an itibariyle tespit edilmiş vakadır.
inşallah covid gibi olmaz.
buradan
devamını gör...
halkımızın tepkisi...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
rahatlatıcı olması açısından maymun çiçeği virüsünü incelersek covid kadar kolay bulaşmaz. kuluçka dönemi yaklaşık olarak on gün sürer ve bu dönemde bulaşıcı etkisi yoktur yani yayılması kolay önlenebilir. semptomları gördüğünüz gibi topuklayın. ki semptomlar covidle benzerlik gösterir: ateş, yorgunluk, titreme, kas; baş, sırt ve bel ağrıları... bu belirtilerden birkaç gün sonra vücutta çeşitli kızarıklıklar oluşur. dikkat edildiği sürece yayılması zor. bildiğiniz gibi temizlik ve mesafeye dikkat etmek gerekir.
daha detaylı incelemek isterseniz.
devamını gör...
çocuklar ve kronik hastaligi olan kisilerde daha agir seyreden hastaliktir. bunlar dünya nüfusunu azaltmaya ant içmisler endemik hastaliklar pandemiye dönüsüyor. bugün bu yarin baskasi bitmeyecek.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"30 haziran 2022 türkiye’de ilk maymun çiçeği vakası" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim