fahrettin koca, mutasyona uğramış korona virüsün türkiye’de henüz görülmediğini ve ekim ayında vakaların yükseldiğini ve yoğun bakım servislerinde oluşan yükün sağlık çalışanlarını zorladığını belirtmiştir.
mutasyonun eylül ayından beri var olduğunu, gereken tedbirleri ve önlemlerini en başından aldıklarını belirtip, aşılama durumu için 4 farklı strateji uygulayacaklarını ilk sırada sağlık çalışanlarının olacağını belirtmiş. çin’den gelecek aşıların ne miktarda işe yaracağı ve semptomlarının ne yönde olacağı belirsiz. çoğu insanın ön yargılı yaklaşacağına ve yaklaşık 4/6 ay aralığında gözlem yapıp o şekilde aşı olacağını düşünmekteyim.
--- alıntı ---

çin sinovac firması tarafından üretilen coronavac adlı inaktif virüs aşısı faz-3 çalışmaları 14 eylül'de ülkemizde başlatıldı. 900'dan fazla çalışmaya alınan kişinin güvenlik datası incelenip ikinci kısımda vatandaşlarımıza yapmaya başladık, o da 18 kasım tarihidir. %95 güven aralığı bu tür çalışmalarda standarttır. dsö bunun %50 olmasını yeterli görüyor. %91 önümüzdeki günlerde daha da artacaktır. plasebo kolunda olan 26 vakanın 6'sı ciddi vaka olarak tedavi edildi. buna karşılık aşı kolunda olan 3 kişi, 3'ü de sağlık personeli, bunların hiçbirinde bırakın hastaneye yatışı, bir vakada hafif bir burun akıntısı haricinde hiçbir semptom olmadı.

--- alıntı ---

buradan
devamını gör...
çin aşısının yüzde 91,25 etkili olduğunu ve türk insanı üzerinde de olumlu sonuç verdiğini açıkladı. ama açıklamanın devamında aşının zorunlu olmayacağını ikna çabalarıyla herkesin aşı olmasını istediklerini de belirtti. bu yüzdelik oranın da ikna çalışmalarının içinde olup olmadığını yönünde soru işareti bıraktı akıllarda.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"24 aralık 2020 bakan fahrettin koca’nın açıklaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim