acaba gençler iş beğenmiyor diye atıp tutan çakma sosyologlar bu oranlara ne diyecek? ülkede o kadar plansız işler yapılıyor ki binlerce üniversite mezunu mühendis, mimar, sosyal bilimci, öğretmen, sanatçı kuryelik yapıyor, kafelerde barlarda emeğini ucuzdan satıyor. üniversite okumanın anlamsızlaştığı bir konumdayız.
devamını gör...
ama ortamlarda sen işsizlik azaldı, türkiye büyüdü dersin.
devamını gör...
o başvuruları ceplerindeki lüküs telefonlarla yapıyorlar hepsi dokunmatik hepsinde internet var, boşuna algı kasmayın işsizlik var diye.
devamını gör...
müstehak bunlara. yıllarca üniversite okumanın çok iyi birşey olduğunu öne sürüp( iyi bölüm okursan iyi) meslek liseleri,çıraklık okullarını vesaire kapatıp anadolu lisesi falan yaptılar. her şehire üniversite kuruldu, saçma sapan zibilyon tane bölüm açıldı,açılıyor. sırf ‘lise mezunu’ olmamak için insanlar bu üniversitelere gitti,sonunda ise bilmem kaç bin kyk borcu ve işsiz olarak kaldılar. bugün insanlar,inşaatta çalışmayı,sanayide çalışmayı, yada cafede şurda burda çalışmayı ayıp sanıyor,utanacak birşey gibi. daha geçenlerde ‘üniversite tercihleri açıklandı’ başlığına yazdığım tanımla ilgili ılık g*t*lünün biri dalga geçmişti. adam arkeoloji bölümünü kazandım,rus dili edebiyatı kazandım falan yazmış, bakın isteyen istediğini okusun benim o konuda bir sorunum yok. fakat tek sorunu da devlette aramamak lazım. benim en yakın arkadaşlarımdan biri fizik öğretmeni ve şantiyede marangozluk yapıyor,ee çünkü adam ne kadar çalışsa da kpss de istediği puanı alamadı,alaa mülakat şu bu elediler. bugün adıyaman’da,diyarbakır’da yada izmir de işsizlik oranlarının bu denli yüksek olmasının tek sebebi her üniversite okuyanın kendini nimetten sanması. adam ben edebiyat okudum,şantiyede çalışamam diyor,bugün çoğu insanın kafası bu şekilde. evet maaşı ve şartları uygun herkes iş ister,ama beyimiz ayşelere ,mervelere nasıl diyecek ben şantiyede çalışıyorum diye.
devamını gör...
akp döneminin güzelliklerindendir!
devamını gör...
(bkz: ekonominin çok iyi olması)
devamını gör...
40 yıl önce de aynı, şimdide aynı hiç bir şey değişmiyor, sevmem hatta nefret ederim bu laftan ama gerçekten coğrafya kaderdir.
bizim çektiklerimizi çocuklarımız çekmesin dedikçe ,bırak çocukları torunların bile geleceği meçhul, üzülüyorum sadece ama üzülmek çözüm değil, kökten çözüm lazım belki bir yüz yıl sonra belki.
niye belki biliyor musunuz? bu topraklarda lale devrinden beri gelen yiyor, giden yiyor ama düzelmiyor, aslında yiyecek bir şey kalmayalı çok uzun yıllar oldu ,şimdi yiyenler gelecekteki 100 yıllı yemişler.
torunlarımız bile borçlu.
devamını gör...
işsizlerin oluşturduğu balon rakamlar bunlar. işsiz kalanlar bilir bi yerden sonra başvurulabilecek bütün işlere başvurmak iş bulma ihtimalinizi arttırır. özellikle kadrolu boşluklara kitlesel başvurular olur aynı zamanda aynı kitle benzer diğer bütün ilanlara başvururlar.
devamını gör...
korktuğum şey, umarım bizler de 50 li yaşlarımızda, gençlere "biz ne kuyruklar bekledik, siz bilmezsiniz" demeyiz.
devamını gör...
sebep olanların allah belasını versin.
devamını gör...
bu kadar başvurunun arasından yalnızca 12 torpilli kişinin işe kabul edileceği anlamına gelmektedir.
devamını gör...
oraya gidenlerin çoğu "ama yol yabtılar" tayfası değilse, bende bir şey bilmiyorum dediğim utanç verici kuyruk.
devamını gör...
türkiye işsizlikte uçuyor.
devamını gör...
zor günleri geçtik. daha zorlari bekliyor. şu sisteme bile mülakat sokmuşlar. kurada çıkacaksın, sınav falan da yapıyorlar sanırım. sonra bir de mülakat. dostum bunlar temizlik personeli. burada bile neyin referansı?
devamını gör...
erdoğan erdoğan erdoğan
devamını gör...
strong ülkede böyle şeyler olur, haberiniz yok mu?
devamını gör...
şahlanmayı bırak über bir şekilde uçan ekonomimizin harika getirisi, gençler iş beğenmiyor iş!
devamını gör...
şaşırmadım. hafif bir tebessümle okudum başlığı. çünkü bende başvuru yapmayı düşündüm bir üniversite mezunu olarak. herkes ekmeğinin peşinde.
devamını gör...
insanlar artık 3 5 e bakmadan çalışıp ev geçindirmeye çalışıyor, bu kadar başvurunun olması bana göre çok normal. evli çiftler bile tek maaşla geçinemiyor mecbur herkes çalışmak zorunda.
devamını gör...
siz gelecek kaygısı nedir bilir misiniz? işte bu.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"12 kişilik temizlikçi kadrosuna 13785 kişinin başvurması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim