--- alıntı ---

türk siha'ların ermenistan'ı darmadağın ederek azerbaycan'a tarihi bir zafer kazandırması avrupa'yı da harekete geçirdi. ingiltere "çığır açan silah" dediği siha'lardan almak isterken, almanya küçük siha'lar yerine büyüklerinden yana karar aldığı için pişman olduğunu açıkladı. türkiye'den alınan iha ve siha'ların avrupa'da havalanması an meselesi.

--- alıntı ---
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

buradan
devamını gör...
keşke gerçek olsa bu haber, gurur duyarız. bu siha meselesi, dünyanın en güzel kahvesi türk kahvesidir diye iddia edenlerin durumuna dönecek gibi duruyor.
devamını gör...
galiba avrupa'ya ilişkilerimizi geliştiriyoruz*
ingiltere'ye ucuza satalım da almanları kazıklayalım onlar ab nin kapısında bekletilmek neymiş görsünler.
devamını gör...
hala bu tür haberlere inanılması sorunu var demek ki.
devamını gör...
hassihaa diye okuduğum haber.
devamını gör...
ingiltere ve ukrayna için geçerli olan haber;bence çok mantıklı,mesela devriye için uçak kaldırmanın hem bakım olarak hem yakıt olarak masrafları devasa seviyelerde birde üstüne uçağın birim maaliyeti eklenince tamamen cep yakıyor,sihalar ise ucuz,az yakıt tüketiyor, bakımları kolay,uçuş süreleri uzun üstüne radar izleri devasa uçaklara göre minimum yani radarlarada kolay kolay yakalanmıyor bunu 4 cephede gördük daha ne olsun? tam fiyat performans canavarları.
devamını gör...
hala burada inanılması zor yada yok kesin yalan haberdir diyen aşağılık kompleksi yazarlar gelmiş gene.ya arkadaşım tamam türkiye'de çoğu şey iyiye gitmiyor ve yalan haber yaygında e bu sihalar sahada kendini kanıtladı.bırakın boş yapmayı.hazımsızlık varsa eğer aliç rahatlarsın.
devamını gör...
a haber sandım biran
devamını gör...
kompleksli ergenler yine doluşmuş başlığa.
cem yılmaz’ın bir skeçinde bahsettiği havaalanında pasaport kuyruğundaki ezikler gibisiniz.
oradaki hintli memura kendini beğendirmek için şekilden giren şebekelerle aynı davranışı sergiliyorsunuz.
yazık ulan size, gerçekten üzülüyorum şu ezik halinize.
devamını gör...
bir gün hepsi hizaya gelecek. doğruysa gurur duyduğum haber.
devamını gör...
ilk iha'lar a. m. low tarafından 1916 yılında geliştirilmiştir.[4] takip eden yıllarda ise sınırlı sayıda üretilen hewitt-sperry otomatik uçak ı. dünya savaşı sırasında kullanılmıştır. 1935 yılında ise film yıldızı ve model uçak tasarımcısı reginald denny ilk ölçekli rpv (ingilizce remote piloted vehicle türkçesi uzaktan komutalı araç) modelini geliştirmiştir.[4] ıı. dünya savaşı süresince çok fazla miktarda uçak üretilmiş, bunlar trenleri korumak amacıyla uçaksavar ve saldırı görevlerinde kullanılmıştır. jet motoru bulunan ilk model 1951 yılında teledyne ryan firması tarafından geliştirilen firebee ı'dir. 1955 yılında ise başka bir firma beechcraft abd deniz kuvvetleri için model 1001 modelini üretmiştir.[4] bununla beraber bu araçlar vietnam savaşı süresince birer uzaktan kumandalı uçak olmaktan daha ileriye gidemediler.


mq-1 predator (reno hava gösterisi)
1980'li ve 1990'lı yıllarda olgunlaşan ve küçültülen bu araçlar özellikle amerikan askerî çevrelerin ilgisini çekmeye başlamıştır. bunun en önemli nedeni iha'ların uçaklara nazaran çok daha ucuz olması ayrıca riskli görevler sırasında yetişmiş mürettebat kaybını sıfıra indirmesidir. genel olarak keşif ve gözetleme amacıyla kullanılan bu araçlar günümüzde silahlandırılmaktadır. örneğin mq-1 predator modeli araçlar üzerine agm-114 hellfire havadan-karaya füze takılmaktadır. zırhlı ve silahlı bu araçlara insansız hava muharebe aracı (ihma) denilmektedir.
devamını gör...
(bkz: helga türk erkeklerine bayılıyorum dedi)
şaka bir yana, türkçe kaynaklar anadoku ajansından türedigi için ingilizce kaynaklara şöyle bir göz atmakta fayda var. size britanya imparatorluğunun resmi hükumet sayfasından kaynak getirdim.
ben wallace efendi, " eskiden inovasyon hep bizdeydi ama geride kaldık aklımızı başımıza alıp hava kuvvetlerimizi yeni çağa göre şekillendirmemiz lazım. misal bakınız türkler dronlarla yeni bir hava savaşı biçimi yürütüyor. dronlari çok faydalı kullaniyorlar." demiş.
ancak maalesef ticareti gene amerikali ile yapmış. daha yeni protector almışlar. yani genel itibariyle durum bu.

link
devamını gör...
"bur gun hopso hozoyo golocog, goror doyorug" demek ne kadar kolay, olmayacak olan olaydir.
devamını gör...
kanada'nın silah ambargosu dolayısıyla uçamayan siha'lar diye bir haber de var. ama ben istanbul gelişim üniversitesi tarafından yapılan uçan araba haberini daha çok seviyorum.
devamını gör...
ingilizlerin general atomics'i varken baykar'mı alacak arkadaşlar kendinize gelin
devamını gör...
yine insanların duygularını sömürüyorlar. hava araçları ve silahları teknolojisinde bir amerika kadar gelişemeyeceğiz.
devamını gör...
bu habere inanmayan arkadaşlar şu da mı yalan?
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
görünüşe göre aktroller burada da yerini almış. bizim sanayimiz avrupa'nın karşısında tırpanla traktör gibi gelmiş burada çığır açan diyorlar yazıyorsun hhahaha. motoru bile kanada'dan getiriyoruz. uçağın maketi mi çığır açmış.
devamını gör...
bu habere inananda zerre akıl yoktur. evet sihalarımız iyi ama bu teknolojide en üst seviyenin yakınında bile değiliz. bizim yaptığımız biraz 1940 fransa savaşı'nda yaşananlara benziyor. fransızlar daha iyi tanklara sahipti ama almanlar tankları nasıl kullanmaları gerektiğini daha iyi kavramıştı. bizim yaptığımız budur. yani teknolojik değil doktrinsel bir katkı sağladık. ki doktrini de biz yaratmış değiliz, abd 20 sene önce yaratmıştı zaten. ithal motor, ithal kamerayla siha teknolojisinde tarih yazıyoruz diyemezsiniz. kaldı ki siha teknolojisi sana asimetrik savaşta avantaj sağlıyor, konvansiyonel avcıların olmadan hava üstünlüğüne sahip olamazsın. hani yunanistanı ezeriz geçeriz diyenler için söylüyorum bunu. orada sihalar değil f-35 belirleyici olacak.

bunları söyleyince hazımsızsınız diyen "sözde" vatanperverlere de kafam girsin.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"4 ocak 2021 avrupa'nın türk siha'ları için harekete geçmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim