buradan

istanbul’un şişli ve kartal ilçelerinde çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen 13 yaşındaki o.s. ve 14 yaşındaki ö.g. yakalandı.

çocuklardan biri, bir iş yerinden alışveriş yapan müşterinin içerisinde 2 gümüş kolye, 3 adet çeyrek altın, 200 dolar ve yaklaşık 500 lira para bulunan cüzdanını çaldı.
aynı gün dolapdere caddesi üzerinde polis ekipleri tarafından yakalanan o.s. ve ö.g.'nin üzerinden 2 adet gümüş kolye, 440 lira para ele geçirildi.

her iki şahsın 'kayıp şahıs' olarak arandıkları tespit edildi. 13 yaşındaki o.s.’nin 836 adet suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

ö.g. adli makamlarca serbest bırakılırken, o.s. ise tutuklanarak çocuk ceza infaz kurumuna teslim edildi. öte yandan o.s’nin kemik yaşının da 17 olduğu belirlendi
devamını gör...
ölene kadar hapiste kalması ve tedavi görmesi gereken çocuktur.
devamını gör...
söz konusu çocuk olunca bu suçun sorumlusu çocuk değil devlet olmalı suçun kaydıda bu devlete yazılmalı 836 tane suç kaydı olan devlet diye
devamını gör...
gereksiz suçlar ve yaşantısındaki takıntılar yüzünden hayatını karartmak yerine buna bir çözüm bulmak daha iyiydi diyen ama bunu sonradan fark eden çocuk
devamını gör...
hızlı çocuklar *
neyse işin şakası bir yana, bu kardeşlerimiz profesyonel bir tedavi yöntemi alması lazım uzun yıllar. ne kadar içeride yatarlarsa yatsınlar, asla bu alışkanlıkları bitmeyecek.
devamını gör...
hakkında kayıp başvurusu yapılmış çocuk. kaç ayda hatta kaç yılda bulunduğu konusunda hiçbir veri yok haberde? çocuğu bile suç kaydı sayısıyla haber yaptırıyorlar ki kendi ihmallerini ve 15 yaş altı çocuğu tutuklu yargılamaları skandalını kimse sormasın. çok adisiniz lan siz. çocuğu kaçıranları ya da suça sürükleyenleri yakaladınız mı önce onu deyiverin hele?

okula devam ederek zorunlu eğitim olan 8 yıllık eğitimi almasını devletinin sağlayamadığı, meçhul bir süredir kayıp olan 13 yaşındaki çocuktur. bu çocukların ebeveynine çocukları zorunlu eğitime devam ettirmedikleri yahut zorunlu eğitim çağında okula göndermediği için bir ceza verilmiş mi acaba...hani kayıp şahıs diyor ya haberde ondan merak eyledim. yoksa biliriz hırsızlık suçuna çoğğ acayip tepki verirsiniz!!

ek: bak kafama takıldı şimdi. bu suç kaydı dediğinizin kaç tanesi çocuğun kayıp şahıs olduğu dönemde acaba? kayıp şahsın karakola yansıyan suç kaydı var şahıs bulunamamış öyle mi yani?
devamını gör...
artık 837 oldu.
devamını gör...
rekorlari egale eden çocuktur.
devamını gör...
ne yaman bir yiğit. yarın gel cumhurbaşkanlığında işe başla aslanım.
devamını gör...
suç makinesidir.
devamını gör...
süleyman soylu ile fotoğrafı çıkarsa zerre şaşırtmayacak çocuktur.
devamını gör...
hukuken asla "sanık" değil, "suça sürüklenen çocuk" olacaklardır.

çocuğun suç işleme nedeni toplum ve çevre olarak görülür.
devamını gör...
bu durumda çocuğun değil de o çocuğu yetiştiren çevrenin sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. insanlar 13 yaşında bir çocuğu kendi kararlarını verebilen ve karakteri oturmuş bir birey olarak düşünüyorlar sanırım ama daha ergenliğe bile girmemiştir belki de. bu çocuk ailesinden, çevresinden bebekliğinden itibaren ne gördüyse belki de onları yapıyor. belki de o kadar ilgisiz kaldı ki sokaktan öğrendi bunları?
bu çocukların ceza alması yerine iyi bir psikolojik destekten sonra eğitimle topluma gerçekten faydalı bireyler olarak sunulması taraftarıyım. insanlar hapse girdiklerinde düzeleceklerini düşünüyorlar ama bu ülkede tecavüzcü, katil insanlar bile ellerini kollarını sallaya sallaya çıkıyorlar. düzeliyorlar mı? hayır. eğer bu çocuklar ceza alırlarsa daha da bilenirler. topluma daha da çok zarar verebilirler. yüzeysel düşününce her şey daha basit oluyor ama bu çözüm asla kesin bir sonuç vermez bana kalırsa. bu çocuklara sahip çıkılması lazım. aksi taktirde ne kadar ceza alırlarsa alsınlar bu çocuklar aynı şeylerin kat kat fazlasını yapmaya devam edecekler (bence).
devamını gör...
suca itilmiş olan cocuktur.
devamını gör...
hayırlı evlat*
devamını gör...
az at
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"836 tane suç kaydı olan çocuk" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim