bir saniyeden daha kısa bir sürede oluşur ve olumlu ilk izlenimler daha sonra kolayca ölümsüze dönebilirken tersi o kadar da kolay değildir. lanet olasıca evrim. mi acaba?
başka sivil itaatsizlik eylemleri ile desteklenmesi gereken eylem. en güzeli oturma eylemleridir bence. avm'lere gidip oturmak. sadece oturmak. eleştirilen marka işletmelerine gidip sadece oturmak.
2025 senesi itibari ile çok sıkı bir bağlaç çalışması yapmanız, en sık ilk 3000 kelimeyi(korkmayın bunlara renkler vs bile dahil), ingilizce makale okumanız, yazılı çeviri yapmanız ve soru türlerinin nasıl hızlı çözülmesi gerektiğini öğrenmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
ösym tarafından dil yeterliği ölçmesi amaçlanan sınav. çeşitli dillerde uygulanmaktadır. 2025 yılı itibari ile sınava giren aday sayısı 120.000'lere ulaşmış, puan ortalaması ise 49.06 olmuştur. sınava girenlerin yarısından fazlası 50 puanın üstüne çıkamamıştır. bu sınavda belirli bir seviyenin üzerine çıkmak yalnızca iyi dil bilmekle mümkün değildir. ciddi anlamda okuma becerisi gereklidir ki bundan sadece kelimeleri veya cümleleri anlamak anlaşılmamalıdır. sınav içeriği tamamen akademik bağlamlardan oluşturulmakta, haliyle uzun ve ağdalı cümlelere alışkın olmak gerekli. kaldı ki okuma becerisi bilimsel olarak doğrudan ölçülebilen bir beceri de olmadığı için bazı sorularda soru yazarının ve ösym'nin kafa yapısını da az çok bilmek şarttır. nitekim son sınavdaki bir çeviri sorusunda iki şık tamamen aynı iken ösym'nin although bağlacını while'e kıyasla daha sık -se de/-sa da ekleri ile çevirdiği ayrıntısını bilmek çeviri gibi son derece kolay bir soru türünde belirleyici olabilmiştir. uzun lafın kısası, büyük çoğunluk için işin ehli ile çalışmak kaçınılmazdır.
özgür özel'i yerenlerin bir türlü anlamlandıramadığım entry'lerine konu bir diğer başlık. özel'in bugüne kadar yaptıklarını k.k. mı yaptı deniz baykal mı yaptı? adam son 20 yılın en büyük kitlesel eylemlerini örgütlüyor arkadaşlar. bir anda sokakları yakmasını mı istiyorsunuz? o işler öyle olmaz. devlet orduyu diker karşınıza, binlerce insan ölür. her şeyin bir yeri zamanı var. ağzından çıkacak her kelime çok önemli. yanlış bir sözcük ortalığı yangın yerine çevirir. aklınızı başınıza devşirin, destek olun, köstek değil.
vakti zamanında üds adıyla uygulanmış sonrasında yeeeaa zaten kpds var, ne gerek var denerek kaldırılmış ancak malum süreçte akademik kadroların bir an önce doldurulması için uyduruk kıytırık sorularla hayata geçirilip, sonra da para tatlı gelmiş olacak ki hâlâ devam ettirilmekte olan ösym sınavı. üzerine bir de şimdi (bkz: e-tep) geldi, şahtı şahbaz oldu.
1-entry içinde iken soldan kaydırınca gündem/ana sayfaya geçmeli ekran. kaydırgaçlı götürgeç bir nevi, kaymak, kaydırmak önemli.
2- büyüteçe tıklandığı anda klavye faaliyete geçmeli, arama çubuğuna ikinci bir tıklama gerekmemeli. tembellik bizim ata sporumuz ne de olsa.
3- entry taşıma özelliği, ben anlamam yazılımdan ama hazır malum mecraya inanılmaz bir tepki varken, bundan faydalanılması. ya doğrudan ya upload şeklinde çözülmeli, bir filtre vs ile de boş beleş içerik önlenmeli.
4- mesaj kutusu ikonundaki üç notka sürekli kırmızı. mesaj varmış hissi uyandırıyor. mesaj gelince kırmızıya dönmeli bence.
2025 nisan ayında ösym tarafından ilk kez uygulanması planlanan, dört beceri ölçecek, konuşma ve yazma bölümleri yapay zekâ tarafından değerlendirilecek sınav. en az 2-3 sene daha kağıt üzerindeki sınavlara ek olarak uygulanacaktır. sonrasında tamamen bu sınava geçilir mi, muamma. ilk iki deneme sınavlarına girdim.bilgilendirmeye devam edeceğim.
reading bölümü 4-5 okuma parçası 35-40 soru, listening bölümünde yine 4-5 kayıt ve 20 civarı soru, writing bölümü(70 dk. civarı) 3 soru, biri bildiğiniz "essay" iken, biri kısa bir email, diğeri ise integrated writing(watch and write a response), speaking bölümü de independent ve integrated(watch and write) şeklinde formatlara sahip.
podcast dinlemek, trt world izlemek, toefl kaynaklarını çözmeye başlamak gerek.
şuradan çılgınlar gibi kelime de ezberleyebilirsiniz rahatlıkla.
normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz.
Daha detaylı bilgi için çerez ve
gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.
online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.