kardeşim olur mu ama ? sözlükte afgan ve suriyelilere gönül bağı olan sjw tayfası birazdan ama onlar savaştan kaçtı diyerek saldırmaya başlar.
devamını gör...
yine bi mülteci rezaleti, yine bi şerefsiz olay… bakın mülteci güzellemesi yapacak tipler varsa gelsin bu gece fena atarlıyım on posta falan giderim…

şu şerefsizliği de savunmayın lan, insansanız savunmayın anasını satıyım ya…
devamını gör...
ırkçılığı bu yaşıma kadar kendime yakıştıramadım. herhangi bir kökeni, milleti toptan iyi ya da kötü bir şekilde genelleyecek bir fikir oluşturmadım. hümanist falan da değilim aslında. sadece herhangi bir coğrafyada, kendi isteğin dışında dünyaya gelmenin yükünü taşımanın doğru olmadığına inanırım.

ama bu demek değil ki bazı toplumlarda, yetişilen ortam, bölgenin şartları, insanınların bakış açıları ve gelenekleriyle harmanlanınca ortaya çıkan bireyin her yaptığını olgunlukla ve normalleştirerek karşılayalım.

buradaki başlık ve başlığın kaynağı haber de bu adi eylemi yapan kişinin etnik kökenini, geldiği yeri ve aslında burada olmaması gerektiğini vurgulamak istiyor. bu istek haksız sayılmaz.

basit bir deneyle, iki farklı maddeyi aynı kaba koyarsanız, bir madde daha baskın gelir ve diğer madde üzerinde ciddi bir hakimiyet elde eder. buradaki mülteci sorunu da buna benziyor. mülteciler çoğaldıkça, kendilerinin bir bölgede baskın olduğunu hissettikleri anda o bölgedeki şartları kendilerine göre değiştirmeye çalışıyor.

burada yaşanan adi eylem de bunun sonucudur. kalabalıktan bulduğu cesaretle, kendi topraklarında ellerini kollarını sallayarak yaptıkları ne kadar suç varsa buraya taşıyorlar. çoğaldıkça egemenlik kuruyorlar. bunu sadece savaştan kaçıp sığınma ile açıklayamayız artık.

savaştan kaçıp sığınmak ve burada verilen imkanlarla yetinenlere bir sözüm yok. ama bu ve bunun gibi daha birçokları bu topraklarda, bizim olan alanları gasp edip, bize kendi ülkemizde yabancılık yaşatmak istiyor.

daha da tehlikelisi ise bu topraklara artık suç taşıyorlar. önüne geçilmediği taktirde ülkede mültecilerle iç savaş yapılma ihtimali uzak değil.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"7 8 ve 10 yaşındaki çocukları taciz eden evli suriyeli" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim