rosieposie yazar profili

rosieposie kapak fotoğrafı
rosieposie profil fotoğrafı
rozet
karma: 5113 tanım: 573 başlık: 8 takipçi: 82
"Asıl hayat bir rüyadan, hepimizin gördüğü ortak bir rüyadan başka nedir ki?"

son tanımları | başucu eserleri


yazarların 2022 hedefleri

2022 yılının ilk gününde sonrasında geri dönüp ne kadarını gerçekleşirtirdiğime bakmak için bir liste oluşturayım:
-en az 50 kitap okumak. *
-ingilizce seviyemi b2'ye yükseltmek. *
-kemanda 1. pozisyonu tam anlamıyla öğrenmek. *
-felsefe ve tarihle ilgili okumalar yaparak bu alanlardaki bilgilerimi genişletmek.
-istanbulda gezmedeğim yerleri gezmek. *

2022 yılı için hedeflerim bunlar şimdilik. eğer bütün bunları gerçekleştirebilirsem 2023 veya 2024'te ikinci bir dil, ikinci bir enstürman ve yurtdışında bir gezi gibi hayallerim de var.
devamını gör...

ingilizce kaynak önerileri

yukaridaki entrydeki kaynaklar hakkında bir bilgim yok. fakat kendi kullandığım ve memnun kaldığım kaynakları paylaşmak istiyorum müsaade ederseniz:

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
bu kaynağa puanım 10/10. ingilizce gramer konularını baştan sona oldukça detaylı, anlaşılır bir şekilde ve resimli olarak anlatıyor. basit seviyede ingilizcesi olan biri de ileri seviyede yararlanabilir. kitabın yazarı olan özer kirazın youtube kanalında bu kaynakla uyumlu olarak çektiği videolar var. isterseniz kitabı almayıp sadece videolardan faydalanabilirsiniz fakat gerund and infinitive gibi konularda videolarda olmayan bazı şeyler var kitapta. dolayısıyla kitabı aldıktan sonra önce videoları izleyip sonrasında kitabı okuyarak tekrar yaparsanız öğrendiğiniz bilgilerin kalıcılığı arttırmış olursunuz.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
bu kaynağa puanım 8,5/10. 1,5 puanı çeviriyle öğren 2' yi kullandıktan sonra kırdım. kitabın ilk yarısında ingilizce cümleleri türkçeye, ikinci yarısında türkçe cümleleri ingilizceye çevirmeye çalışıyorsunuz. ilk yarısındaki ingilizce cümlelerin türkçesi kitabın ikinci yarısında yer alıyor, dolayısıyla kitabın bir cevap anahtarı bulunmuyor. ilk öğrendiğiniz konuları pekiştirmeniz için ideal.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
bu kaynağa puanım 10/10. tıpkı çeviriyle öğren 1 gibi ilk yarısında türkçeyle çevirilmesi gereken ingilizce metinler, ikinci yarısında da ingilizceye cevirilmesi gereken türkçe metinler bulunuyor. ingilizce metinlerin türkçesi ikinci yarıda bulunduğundan bu kitabın da cevap anahtarı yok. metinlerin yanında o metinlerdeki bilinmesi gereken kelimeler küçük bir kutucukta veriliyor. bu sayede kelime bilginizi de geliştirmiş oluyorsunuz. kitap 4 farklı bölümden oluşuyor, bölüm ilerledikçe zorluk seviyesi artıyor. konuları pekiştirmek içib mükemmel.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
bu kitaba puanım 10/10. bu kitap ingilizce. fakat türkcesi kitabın arka kısmındaki cepte kitapçık halinde bulunuyor. bol resimli bir kitap, anlatımı güzel. pharasal verb öğrenmek için güzel bir kaynak.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
bu kaynağa puanım 7/10. 3 puanı cevap anahtarına ulaşılamadığı için ve listening kısımları sıkıntılı olduğu için kırdım. bol alıştırmalı, konuları anlatmaktan ziyade pekiştirmeye odaklı bir kitap. ingilizcenizi her yönüyle (telaffuz ve dinleme hariç) geliştirmek istiyorsanız ideal. cevap anahtarını bulabiliyorsanız kullanın.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
bu kaynağa puanım 7/10. bu da önceki kaynak mantığında, konuları bol pekiştirmeli, inglizcenizi her yönden geliştirmek istiyorsanız ideal.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
bu kaynağa da puanım 8/10. 9. sınıf yazmasına bakmayın ingilizcesi a1 - a2 seviyesinde olan herkes kullanabilir. cevap anahtarı arkasındaki cd de bulunuyor. bu kitap da bol pekiştirmeli, içindeki alıştırmaları oldukça beğeniyorum.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
buna da puanım 7/10. ingilizce kaynaklar genelde gramer öğretmeye odaklı oluyor, fakat ben kelime öğrenmenin de en az gramer kadar önemli olduğuna inanıyorum. bu kaynak bu eksikliği gidermek için ideal.
devamını gör...

zayıflamak isteyen kişilere tavsiyeler

benim tavsiyem sadece diyetle zayıflamayın, yanında spor da yapın mutlaka. diyet yaparken aç kalmaya çalışmayın, aşırı sağlıksız. bu süreçte çoğumuzun yaptığı karbonhidrat ve yağ temelli beslenmek yerine hayatınıza protein ve sebze sokmanızı, şeker ihtiyacınızı meyvelerden karşılamanızı (hem böylece bazı gerekli vitamin ve mineralleri de almış oluyorsunuz), bol bol lifli gıdalardan tüketmenizi (özellikle bağırsak sağlığı için çok çok önemli), paketlenmiş gıdalardan, abur cuburlardan ve fast food tarzı yiyeceklerden uzak durmanızı öneririm. metabolizmanızı hızlandırmak için yeşil çay gibi bazı bitkisel çaylardan tüketebilirsiniz. spor yaparken de eğer yağ yakarak fazlalıklarınızdan kurtulmak istiyorsanız ilk etapta kardiyo ağırlıklı spor yapmanızı öneririm, sonrasında sıkılaşmak için pilatese falan geçebilirsiniz. sporu düzenli yaparsanız gerçekten size iyi geldiğini de göreceksiniz. bu arada kardiyo dediğim çok ağır kardiyo hareketlerinden bahsetmiyorum, önce nispeten basit hareketlerden başlayın ki sakatlamayın kendinizi.

diyet sırasında fazla abartmadan kalori açığı yapabilirsiniz ama bu konuda asıl sporda kalori yakarak kalori açığı yapmanız çok çok daha sağlıklı.

tabi bu söylediklerim biraz fazlası olup kilo vermek isteyenler için geçerli. eğer ciddi bir kilo probleminiz varsa diyetisyene gidip kendinize uygun bir program çıkarttırmanız çok daha sağlıklı
devamını gör...

simya

temel amacı felsefe taşı aracılığıyla değersiz maddeleri altına çevirmek ve ölümsüzlük iksirini bulmak olan bir araştırma alanı. ünlü bilim insanı isaac newton'dan deneysel bilimin temellerini atmış olan roger bacon'a, kimyanın temellerini atmış ünlü islam alimi cabir bin hayyan'dan orta çağın önemli düşünürlerinden albertus magnus'a kadar birçok önemli insanın ilgilendiğj bir alan olmuştur aynı zamanda. her ne kadar ortaya attığı fikirler çağ dışı ve bilimsellikten uzak olsa da o dönemde simya alanında yapılan çalışmalar kimya biliminin ortaya çıkmasında önemli bir rol oynamıştır. aynı zamanda deneysel araştırmalarda kullanılan birçok yöntemin ve bilimsel ekipmanların kökeni simya bilimine dayanır. simyacılar damıtma, kireç haline getirme, ısıtma, katılaştırma, çürütme gibi birçok yöntem; beher, flakon, pota, havan, süzgeç, filtre gibi birçok ekipman kullanmışlardır. yani bir nevi ilkel bir kimya laboratuvarları vardı diyebiliriz. bu çalışmalar sonucu elde ettikleri bilgileri çözülmesi oldukça zor ve karmaşık olan el yazmaları ve simya kitaplarıyla aktarmaya çalışıyorlardı. bu aktarma olayı antik mısır ve antik yunan devrinden başlayıp modern çağın başlangıcına kadar sürdü. böyle bakınca simyanın tıpkı felsefe gibi oldukça uzun bir tarihi var diyebiliriz, fakat eski çağlardan günümüze kadar gelmeyi başaran felsefenin aksine, simya pozitif bilimlerin ortaya çıktığı ve ışığının dünyamızı aydınlatmaya başladığı yıllarda etkisini kaybetmiş ve tarihin tozlu sayfalarının yerini almıştır. gene de pozitif bilimlere yaptığı katkılar bence yadsınmamalıdır.
devamını gör...

ingilizce için kanal önerileri

türk kanallardan:
•özer kiraz
türk kanallar arasında en sevdiğim kanal diyebilirim. gramer konularını baştan sona kadar oldukça disiplinli ve ayrıntılı bir şekilde anlatıyor, bu videoları düzenli bir şekilde izleyip izledikten sonra çıkardığı kitaplarla alıştırma yaparak ingilizcenizi oldukça geliştirebilirsiniz. ayrıca pharasal verblerle ilgili de çok güzel ve üzerine emek harcanarak hazırlandığı belli olan bir video serisi de bulunmakta. bu video serisi amerikan bir seslendirmen tarafından ingilizce olarak seslendirildiği için (türkçe altyazı da var.) dinleme ve telaffuz becerilerinizi de oldukça geliştirecektir. tek eksik yönü çok iyi bir telaffuza sahip olmayışı, fakat sahip olduğu gramer bilgisi ve bu bilgileri anlatış tarzıyla bu eksikliğini kapatıyor bence.

•etkili pratik ingilizce
çok eski ingilizce kanallarından. günlük dil kullanımızı ciddi anlamda geliştirebilecek bir kanal aynı zamanda. çok fazla günlük kalıp öğretiyor, pharsal verblerle ilgili (oluşturulmalarının arkasındaki temel mantığı anlatarak akılda onları tutmayı kolaylaştıran.) ve kafa karıştan kelimeler diye geçen video serileri de oldukça kaliteli. aksanı güzel, videolarının pdflerini de indirebiliyorsunuz. özer kirazla bir ingilizce temeli oluşturduktan sonra bu kanala bakabilirsiniz.

•dillendim
müthiş bir amerikan aksanına sahip, international phonetic alphabetle ilgili yaptığı videolarla ufkumu açan nadide bir kanal. bu kanalı izleyerek (özellikle international phonetic alphabet videolarını) telaffuzunuzu ciddi anlamda geliştirebilirsiniz. şahsen ben kendisinin pharasal verblerle ilgili videolarını da takip etmekteyim, vocabularynizi (kelime dağarcığınızı) bu kanaldaki bazı videolarla geliştirebilirsiniz. gramer videoları da var fakat bu kanalın benim için öne çıkan yönü telaffuzla ilgili yaptığı videolar. (sadece ingilizce videoları çekmiyor bu arada, kendisi çok dilli birisi, türkçe ve ingilizcenin yanında almanca ve ispanyolca da biliyor. eğer bu dillere de ilgi duyuyorsanız o dillerle ilgili çektiği videolara da bakabilirsiniz.)

•çilem akar
gördüğüm en eğlenceli ingilizce öğretmeni kendisi. aşırı sempatik ve aşırı tatlı bir insan. ingilizceyle ilgili videolarını çok severek ve çok eğlenerek takip ediyorum, bu da öğrenmemi kolaylaştırıyor. bir süre irlandada yaşadı, celta belgesi de var. dolayısıyla güvenilir bir kanal olduğunu söyleyebilirim. ünlülerle ingilizce serisi ve diğer videolarında da çok fazla, aşşırı fazla günlük kalıp öğretiyor ve vocabularynizi aşırı geliştiriyor. ayriyeten get ve go kelimeleriyle yapılan pharasal verblerle ilgili iki tane videosu da bulunmakta. fakat tüm videoları arasında benim şahsi favori videolarım ingilizce oyun oynadığı videolar ajssksal. cidden izlemesi çok keyifliydi, vocabularynizi de geliştiriyor. keşke yeniden çekse o tarz videolar.

•demet tuncer
o da çok hoş bir amerikan aksanına sahip, hatta telaffuzda yapılan yaygın hatalar başlığı altında çekmiş olduğu çok güzel bir video serisi var. telaffuzla beraber vocabularynizi ciddi anlamla geliştiriyor. cultural english ve ingilizce flört (favorim skdjdjk) video serileri bu anlamda vocabinizi gerçekten geliştirir. o da çilem akar gibi tatlı ve sempatik bulduğum birisi, dolayısıyla videolarını severek ve sıkılmadan izliyorum. onu da mutlaka öneririm.

yabancı kanallardan:
amerikan ingilizcesi için:
•learn english with english class 101. com
hostu alisha amerikan aksanını en çok beğendiğim isim diyebilirim. çok net ve anlaşılır bir telaffuzu var, intermediate seviyesinde ingilizcesi olanlar rahatlıkla anlayabilir ve takip edebilir kendisini. ask alisha isimli video serisi kendisine gelen soruları cevapladığı videolardan oluşan çok çok faydalı bulduğum bir seri. seçtiği soruların çoğu cidden kaliteli ve kafamı karıştıran birçok noktayı aydınlattı. know your verbs isimli video serisi de vocabinizi ciddi anlamda geliştiren çok faydalı bulduğum başka bir seri. english grammar made easy with alisha isimli video serisi daha temel seviyedeki kişilere hitap ederken master english grammar video serisi sahip olduğunuz temelin üstüne çok güzel bir ingilizce inşaa ediyor. sevdiğim başka bir video serisi de english listening comprehension serisi, bu serinin farklı seviyedeki ingilizcelere hitap eden versiyonları bulunmakta, düzenli izlerseniz dinleme becerilerinizi oldukça geliştirebilirsiniz.

•learn english with fuken
farklı seviyelere göre düzenlemiş listening videolarıyla dinleme becerilerinizi oldukça gelistirebilirsiniz.

•english with kris amerikos
aksanı çok temiz ve düzgün olan biri daha. ingilizcenin her alanıyla ilgili farklı video serileri bulunmakta. temiz ve anlaşılır telaffuzu sayesinde konuşmalarını takip etmek çok kolay.

ingiliz ingilizcesi için:
•english with lucy
uzun zamandır takip ettiğim bir kanal english with lucy. videolarının yarısı reklamdan oluşsa da kalan yarısı ingilizceyle ilgili karışık noktaları güzel bir şekilde aydınlatıyor ve daha doğal bir ingilizce sahip olmanız açısından vocab bilginizi oldukça geliştiriyor. sırf sahip olduğu havalı ingiliz aksanı bile kendisini izlettiriyor.

•papa teach me english
güzel ingiliz aksanı, konuları sıra dışı anlatım tarzıyla oldukça akılda kalıcı ve sıkılmadan izleyebileceğiniz bir kanal. çizimlerini çok beğeniyoryum. kafa karıştıran noktaları çok güzel aydınlatıyor, öğrencilerini çok iyi analiz etmiş birisi aynı zamanda. dolayısıyla ingilizce öğrenenlerin nerelerde takıldıklarını da iyi biliyor ve buna göre çekiyor videolarını. ingiliz ingilizcesi öğrenmek isteyenler mutlaka bakmalı.

amerikan ve ingiliz ingilizcesi bir arada:
•learn english with tv series
adından da anlaşılabileceği gibi dizileri kullanan, dinleme ve vocab becerilerinizi oldukça geliştirebilcek, birkaç farklı hostu bulunan bir kanal. (amerikan ve ingiliz ingilizcesi bir arada dememin sebebi bu, her host farkı aksan kullanıyor.) favori hostum anlaşılır amerikan aksanıyla ethan ama diğerleri de fena değiller. videolarda diziyle ilgili belirledikleri partları önce ingilizce altyazılı olarak izliyorsunuz, altyazıda altı çizilen ifadeler teker teker açıklandıktan sonra (host açıklarken o partı tekrar izliyorsunuz), en son altyazısız olarak izliyorsunuz. bu sayede altı çizili ifadeleri tekrar tekrar izleyerek beyninize kazımış oluyorsunuz, vocab geliştirmek için çok başarılı bir method.

eğer bu uzun yazıyı okuduysanız cidden çok teşekkür ederim, uzun bir süredir ingilizceyle mücadele eden biri olarak böyle bir başlık görünce kendimi tutamadım. umuyorum önerdiğim kanallar size fayda sağlar, kendinize iyi bakın.
devamını gör...

felsefeyi merak edenlere tavsiye kılavuzu

felsefe için youtube kanalı olarak dilozof kanalını rahatlıkla önerebilirim. bu aralar ben de felsefeye merak sarmış durumdayım ve kendisinin yaptığı videoları ilgiyle takip ediyorum. özellikle felsefe tarihi adındaki bütün felsefecileri baştan sona anlatmayı planladığı video serisini severek izliyorum. bu video serisinde felsefecileri ve fikirlerini yaşadıkları dönemin tarihi ve sosyokültürel bağlamında, oldukça anlaşılır ve sade bir dille anlatıyor. ben kanalını ilk takip etmeye başladığım zamanlarda felsefeye dair hiçbir bilgisi olmayan biriydim, anlaşılır üslubuyla videoları felsefeye olan ilgimi uyandırdı diyebilirim. bir de ahmet arslanın felseye giriş adlı kitabını önerebilirim. adından da anlaşılabileceği gibi felsefede hiçbir temeli olmayan, sıfırdan başlayan kişiler için bir kaynak niteliğinde. henüz kitabı bitirmedim fakat okuyabildiğim kadarıyla birçok felsefe kitabının aksine anlaşılır ve sade bir dile sahip kendisi. felsefe hakkında genel bir fikre sahip olmanız açısından başvurulabilir bir kaynak niteliğinde. bir de alfa yayınlarının felsefe kitabı diye bir kitabı var. okumadım fakat aynı yayınevinin felsefe, psikoloji, tarih, bilim, edebiyat gibi konu başlıklarıyla ilgili çıkardığı, bu alanlarla ilgili baştan sona tarihçe niteliğinde olan ve bu alanlarla ilgili çalışan insanların görüşlerini ve çalışmalarını anlatan kitaplar bulunmakta. bu alanlarla ilgili baştan sona genel bir fikir edinmek isteyenler bu kitapları okuyabilirler. bende psikoloji ve bilim başlıklı olanları var şimdilik, okurken oldukça memnun kaldığımı söyleyebilirim. felsefeyle ilgili olanını da en kısa zamanda almayı düşünüyorum, eğer okursam tekrar düzenlerim bu entryi.

tabi bu önerilerim felsefeye dair derin ve ayrıntılı içerik isteyenleri tatmin etmeyebilir zira kendim de felsefe hakkında çok bilgili biri değilim ve bu yapımlar felsefeye dair genel bir bilgi verme niteliğinde. fakat felsefede çok bilgili olsanız bile felsefeye bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşabilme açısından bu tarz yapımların önemli olduğunu düşünüyorum. zira felsefeyle ilgili içerik üreten herkesin dediği gibi felsefe tarihi bir bütündür ve felsefecilerin öncekilerden etkilenerek görüşlerini oluşturması açısından bir felsefeceyi tanıyabilmek için ondan öncekilerin de ne düşündüğünü bilmek gerekir. insan bazen çok bilgili olduğu bir konuda ayrıntıların içinde kaybolabiliyor ve o alanla ilgili çalışmalar arasındaki ilişkiyi tam kuramayabiliyor. bu açıdan bakıldığında felsefeyle ilgilenen herkes bu tarz içerikleri takip edebilir bence
devamını gör...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim