


projem için elimde 2 adet jetson nano vardır.
metalik soğutucu ünitesini çıkarttıktan sonraki görünümü:

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

kurulumdan sonraki hali:

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

bazen doğrudan ethernet portuna bağlayarak, bazen usb wifi anten ile bazen de intel kart ile kullanıyorum.

bağlantı hızı olarak ethernet bağlantısı>intel dual kart> usb wifi anten.


ilgilenmeniz durumunda inceleyebileceğiniz bazı kaynaklar: 1, 2, 3
devamını gör...

reşat kılıçkaya

diğer bilinen adıyla ‘reşat hoca’ mükemmel bir matematik öğretmenidir ve kendisine ait ankara’da ‘küçük dersane’ adında eğitim kurumu vardır. şu an aktif mi bilmiyorum ama bu konuda çok iddialı olmakla beraber türkiye’deki en iyi matematik öğretmenlerinden birisidir bana göre. reşat hocanın zamanındaki öğrencileri şimdi türkiye’nin en iyi kurumlarında çalışan, özel sektördeki üst düzey yöneticiler, mühendisler, araştırmacılar, yurt içi ve dışındaki üniversitelerdeki profesörler ve daha nicelerinin hayatından reşat hocanın geçtiğini söylemektedirler. kendisine uzun ömürler diliyorum. iyi ki vardır.
devamını gör...

taek

türkiye atom enerjisi kurumu’nun kısaltmasıdır.
devamını gör...

celal şengör ve ilber ortaylı’dan referans mektubu almak

iki farklı alanda kendilerini hâlâ geliştirmekte olan profesörümüzden birinden ya da her ikisinden akademik referans/lara sahip olanların dünya üzerinde kabul alamayacağı üniversite olmadığına inanıyorum.

celal şengör
ilber ortaylı
devamını gör...

nvivo

genellikle sosyal bilimcilerin nitel araştırmalarında yararlandıkları, büyük verilerin analizleri için güzel bir uygulamadır.

daha spesifik bir tanım için “verileri düzenlemek ve yönetmek için bir araçtan daha fazlası olan nvivo, daha derin araştırma içgörülerini ortaya çıkarmanıza yardımcı olan sezgisel bir nitel veri analizi deneyimi sunar.”


daha detaylı bilgi için sizi buraya alalım.
devamını gör...

içimden geçen zaman

2012 yılında uğur mumcu’nun eşi güldal mumcu tarafından um:ag (uğur mumcu araştırmacı gazetecilik vakfı) yayınlarından piyasaya çıkan kitabı.

buradan.
devamını gör...

um:ag

uğur mumcu araştırmacı gazetecilik vakfı.
uğur mumcu’nun 24 ocak 1993 günü öldürülmesinden sonra, ailesi tarafından mumcu'nun “yaşamına mal olan ilkelerini yaşatmak” için bu vakıf kurulmuştur.

buradan vakfın faaliyetlerine göz atabilirsiniz.
devamını gör...

sokak hayvanları için yardım kampanyası gerekliliği

sözlük yöneticilerinden beklediğim bir kampanyadır. bu soğuk havalarda sokakta yaşayan canlılar için güzel bir kampanya başlatılabilir, gerekli mama ve yuva desteği sağlanabilir. daha önceki yardım kampanyaları ile gönlümüzde yer edinen normal sözlük yönetimi umarım bu ve buna benzer kampayalar ile kapımızı çalarlar.
devamını gör...

uyanır uyanmaz görülen rüyayı not etmek

uyanırken görülmüş olan rüyayı hemen hemen ana hatlarıyla hatırlarken, tekrar birkaç ram uykusuna yatıp uyandığımızda rüyayı neredeyse hatırlamakta zorluk çekeriz. bu yüzden uyanır uyanmaz görülmüş olan rüyayı not ederek gerçekleştirebileceğimiz bir eylemdir.
devamını gör...

ylsy

buradan gerekli bilgileri edinebilirsiniz. eminim çok az kişi bu programın farkında. ilgilenen yazar arkadaşlar için gerekli bilgilendirme yapabilirim.

(bkz: yurtdışında okumak isteyen yazarlara tavsiyeler)
devamını gör...

insana kendini iyi hissettiren şeyler

arkasında mükemmel bir aile desteğinin olması.
devamını gör...

apple servis programları

eminim ki apple ürünleri kullanan birçok yazar bu programdan haberi vardır ki ben haberi olmayan bir kişiye bile yardım edebilirsem büyük mutluluk duyacağım için bu tanımı girmek istiyorum.

kısaca apple tarafından bazı ürünlerinde meydana gelen teknik sorunlar için ücretsiz olarak başlattığı servis programıdır. örnek vermek gerekirse 6 yıldan fazla bir süre önce alınan bir 2015 macbook pro model cihazın bataryasında kronik bir sorun tespit edildiği için apple tarafından batarya ve cihazın alt kısmı ücretsiz olarak tamamen yenisi ile değiştirilmiştir. buradan kullanmış olduğunuz apple ürünlerinin bu tarz bir servis programına dahil olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının çektiği fotoğraflar

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

sözlük yazarlarının ruh halini anlatan görseller

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

yekta güngör özden


4 kasım 1953’te atatürk’ün geçici kabrinden (ankara etnografya müzesi) çıkarılışında bulunmuş, burada 4 kasım 1953’te gençlik nöbeti’ni yönetmiş, 10 kasım 1953’te anıtkabir’e taşınma sırasında kortejin yöneticilerinin biri olduğu gibi atatürk’ün gömülüşünde hazır bulunan on sivilden, yaşamda kalan tek kişidir.


kaynak

aynı zamanda eski anayasa mahkemesi başkanımızdır.

dw türkçe youtube kanalından kendisi ile yapılan konuşmayı izleyebilirsiniz.
devamını gör...

hayvanlarla röportaj yapmak

maya adlı youtube kanalı’nda gerçekleşmiş röportajı buradan izleyebilirsiniz.
devamını gör...

sertab erener’in de dediği gibi

unutursun için yana yana
unutursun ölüm sana bana
zaman basıp kanayan yarana
unutursun... unutursun...
devamını gör...

yazarların favori kalem markaları

benim için faber castell grip plus 0.7 olan kalemdir.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bir ülkenin gelişmişlik seviyesini gösteren detaylar

çok kısa bir şekilde özetlemek gerekirse, ilk etapta aklıma gelenler; o ülkedeki çocuk hakları, kadın hakları, hayvan hakları, (temel hak ve özgürlüklere sahip olunması), ilk 500’deki üniversite sayısı, adaletin herkese eşit olarak uygulanması, katma değer üretebilen şirketlerin olması, satın alma gücünün yüksek olması, arge’ye ve eğitime yapılan yatırımın yüksek olması, işsizlik oranının az olması, refah seviyesi, sağlık sisteminden yeteri kadar yararlanabilmek, ve en önemlisi olarak tüm dünyada geçerli olmak üzere ‘freedom of speech’ yani ifade özgürlüğü’nün olması.
devamını gör...

geceye bir fotoğraf bırak

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim