steppenwolf yazar profili

steppenwolf kapak fotoğrafı
steppenwolf profil fotoğrafı
rozet
kalbimiz seninle
karma: 571 tanım: 21 başlık: 6 takipçi: 40

son tanımları


normal sözlük logosunu kim çizdi sorunsalı

renkli nickliler, bu logoyu kullanmak icin adama para verdiniz mi yoksa direkt çaldınız mı?

özgün bir seyiniz olsun be.
devamını gör...

bekar sözlük yazarlarını evlendiriyoruz kampanyası

vay arkadas dedirtir. ekşi"den kacarken doluya tutulduk.
devamını gör...

fatih terim

kebapçı selo"nun yaninda komiliğe baslayacagi iddia edilen egoist şahıs.
devamını gör...

profiline kendi fotoğrafını koyan yazarın asıl amacı

e șıkkı. bașkaları tarafından fark edilmeye muhtaç ve çaresiz bir ilgi budalası olmak. neyse ki hemen hemen hiçbirinin ne yazdığını görmüyorum.*

edit: tahmin ettigim üzere al gülüm ver gülümcü tayfa* basligin altini gözyaslariyla doldurmus.* aglamak isteyenler yallah hakotel hama'aravi”ye. bu arada vasat* kelimesinin “kötü bir sey” oldugunu zannedenleri iyi görün gencler. lisede derslerinizi ekerseniz siz de böyle olursunuz.*
devamını gör...

yazarların yazar engelleme kriterleri

hicbir yerde kimseyi engellemedim ama kisa vadeli bir engelleme yaptim. buna göre; "yazarlarin kaslari, gözleri, kirpikleri, sesleri vb." basliklara ciddi ciddi entry girenleri, bol bol yazim hatasi yapanlari, yakaladigim kadariyla mıç mıç samimi olanlari, girdigi en uzun entry"nin baskasinin nick altisi olanlari, bilgi vermeye calisirken egosunu kenara koyamayip "bak ben nasil biliyorum ama" egreltiligi üstünde olanlari, renkli mod takimini, renkli nicklilerin sansürlerini ve baskilarini görmezden gelip onlarla samimi olanlari, troll oldugunu düsünen zeka geriligi cekenleri, "yazarlarin karalama defteri, yazarlarin istedigini yazacagi baslik, itiraf kösesi" vb. basliklarina ciddi ciddi entry yazanlari ve acik acik türk düsmanligi yapanlari engelledim. sayi oldukca fazla. hatta bir ara "sözlükte yalniz mi yaziyorum acaba?" düsüncesine bile götürdü ama sonra yukaridaki listeye dahil olmayan insanlarin da varligini gördüm, o da yetti.
devamını gör...

normal sözlük makale veri tabanı

richard l. chambers. 1973. the education of a nineteenth-century ottoman âlim, ahmed cevdet paşa.

hz. isa”nin dogumundan sonra 2016 yilinda hayatini kaybeden chicago üniversitesi eski profesörü richard l. chambers 1973 yilinda “international journal of middle east studies”de yayinladigi makalede hicri takvime göre on ücüncü ve on dördüncü yüzyilda yasamis ve “târîh-i cevdet”, “kısas-ı enbiya ve tevarih-i hulefa”, “mecelle” ve “kavaid-i osmaniye” gibi bircok önemli eserin yazari olan büyük âlim ve devlet adamı ahmed cevdet paşa”nin hayatini anlatmaktadir. makalede paşa”nın osmanlı devleti geleneksel eğitim sistemi icinden cikan sonuncu ve belki de en önemli âlim oldugu savunulmaktadır.

makale, ahmet cevdet paşa”nin eserlerine ve hayatina ve “neden günümüzde böyle adamlar yetiştiremiyoruz” gibi sorulara ilgi duyanlara şiddetle önerilir.
devamını gör...

normal sözlük makale veri tabanı

janice b. stockigt. 1996. the life and afterlife of jan dismas zelenka.

melbourne üniversitesi”nde akademisyen olan janice b. stockigt 1996 yilinda “musicology australia” dergisinde yayinladigi makalede hz isa”nin dogumundan sonra on sekizinci yüzyilda olgunlugunu yasamis olan bohemyali barok müzik dönemi bestecilerinden jan dismas zelenka”nin hayatini ve ölümümden sonraki musiki dünyasindaki durumunu incelemektedir. stockigt, alman besteci johann sebastian bach ile dönemdaş olan zelenka”nin yasadigi dönemde ihmal edildigini belirterek onun neden ihmal edildigini sorgulamaktadir ve bu ihmalin ancak simdilerde düzelmeye basladigini vurgulamaktadir.

makale, klasik müzige, barok müzige ve jan dismas zelenka”nin eserlerine ilgisi olanlara önerilir.*
devamını gör...

normal sözlük makale veri tabanı

simon ryle. 2014. moles, spots, stains, and tincts: marks of futurity in shakespeare and kurosawa.

split üniversitesi”nde akademisyen olan simon ryle 2014 yilinda “textual practice” dergisinde yayinladigi makalede, hz. isa”nin dogumundan sonra yirminci yüzyilda yasamis olan japon yönetmen akira kurosava”nin ikinci dünya savaşı”nin ardindan japonya”da yasanan yolsuzluklari ve karakterler üzerinden o zamanin karamsar havasini anlattigi 1960 yili yapimli onun “kara filmi”* olarak nitelendirilebilecek “warui yatsu hodo yoku nemuru* filmini avrupa yeni cağı dönemi ingiliz yazarı william shakespeare”in hamlet eseri üzerinden analiz etmektedir.

makale, akira kurosava”nin filmlerine, sinemaya ve sinema-edebiyat iliskisine ilgisi olanlara önerilir.*
devamını gör...

normal sözlük makale veri tabanı

justin parrott. 2017. al-ghazali and the golden rule: ethics of reciprocity in the works of a muslim sage.

abu dabi new york üniversitesi”nde akademisyen olan justin parrott 2017 yilinda “journal of religious & theological information”da yayinladigi makalede islam dini üzerindeki arastirmalarda etik bir kavram olarak nitelendirilebilecek “insanları başkalarına kendilerine nasıl davranılmasını istiyorlarsa öyle davranmaya çağıran islami bir ahlak ilkesi” anlamina gelen "altın kural" kavramini arastirmaktadir. parrott, altin kural kavramininin hicri takvime göre besinci yüzyilda yasamis olan büyük alim imam-ı gazali”nin eserlerindeki kullanimini incelemektedir ve bu cercevede incelemesini gazali”nin en ünlü ve oldukca önemli eseri olan "ihya-i ulumiddin" kitabina vurgu yaparak "allah", "adalet", "merhamet" ve "komşuluk" gibi kavramlar etrafinda yapmaktadir.

makale, ilahiyata, din felsefesine, gazali”nin eserlerine ve fikirlerine ve sosyal meselelere ilgi duyanlara önerilir.*
devamını gör...

normal sözlük makale veri tabanı

john clubbe. 2006. the creative rivalry of beethoven with napoleon.

ünlü emeritus professor john clubbe 2006 yilinda „european romantic review“de yayinladigi makalede avrupa tarihinin farkli alanlarindan okunmasi gereken dönemdas figürlerinden olan fransız imparator napolyon bonapart ile alman besteci ludwig van beethoven arasindaki iliskiyi arastiriyor. napolyon“un beethoven üzerindeki etkisini vurgulayan clubbe, beethoven“un kendisini kimlik inşasında önce napolyon“un rakibi ve ardindan da mirascisi olarak konumlandirdigini belirtiyor.

makale, avrupa tarihine, napolyon“un ve beethoven”ın biyografilerine ve özellikle avrupa kültür tarihine ilgi duyanlara önerilir.*
devamını gör...

normal sözlük makale veri tabanı

clive foss. 2014. kemal atatürk: giving a new nation a new history.

georgetown üniversitesi”nde akademisyen olan tarihçi clive foss 2014 yilinda “middle eastern studies” dergisinde yayinladigi makalede türkiye cumhuriyeti devleti kurucu lideri mustafa kemal atatürk”ün öncülügünde ortaya konulan ve resmi doktrin haline gelen türk tarih tezi”ni dönemin sartlari altinda uzun uzadiya irdeliyor. foss, atatürk”ün gözetimi altinda hazirlanan tarih ders kitabınin türkleri neredeyse tüm eski uygarliklarin gelisiminde merkezi bir rol oynadigini belirttigini iddia ediyor ve atatürk”ün türklere kadim ve uygar bir millet olduklarini* göstererek türklere gurur verecek yeni bir tarihi yol gösterdigini belirtiyor.

makale, cumhuriyet dönemi türk tarihine, cumhuriyet dönemi türk egitim politikalarina ve uygulamalarina ve “türk tarih tezi”nin kökenlerine ilgi duyanlara önerilir.*
devamını gör...

normal sözlük makale veri tabanı

belysheva. 1968. the mystery of gogol's death.

1968 yilinda bir edebiyat ögrencisi olan ve sağlık alaninda da calisan belysheva, "soviet studies in literature”da yayinladigi makalede hz. isa”nin dogumundan sonra on dokuzuncu yüzyilda yasamis olan rus yazar nikolay vasilyeviç gogol”un ölümünü inceliyor. belysheva bu ilginc calismasinda henüz kırk iki yasinda ölen gogol”un ölümünün trajedisini onun yasadigi manevi dramanin cercevesinde biyografik olarak zamansal ve mekansal bir sekilde betimlemeye calismaktadir.

makale, gogol”un eserlerine ilgi duyanlara ve gogol”un adi her gectiginde “hepimiz gogol'un palto'sundan çıktık” geyigi yapanlara bundan vazgecmeleri adina önerilir.
devamını gör...

normal sözlük makale veri tabanı

patrick hassan. 2019. schopenhauerian virtue ethics.

cardiff üniversitesi”nde akademisyen olan patrick hassan 2019 yilinda “inquiry: an interdisciplinary journal of philosophy”de yayinladigi makalede alman filozof arthur schopenhauer”in ahlak felsefesi üzerine olan fikirlerini erdem etiği acisindan analiz etmektedir. hassan, makalede schopenhauer”in bir baska filozof immanuel kant”in ahlak felsefesine karsi elestirilerini hatirlattiktan sonra schopenhauer”in kendi düsünce sistemi icinde ahlaki psikolojiyi ve ahlaksızlık anlayisini ortaya koyarak onun konumunu netlestirmeye calismaktadir. hassan bu analizlerden sonra schopenhauer”in fikirlerinin erdem etigi acisindan en az aristoteles”in veya friedrich wilhelm nietzsche”nin fikirleri kadar ilgi görmesi gerektigini belirtmektedir.

makale, arthur schopenhauer”in eserlerine, felsefeye veya özel olarak ahlak felsefesine ilgi duyanlara önerilir.*
devamını gör...

normal sözlük makale veri tabanı

wayne h. bowen. 2016. from holy war to technocracy, 1571–1924: the spanish and ottoman empires in the mediterranean.

southeast missouri state university”de tarih ve hispanistik alanlarinda profesör olan wayne h. bowen 2016 yilinda the journal of the middle east and africa”da yayinladigi makalede , hz. isa”nin dogumundan sonra 18. ve 19. yüzyillarda ekonomik modernleşme ve dini hosgörü politikalari yürüten osmanli imparatorluğu”nun ve ispanyol imparatorluğu”nun gidisatini incelemektedir. özellikle akdeniz”de bu dönemde bu iki imparatorlugun karsilikli ticari isbirlikleri, diplomatik değişimler ve hatta askeri işbirliği yoluyla ittifak gelistirmeye calistiklarini belirten bowen, büyük britanya”nin, fransa”nin ve rusya'nin artan endüstriyel ve askeri gücüyle karsi karsiya kalan osmanlilarin ve hispaniklerin isbirligi cabalarina karsi eski güclerini göreceli olarak geri alamadiklarini ifade etmektedir.

makale, osmanli tarihine, ispanyol tarihine ve akdeniz tarihine ilgi duyanlara önerilir.* tabii ki bu makaledeki fikirler yazari baglar, yüzde yüz dogru diye bir sey yoktur. o yüzden capraz okuma yapin por favor.
devamını gör...

normal sözlük makale veri tabanı

giovanna lelli. 2014. neo-platonism in ibn khaldūn's poetics.

leuven katolik üniversitesi”nde akademisyen olan giovanna lelli 2014 yilinda journal of the medieval mediterranean*”da yayinladigi makalede hz. isa”nin dogumundan sonra on dördüncü yüzyilda olgunlugunu yasamis olan müslüman düsünür ibn-i haldun”un poetikasinda yeni-platonik fikirlerin varligini incelemektedir. lelli, ibn-i haldun”un mukaddime eserinin altinci bölümüne* odaklanarak ibn-i haldun”un siir hakkindaki görüslerinin büyük ölcüde ibn haldun'un psikoloji ve tasavvufundan türeyen neo-platonik bir paradigmanin* egemenliğinde oldugunu iddia ediyor.

makale, arap-islam düsünce dünyasina, ibn-i haldun”un eserlerine ve siir sanatina ilgi duyanlara önerilir.*
devamını gör...

normal sözlük makale veri tabanı

ruth chester. 2015. dante’s virtù: creation, embodiment, and revelation

cambridge üniversitesi”nde akademisyen olan ruth chester 2015 yilinda italian studies dergisinde yayinladigi makalede avrupa orta cagi* dönemi italyan yazari dante alighieri”nin la divina commedia kitabinda "virtù" terimini nasil kullandigini ele alarak dante”nin etik, teoloji, metafizik ve insan vücudu gibi konular hakkindaki düsüncelerini kesfetmek icin bu terimin uygunlugunu sorguluyor. chester, bu baglamda purgatorio*nun ve paradiso*”nun önemli pasajlarinin edebi analizini yaparak dante”nin dünyayi anlamlandirmasindaki insan varliginin rolünü kesfetmeye calisiyor.

makale, dante”nin eserlerine, klasik avrupa orta cag metinlerine ve avrupa”nin edebi anlamda temel sütunlarina ilgi duyanlara önerilir.*
devamını gör...

normal sözlük makale veri tabanı

valentin ferdinandoviç asmus. 1965. kant.

rus/sovyet yazar valentin ferdinandoviç asmus 1965 yilinda moskova devlet üniversitesi”nde profesör iken soviet studies in philosophy”de immanuel kant”in hayati ve calismalari hakkinda kisa bir makale yayinlamistir. asmus, kant”in gelisimini bir filozof olarak prekritik (1770”lerin öncesi) dönem ve kritik dönem seklinde ikiye ayirmistir.

makale oldukca sade bir dil ile yazilmistir ve kant”in felsefesine veya kant”i sscb dönemi bir rus yazarinin nasil degerlendirdigini merak edenlere önerilir.
devamını gör...

normal sözlük makale veri tabanı

shaj mathew. 2019. traveling realisms, shared modernities, eternal moods: the uses of anton chekhov in nuri bilge ceylan’s winter sleep.

trinity üniversitesi”nde akademisyen olan shaj mathew 2019 yilinda adaptation dergisinde yayinladigi makalede türk yönetmen nuri bilge ceylan”in 2014 yilinda gösterime giren palme d'or ve fipresci ödüllü kış uykusu filmini analiz etmektedir. mathew aslinda ceylan”in daha önceden kendisinin de bahsettigi konuyu irdeliyor. mathew, ceylan”in kis uykusu filminde on dokuzuncu yüzyıl rus gerçekçiliğinden oldukca beslendigine deginiyor ve ceylan”in film bicimini türkiye ile rusya”yi birbirine baglayan tarihsel baglami üzerinden analiz ederek ceylan”in filmi cekme motivasyonunu neden rusya”dan anton pavloviç çehov”dan buldugunu sorguluyor.

makale, sinemaya, nuri bilge ceylan”in filmlerine, edebiyata veya sinema-edebiyat iliskisine ilgi duyanlara önerilir.*
devamını gör...

normal sözlük makale veri tabanı

jerry brotton. 2014. shakespeare's turks and the spectre of ambivalence in the history plays.

queen mary university of london”da akademisyen olan ünlü tarihci jerry brotton 2014 yilinda textual practice dergisinde yayinladigi makalede on altinci yüzyilin son ceyreginde "the virgin queen"* olan birinci elizabeth dönemi tiyatrolarini tanimlayan türk oyunlarininin modasina farkli bir yaklasim sundugunu iddia eder. brotton, birinci elizabeth”in cagdasi olan ingiliz yazar william shakespeare*”in neden oyunlarinda sahneye bir türk karakter koymadigini sorgular ve bu karakterin oyunlardaki gizli varligini arastirir. makalede erasmus von rotterdam”inki de dahil olmak üzere hümanist metinlerden yararlanilarak türk karakterinin gizli varligi araniyor ve shakespeare'in, türk karakterinden gizli bir teatral havayla yararlandigi ve bu durumun othello”ya yeni bir anlam kazandirdigi savunuluyor.

makale, sanata, edebiyata, tiyatroya, shakespeare”in eserlerine ve türk varligina ilgi duyanlarin dikkatine sunulur.*
devamını gör...

normal sözlük makale veri tabanı

daniela kaleva. 2000. beethoven and melodrama.

monash üniversitesi”nden daniela kaleva 2000 yilinda musicology australia dergisinde yayinladigi makalede alman klasik müzik bestecisi ludwig van beethoven“in eserlerindeki melodram uygulamalarini onun eserlerinin dramaturjik ve musiki yapisi icindeki konumlandirmasindan analiz etmektedir. kaleva, luigi cherubini ve étienne-nicolas méhul gibi fransiz kompozitörlerin ve beethoven“in hocasi olan christian gottlob neefe“nin beethoven“in üzerindeki etkisinden bahsederek beethoven“in melodram kompozisyonuna yaptigi katkinin fransiz ve alman uygulamalarinin bir karisimi oldugunu belirtmektedir.

makale, klasik müzige veya bilhassa beethoven“in eserlerine ilgi duyanlara tavsiye edilir.*
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim