ben demiyorum kendileri diyor. allah'ın arap yarımadasının tanrısı olduğunu. zaten ismi arapça, gönderdiğine inanılan kitap arapça, elçisi de araptır. tamamen araplar tarafından var edilmiştir.

mahlasını paylaşmaya gerek görmediğim bir yazarın tanımı:

cahiller zannediyorlar ki islam geldi ortaya “allah” çıktı.
allah zaten arap yarım adasında bilinen en yüce ilahtır.


yani burada diyor ki araplar islam gelmeden önce de zaten yarattıkları tanrıya inanıyordu.

tanımda değişiklik yapsa dahi ekran görüntüsü ile sabitlenmiştir.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
tamam en ateist sensin demek istediğim yazar tanımı.

bak şimdi böyle yazdın ya, insanlar kitle kitle uzaklaşıyor dinden demek istediğim yazar tanımı.

"dünya şokta! kafa sözlükte bir yazarın yazdığı yazıyı okuyan dünya müslümanları "böyle din olmaz olsun, meğer kendi cahilliğimizde yüzüyormuşuz yüzyıllardır" diyerek bir bir terk ettiler dinlerini. dünya imamları toplandı ateş etrafında dans edip tanrı yanılgısından kurtuluşlarını kutluyorlar şu an" demek istediğim yazar tanımı.

"alınan haberlere göre hira mağarası çökmüş, bu çökmenin sebebini araştıran isviçreli bilim imamları kafa sözlükteki bir tanımı işaret etti" demek istediğim yazar tanımı.

"konya'da camilerden an itibari ile vücudu belli eden kıyafetler dağıtılmaya başlandığı duyuruldu" demek istediğim yazar tanımı.

erzurum'da çifte minareli medrese önünde toplanan ihtiyarların "yıllardır yemedik içmedik oruç tuttuk, devlet yemediğimiz yemeğin erzağını bize geri dağıtsın" diye sloganlar attığını söylemek istediğim yazar tanımı.

ünlü jeolog celal şengör'ün "arap yarımadası an itibariyle avrupa kıtasının altına doğru girmeye başladı, sebebini bilmiyoruz fakat buna kafa sözlükte yazılan bir tanım sebep olmuş olabilir" dediğini söylemek istediğim yazar tanımı.

1965'te keşfedilen cygnus x-1 karadeliğinde olağandışı hareketlilik tespit eden nasa'daki bilim adamlarının "mahşer yanılgısıyla bekleyen ruhlar an itibari ile sonsuza dek yok olmak için bu kara deliğin önünde trafik olmuşlar" açıklamasını yaptığını söylemek istediğim yazar tanımı.

an itibariyle tüm seccadelerin ve takkelerin kamulaştırıldığı, ibret olsun diye hepsinin şehir meydanlarında yakılarak imha edileceğini tebliğ eden yazının resmi gazetede yayınlandığını söylemek istediğim yazar tanımı.

an itibari ile mevlâna'nın dönmeyi bırakıp b-boy'luğa soyunduğunu, "semâ yapmak istemiyorum artık, headspin yapmak istiyorum" dediğini bildirmek istediğim yazar tanımı.

yunus emre'nin de "yürüdüğüm onca yolu boşa yürümüşüm" dediği, bunu telafi etmek için de tüm o yolu moonwalk ile geri yürümek istediği haberini aldığımı söylemek istediğim yazar tanımı.

bir tanım ile işine son verildiğini anlayan cebrail'in sevimli hayalet casper'da oynamak için cast ajansına başvurduğu haberini aldığımı söylemek istediğim yazar tanımı.

google maps'te bir hata farkeden 7 yaşındaki ahmet'in* nasa'ya yazdığı mektup sonucu, resmî dini islam olan ülkelerin haritadan yok olduğunun farkedildiğini söylemek istediğim yazar tanımı.

tüm hayatını osmanlı tarihine gömmüş olan ilber ortaylı'nın birdenbire demansa yakalandığı ve "hiçbir şey hatırlamıyorum, sanki beynim 3 yaşında bir çocuğa ait" dediğini haber vermek istediğim yazar tanımı.

memleketteki tüm eniştelerin an itibari ile el ele tutuşarak topkapı sarayı'nın tepesine çıkıp "doblolarımız birden yok oldu, yaşamak için bir amacımız kalmadı artık, intihar edeceğiz" demeleri üzerine, olayı araştıran isviçreli bilim imamlarının bunun sebebinin dobloların üzerindeki bilinmeyen garip sembol* olduğunu açıkladıklarını söylemek istediğim yazar tanımı.

inanan inanır inanmayan inanmaz kim kime kimiraikkonen* neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz demek istediğim yazar tanımı.

ateisti de bıktı inananı da bıktı yeter gayrı demek istediğim yazar tanımı.

dövüşmen guzum demek istediğim yazar tanımı.

ekleme: işbu tanım anlık buhran ile girilmiş olup ilk tanımı giren arkadaşa sataşma içermemektedir. sonu olmayan anlamsız çatışmalara binaen yazılmı olup bir görüşü temsil etmemektedir*
devamını gör...
allah: dünya'ya pekçok peygamber yollamıştır, bunların sonuncusunun arap olması islam'ı arap dini yapmaz lakin maalesef ki bazı kavimler islam'ı kendine uydurmuştur, misal: farislerin şiiliği benimsemesi gibi.
devamını gör...
bak şimdi, bu #482018 aslında #425213 buymuş.. yersen.
hey gidi ziya paşa "tahsil" ile alakalı ne isabetli veciz sözleri var.
(bkz: kin psikozu)
(bkz: bilgisiz fikir sıçmak)
neyse, daha önemli işlerle meşgul olalım.. muhabbet kuşumla konuşayım.

ilave:
din ve tanrı için "ürün" nitelemesi yapan şu arkadaşın #482090 tanımına binaen.
sarkastik veya müstehzi ya da istihza içermeyeni için şu #327019 tanım.

din derken; triolojik inançlar ile tevhid inancını kıyaslamak, ilk tanımdaki gibi elma ile pırasayı kıyaslamak gibi olur..
devamını gör...
allah arap yarım adasının tanrılarından birisidir. hikayesi mısır'ın amon'una benzer ama allahçılar mücadeleyi kazanmışlardır.

islam ve kuran'ın aslında yerel kaynaklı bir inanç olduğunu zikretmek tabi yukardaki arkadaşın sarkastik metin denemesinde ifade etmeye çalıştığı gibi bomba etkisi yaratmaz ama din denen şeyin eksikliğini ve ilkelliğini gözardı etmek için onu mükemmelleştirenlerin propaganda alanını daraltır. çünkü dinler de tanrılar da insan ürünüdür. işte asıl bu gerçek bomba etkisi yaratır.
devamını gör...
ah yazdığımdan gram bir şey anlamamış, boşuna demiyorum ya “cahiller zannediyor ki...”.

(bkz: cehalet)
devamını gör...
yanlış bilgidir. öncelikle "allah" ismi arapça değildir. insanları yanlış yönlendirmeyelim. "allah" isminin kökeninin nereye dayandığı bilinmiyor. bu konuda uzmanlar ta eskiden beri farklı görüşler ortaya atmışlardır. "al-lat, al-ilah" ve s. ve s. sadece bazılarının görüşlerinden, dayanaksız iddialarından ibarettir. kaldı ki allah'ın isimlerinden birinin arapça olduğunu varsayarsak bile, bu islam'ın evrenselliğine engel değildir. çünkü böyle bir şeyin islam'ın evrenselliğine engel olması saçma olur. bizi ilgilendiren sözlerin arapça olması değil, sözlerin taşıdığı evrensel boyuttur.

bundan ilave, islam öncesi hz. muhammed de hanifti. bunda şaşırılacak bir şey yok, hemen aceleyle gelip başlık açıp, islam evrensel değildir! demenin de bir alemi yok. haniflik diye bir dinin önceleri var olması, allah'ın arap yarımadası tanrısı olduğunu göstermez.

bundan ilave, elçi arapçaysa, kutsal kitabın arapça olması normaldir. arap bir elçiye, fransızca bir kutsal kitap indirilecek değildir. bu dinin elçisi, bu dinden olan insanların inandığı yaratıcı, islam evrenseldir diyorsa, konu kapanmıştır.
devamını gör...
sabah mintak çekip mi açıyorsunuz bu başlıkları, cidden anlayamadım. ateist olabilirsiniz bu normal zaten ama böyle saçma bir iddia ne biliyim yani ayrı bi kafa gerekiyor.
devamını gör...
allah'ın, kendisine inanmayanlardan aklını kullanma yetisini almasına seviniyorum ya.
devamını gör...
isveç'teki müslümanlar 22 saat oruç tutamayınca "yok biz mekke'ye göre yok istanbul'a göre tutuyoruz" demek zorunda kalıyorlardı.
devamını gör...
araptapar dindoşların zoruna giden yadsınamaz acı bir gerçektir. allah; etimolojik olarak arapça al ilah'tan[el ilah] gelir, allah'ın anlamı da "tek tanrı"dır. yine aynı şekilde, bununla alakalı yahweh'in yalnızca israil'in tanrısı olması durumu vardır. özetle; bu iki gaddar semitik tanrı evrensel değildir, tam tersine yöreseldir.
devamını gör...
(bkz: dedi sığır adam)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"allah'ın sadece arap yarımadasının tanrısı olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim