ab liderler zirvesi öncesi yunanistan ve güney kıbrıs, merkel’e çok sert ve uzun bir mektup yazdı. mektupta, "türkiye ile savaş çıkacak. engelleyin. eğer böyle şey olursa alman denizaltılarını ve silahlarını kullanamasınlar" ifadesi kullanıldı.

daha önce ab'de tek başına bu tür politikaları sürdüren yunanistan, şimdi güney kıbrıs'ı da yanına aldı ve ilk kez “türkiye ile bir savaştan” söz etmeye başladılar.

twitter'da başbakan merkel'e hitaben ortak ve oldukça uzun bir mektup yayınlayan iki ülkenin temsilcileri, almanya başbakanı merkel'den net taleplerde bulundu.

mektupta, “alman denizaltıları ya da askeri malzemelerin türkiye'ye satışı durdurulsun. türkiye ile bölgedeki çekişmenin daha da büyüyeceğinden endişeliyiz. erdoğan, doğu akdeniz'de illegal olarak doğalgaz araması başlattı. türkiye, gerekirse bu konuda savaşabileceğini duyurdu ve böyle bir şey olursa, alman silahları kullanılmamalı” gibi görüşler belirtildi.

bugün başlayan ve yarın da devam edecek olan ab liderler zirvesinden , türkiyeyle ilgili nasıl kararlar çıkacağı doğrusu çok önemli ve merakla beklenmekte .

buradan

edit ; bir çok yazar , son derece idealist biçimde 'şöyle yaparız böyle ederiz , kafalarını kuma gömeriz ' modunda .
ancak gözden kaçan bir durum var .

öncelikle 2 ülke de nato üyesi .
bunun üzerine yunanistan'ın ab üyeliği avantajı var .yani yalnız değil.

haa, karşılıklı silahlı mücadele olasılığı oldukça düşük bir ihtimal ancak , devreye sokulacak ekonomik yaptırımlar, özellikle bugünkü türkiyenin altından kalkacağı bir durum değil.
o yüzden umalım da zirveden ciddi yaptırımlar çıkmasın.
devamını gör...
ironi yapmadan söylüyorum ''eyyy yunanistan sen kimsin ya ?''
devamını gör...
yunanistan ve türkiye şuan ki şartlarda savaşamaz.
devamını gör...
tek aptal yöneticilerin bizde olmamasının mutlu ettiği haber.
devamını gör...
almanyanın top benim oynatmıyorum diyerek müdahele etmesiyle sonuçlanacaktır.
devamını gör...
yunanistan'ın kafasını kumdan çıkarmasıyla kuma gömmesinin bir olacağı savaşcıktır.
devamını gör...
yunanistanın tek başına girmeye cesaret edemeyeceği savaştır.
devamını gör...
yunanistanın en büyük geliri deniz ticareti montrö anlaşmasına göre türkiye tehlike anında denizleri kapatma yetkisine sahip isterse bunu yapabilir yaparsa zaten tek kurşun atmadan yunanistanı batırabilir.
devamını gör...
hahahahajjajjajjajskfldşsşc

yunanistan önce düzenli ordu kursun sonra seviyesi (nijerya, çad) ülkelerle savaşır. daha yönünü bulamayan bebelerle dolu ülke.

gittim, kaldım, yaşadım oradan biliyorum.
devamını gör...
yunan sen içme b*kunu çıkarıyosun.
devamını gör...
gemilerimize alman bayragi cekip yunanistani biz vuralim. kafalari karissin. ne oluyor desinler. sonra şaaak bir de italyan bayragi ceker vururuz sasirir caresiz kalirlar. beyin bedağva 😊
devamını gör...
çemişgezek spor vs psg maçı gibi olur o yalınız.
devamını gör...
ikinci ermenistan vakası olur. yunanistan bi dur allah aşkına zaten ortalık karışık.
devamını gör...
çok basit bir mantık kuruyorum, velevki yunanistan bir şekilde bizi ekarte etti ve bütün doğalgazı almanların, fransızların yardımıyla paraya çevirdi. günümüz dünyasında kimse kimseye bedava yardım etmez arslan payını bu ikisine verdi. daha sonra bizimle iyice papaz olunca kendine kalan daha az parayı da mecbur alman ve fransız silahlarına gömdü. yunan halkına ne kaldı? kim karlı çıktı? yunanistan bir şekilde oradaki gazı bizsiz çıkarsa bile ona yar etmeyecekler bu bizim içinde geçerli. çıkarın gazı kardeşim kimseye haraç vermeden bölün ikiye komple halkınızın refahına harcayın. yooook olmaz. emperyalistler ne yiyecek.
devamını gör...
tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok .
devamını gör...
hic bir halt olmaz, neden olmaz?gerek askeri sayi bakimindan, gerek savunma teçhizat bakimindan kat ve kat ustun durumdayiz. an itibariyle savunmaya ayirdigimiz butce 250 milyar dolara yakin, yunanistan'in 5 milyar dolar bile degil...simarik cocuk boyle bir savasa kendine guvenerek girmesi im-kan-siz. ama! bel altindan arkasini sivazlayan ulkeler elbet olur.o ulkelere guvenip boyle bir seye cesaret ederse (ayni ermenistan gibi)rezil olduguyla kalir. suan kimsenin kimseye yardimi dokunabilecegi bir donem de degiliz cunku.kisacasi havlayan it isirmaz...
devamını gör...
yunanistan halkı bizim dostumuzdur.

onların da eğitimsiz, bağnaz insanları var ama biz düşman değiliz.

ekonomileri iyi olmadığı için onların hükümeti de bizimki gibi dış minnaklar yaratıyor.
devamını gör...
burada yunanistan hükümetine tepki göstermemiz gerekirken bütün yunan halkıyla ilgili olur olmaz cümleler kurmamalıyız. nasıl biz her konuda hem fikir değilsek onlar da yek vücut değiller. kararlar ve kararı verenler eleştirilir ama yunanistanlıların tamamını aşağılamak doğru değil.
devamını gör...
türkiyenin natodan çıkarılması için ordu içindeki natocuların zamanında bugün haberimiz olan 19. adayla beraber zamanında göz yumulup şuanda türkiyenin teknolojide ilerlemesi (bunun nedeni akp değil akp'nin tai aselsan gibi tsk vakıf kuruluşlarını desteklemesinden gelir bunun da mimarı sayın ecevittir hani şu edepsizce bacak bacak üstüne atmayan asil kıvırcık) ve yönünü tamamen batıya çevirmesi ingilizlerle yapılan ortak eşgüdümlü bazı projeleri baltamak gibi eski natocular şimdi avrasyacı olmuştur.bu avrasyacılar etkin konumda bulunan malum yüzde 0.23'lüğün de etkisiyle bazı atılımlar ama geç olan zamanında yapılması gereken atılımlar şuanda yapıldığında haklılık sahibi olduğumuz ama bizi zor duruma düşerecek zamanında yapılsa daha iyi olacak atılımlar yapmaya başladılar.acilen türkiyenin avrupa birliği süreci tam gaz devam etmeli reformlar yapılmalı üyesi olmasak bile uyum programlarıyla bazı gelişmeler yaşanmalıdır.yunanistanla türkiye savaşa girerse asarız keseriz tabii bizim türkiyedeki işsizleri yollasak yine kazanırız doğru orasına diyecek bir şey yok 20 milyon gizli ve açık işsiz var bu ülkede dostlar bizi natodan çıkarmaları demek 70 yıldır natoya entegre silahlarımızın boşa çıkması demek 2 iha 1 sihayla olacak iş değil bunlar türkiyenin kendi muharip uçağını bir an evvel yapılması gerekir biz yunanistanla savaşmayız almanya fransa italya hatta ve hatta rusyayla savaşırız buz dağının arkasında bu adamlar var rusya avrupadan kopmuş değil bunlar doğal müttefik çoğu beraber savaşmış ülkeler aynı cephede yer almış siz düşman falan mı zannediyorsunuz iki tarafı.umarım savaş olmaz yoksa ki bizi çok geriye götürür.
devamını gör...
bir nato ülkesi, başka bir nato ülkesine eğer olurda adı belli nato ülkesiyle savaş çıkarsa verdiğin silahları bu nato ülkesi bana karşı kullanmasın demiş.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"10 aralık 2020 yunanistan'ın türkiye ile savaş açıklaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim