j.d. salinger'in dokuz öykü kitabının ilk hikayesidir. yapı kredi yayınları tarafından yayımlanan bu kitabın kapağının oldukça sade oluşu tam da salinger'in istediği gibidir.
alıntı:
peki onun kitaplarını basabilmek için hangi kurallara uymak gerekiyor? onun hangi özel koşullarını yerine getireceksiniz? özel koşul deyince aklınıza kapris gelmesin, salinger’ın tek derdi metin ile okuru baş başa bırakabilmek.
nedir bunlar? okuyalım.
-yazarın adının büyüklüğü, kitabın üzerindeki kitap adının büyüklüğünü geçemez. (yazarın adına yatırım yapıp kitabı o açıdan satamazsınız.)
-kitabın ön ya da arka kapağına kitabın satışını artırıcı reklam, resim, fotoğraf, yazar fotoğrafı vb. koyamazsınız. düz bir renk olacak. (renkli, fotoğraflı albenili kitap kapağı için değil, kitabı metni için almalı okur.)
-kitabın ön ya da arka kapağına, kitabı ya da yazarı övücü bir metni bir yana bırakın, hakkında tek satır bile koyamazsınız. (yazarın metni değil, arka kapakta satış artırıcı, okur tavlayıcı reklam metni ile okuru kandıramazsınız.)
-kitabın içine yazarın biyografisi, kazandığı ödüller, okuduğu okullar vb. hiçbir bilgi koyamazsınız. (okur sadece metinle ilgilenmelidir)
-kitabın üzerine kitabın kaçıncı baskı olduğu uyarısı koyamazsınız. (bestseller bir kitap olduğundan yararlanarak okura ulaşamazsınız.)
(kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/okurla-kitabim-arasina-ben-bile-girmemeliyim-13640806)
devamını gör...