çok az konuda ortak hareket edebilen milletimizi bir araya getiren nadir başlıklardan biri de bu oldu.
birçok platformda ortak bir tepki oluştu; burası da eksik kalmasın.

cimer’e şikâyet oluşturmaya çekinenler olabilir; ancak en azından anayasal haklarımızı kullanalım. hiç kimse, bir dolarlık ürünü beş dolara satan “uyanık” ithalatçılara ve buna göz yuman şirketlere mahkûm değil.

elbette yalnızca cimer’e yazmak yeterli olmayacaktır. bunun yanında akıllı ve kararlı bir boykot kampanyası da başlatalım. bu karardan dönülene kadar online alışveriş yapılmazsa kimse ölmez.

özellikle e-ticaret platformlarında dükkân açıp, yaptıkları tek iş ithal ürünlerin üzerine fahiş kâr koymak olan satıcılardan alışverişi keselim. sesimizi resmî kurumlara yaptığımız şikâyetlerle duyuramazsak, boykotla duyuralım.

başka bir çözümümüz kalmadı.
devamını gör...
merak etmeyin ithalatçılar arasındaki rekabetten dolayı fiyatlar düşer. esnafım ben bilirim. yüksek kar marjını yedirmezler.
biraz sabırlı olun.
devamını gör...
bu iş abd-ab den kaynaklanıyor. hem rusya ile ticareti kestiler. hemde olası tayvan işgaline tepki verebilmek için; çine gümrük vergilerini artırdılar.

abd'ye yolladığın yada getirdiğin paketlere evvelden abd gümrüğü eskiden hiç bakmazdı. üç senedir tüm ticari malları iki hafta inceliyolar yada inceleme gayesiyle tutuyolar.
ayrıca abd gümrüğü ülkeden çıkan toplu iğnenin bile faturasını sorup, vergisini ödemeni istemeye başladı. ve bunlar türkiye ile birlikte aynı anda oldu.
yani açıklanmayan uluslararası mutabakat var. türkiyede nato üyesi ve gümrük birliği üyesi olduğu için hem abd hem avrupanın aldığı kararlara uymak zorunda.
özetle:
gümrük birliğinden çıkalım diye eylem yaparsanız mantıklı olur, hükümette avrupa birliğinin yaptırımlarına uymak zorunda kalmaz.
yok gümrük birliğinde kalalım
ama çine gümrük vergisi uygulanmasın istiyosanız.
avrupa birliğini protesto eylemi yapmanız lazım.

şimdi chplilerin niye köşede sessiz sessiz durduğunu anladınızmı?

ekşide bunlari söyleyen kimse olmamış. güya çok elitler, hepsi milyarder ceo. puhahaha.

supreme holly information source normalsozluk.
devamını gör...
vergiyi tabana yayma girişimlerine engel olmayın.

kim tavandan kazancı oranında vergi isterse haindir, teröristtir, devlet düşmanıdır.
devamını gör...
kararı alana, kararı şikayet etmek (cimer) pek çözüm sağlamaz sanırım. karar alıcıyı değiştirene dek, geniş katılımlı bir boykot belki etkili olabilir; onlar da bunu sağlayabilmenin zorluğunu gördükleri için zaten, böyle kararlar alabiliyorlar. bilmem anlatabildim mi.?
devamını gör...
hala ithalatçılar için bu kararın alındığını düşünenler var, pazaryerlerinin gücünü çok hafife alıyorsunuz. küçük balıkları unutun büyük balığa bakın.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"7 ocak 2026 gümrük kararı için boykot kampanyası" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim