halen devam eden törende dikkat çeken gelişmelere değinmek amacıyla açtığım başlık.

- eski başkan trump'ın herhangi bir mazeret göstermeden katılmadığı devir teslim töreni ,

- törenin yapıldığı kongre binasında 6 ocakta yaşanan olaylardan sonra, bugünkü törene halkın alınmaması.

- törenin yapıldığı kongre binası önündeki meydana halk yerine 200 bin abd bayrağı konulması.

- törenin yapıldığı kongre binasını 25 bin askerin koruyor olması.

suriye: 800 asker
ürdün: 3 bin asker
birleşik arap emirlikleri: 5 bin asker
ırak: 6 bin asker
bahreyn: 7 bin asker
kuveyt: 13 bin asker
katar: 13 bin asker
suudi arabistan: 3 bin asker
afganistan: 14 bin asker

abd'nin ortadoğu ülkelerinde bulundurduğu asker sayıları böyle.
buradan yola çıkarak 25 bin askerin gücü hakkında fikir yürütülebilir.

evet, bütün bunların altında yeni başkan biden, dünya barışından söz ettiği konuşmasına hala devam ediyor...
devamını gör...
amerikan bağımsızlık savaşı'ndan sonra britanya imparatorluğu kovulunca, eyaletler, yeni devletin başkanının yetkilerinin çok sınırlanmasını istediler, hatta bazıları yeni devlete vergi vermemek için isyan çıkardılar, ordu kurulmasına karşı çıktılar çünkü ordunun gücünü alan başkanın halkı ezebileceğini söylüyorlardı.
amerikan iç savaşı dünyaya köle siyahları kurtarma savaşı gibi gösterilsede, devletin eyaletlere karışmasına karşı bir tutumdu ve bu iç savaşta 650 bin kişi öldürüldü ve devletin otoritesi sağlandı. ama bu insanlar yapılanları unutmadılar, ku klux klan gibi ırkçı gruplar çıktı, filmlerde duyduğumuz ve güldüğümüz, yerel polisin federaller gelince "lanet olası federaller" demesi orada hayatın gerçeğidir.
ırk, dil, din birliği olmayan, tek bağları aynı ülkede refah içinde yaşamak olan insanları bir arada tutmak için görünen bir düşmana ihtiyaç vardı. ilk düşman kızılderililerdi, sonra komünistler düşman oldu. ama 1990'larda komünist tehlikeside bitip "tarihin sonu" ilan edilince, birileri a.b.d'den ayrılmayı dillendirmeye başladı yada federal binalara saldıran ırkçı beyazlar ortaya çıktı. genelde sağcı, ırkçı tipler devleti savunur, güçlü bir devlet ister ama amerikadaki ırkçılar tam tersi devletin mümkün olduğu kadar kendilerine karışmasını istemiyorlar. bugüne kadar bu adamlar aykırı tipler gibi görülsede trump bunlara yolu açtı. yeni başkan ne yaparsa yapsın bu adamlar kendilerini artık daha güçlü hissediyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"abd başkanlık devir teslim töreninden geriye kalanlar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim