tosbağa yazar profili

tosbağa kapak fotoğrafı
tosbağa profil fotoğrafı
rozet
karma: 15471 tanım: 3054 başlık: 1156 apolet: 2 takipçi: 116
TUTUKLANAN ÖĞRENCİLERİ UNUTMAYIN

son tanımları | başucu eserleri


çocukken yazın daha büyük bir mevsim olması

yazın geleceği neşesiyle ilkbahar bitsin diye günler sayıldığı zamanlardı. yaz gelmeye yakın o çiçekli elbiseler, renkli kokulu tokalar çıkarılırdı. yumurta bayramı vardı yazdan hemen önce. yumurtalar boyanırdı. her gün illa ki yüzülürdü benim yazlarımda. yüzdükten sonra hep kalabalık sofralar kurulur, rakılar içilirdi. biz kola içebildiysek sevinirdik. kahvaltıda incir olurdu annemin hemen sabah bahçemizden topladığı. çekirgeler vardı. benim bir çekirgem vardı, biri üstüne oturunca gömmüştüm bahçemize. cennet hurmasının çekirdeğinin içinden çatal ve kaşık çıkardı. mahallemizde dut ağacına tırmanabilen tek çocuktum. beyaz dutlar her zaman en tatlı olanlardı. bütün çocukları toplayıp ormana götürürdüm keşif zamanı diye. yaptığım listedekileri bulmadan eve dönmeme kararımız vardı. yaz daha büyük bir mevsimdi çünkü güneş geç batardı ve bu sokakta daha fazla oyun oynayabilmem demekti. en sevdiğim sebzeler bu büyük yazda olurdu. meyveleri çok severdim, en çok yazın meyve verirdi bana. kirazı çekirdeğiyle yerdim çünkü dayım bana "çekirdeğiyle yersen karnında ağacı çıkar, yeme" demişti. karnımda kiraz ağacı çıkacağı düşüncesi de çok büyüktü. bezelyeleri topladıktan sonra annem pişiremezdi. çünkü ayıklarken bitirirdik. o yaz son kez adını bilmediğim bir ağacın verdiği yuvarlak meyvesiyle savaş yaptık. çocuktum ve yaz çok daha güzel bir mevsimdi.
devamını gör...

yazar nicklerinden cümle kurmak

şu hayatta mutlu olmayı bir bilen varsa bana da öğretebilir mi? iade edilmiş içli mektup gibi hissediyorum, inceduygu larla yazılmış fakat önemsenmemiş gibi. bir insanevladı da bunları görüp sormaz ki içmeye gidelim mi diye.
devamını gör...

yarın ölebilirim kendimi tanıyamadan

“-lâkin tek korkum: yarın ölebilirim kendimi tanımadan.- hayat tecrübelerimle şu yargıya vardım ki, başkalarıyla benim aramda korkunç bir uçurum var, anladım, elden geldiğince susmam gerek, elden geldiğince düşüncelerimi kendime saklamalıyım. ve şimdi yazmaya karar vermişsem, bunun tek nedeni, kendimi gölgeme tanıtma isteğidir.”
diye devam eder.
 sadık hidayet'in 1936 yılında yayımladığı "kör baykuş" (bkz: bûf-i kûr) adlı romanındandır. aynı zamanda başyapıtı olarak kabul edilir.
sadık hidayet'in kendi hazırladığı kapaklar şöyledir;
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

(bkz: ahterbin) ukdesi*
devamını gör...

geceye bir şiir bırak

bugün oturdum ölümü düşündüm
kirli, acı bir su gibi yürüdü içimde
dokunduğum, gördüğüm her şeye sindi
ürperdim, korktum ve biraz şaşırdım
bugün oturdum ölümü düşündüm
yirmi yaşında ve hayat bu kadar güzelken
devamını gör...

sevilince çocuklaşmak

"insan sevildiği zaman çocuklaşır çünkü sevgi bizi onunla ilk tanıştığımız yere götürür."
devamını gör...

kitap alıntıları

yanılmazlığın da yanılabileceğini, sistemin işleyişinde de hatalar olabileceğini, yasa konuştuğunda her şeyin söylenmediğini, toplumun mükemmel olmadığını, otoritenin de tereddüde düşebileceğini, değişmezliğin değişebileceğini, yargıçların da insan olduklarını, göğün devasa mavi camında bir çatlak olduğunu fark etmek katlanılmazdı
devamını gör...

şiir alıntıları

ciğerleri küçük, elleri büyük
nefesleri yetmez avuçlarına
-ilkokul çağında hepsi-
kenar çocukları,
kar altındadır.
devamını gör...

kıştan kalan konserve

biliyorum başlık biraz anlamsız ama depremden sonraki 11. ayda çekilen fotoğrafı gördüğünüzde kafanızda anlam kazanacak.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim