29 ekim cumhuriyet bayramı kutlamalarında okutulan hutbelerde, türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu mustafa kemal atatürk'ün ismine yer verilmemesini değerlendiren hüseyin likoğlu, bu sorunun kökten çözülmesi için süper bir öneride bulundu.



atatürk’ün camilerde devlet yetkililerinin isimlerinin anılmamasına ilişkin bir genelgesi var, doğru. ama anıtkabir’de kur’ân-ı kerim okunmayacağına ilişkin bir genelge var mı? hayır yok." diye yazdı.

atatürk'ün isminin camilerdeki hutbelerde, dualarda, vaizlerde anılması isteniyorsa, dualarla yâd edilmesi gerektiğini belirten likoğlu, "o halde yapılacak en güzel şey, bugün 8 kasım, çarşamba günü 10 kasım. bu yıl mustafa kemal atatürk’ün ölümünün 83’üncü yıl dönümü. sizce de anıtkabir’de kur’ân okumanın vakti gelmedi mi?" ifadelerini kullandı.

buradan
gelmeyin böyle önerilerle, ekrem imamoğlu, yasininin alıp koşacak yaa offf.
ayrıca sahte ağızlardan çıkacak dualara gerek yok.
devamını gör...
ölmeyi bayılmak sanan bir adet andavalin beyanidir.
devamını gör...
acayip kaşıyacaklar belli oldu. ölünün arkasından kuran okunması normal olduğu için anıtkabir'de de okunması beni çıldırtmaz, nihayetinde mozolenin önünde durup fatiha okuyan çok insan gördüm ben de bunlardan biriyim. lakin ülkedeki ciddi bir kesim bunu kabul etmez. niyetleri iyi değil çünkü. yapmayın evladım kaşımayın bu kadar.
devamını gör...
gelmedi.
devamını gör...
bu topraklardan arap masalları bir gün tamamen temizlenecek. o gün türk tekrar doğacak.
devamını gör...
anıtkabir'e giden herkes inandığı şekilde saygısını gösterir. mozolenin başında dua eden de vardır, kendince saygısını gösteren de. kimse de dua ediyor diye ayıplanmaz.

milli bayramlarda okunan hutbelerde atatürk adının anmayan, atatürk'ü düşman olarak gören, yok sayan zihniyetin, sevmedikleri atatürk'ün mezarında kuran okunmasını talep etmesinin tek maksadı gövde gösterisi yapmak olabilir. dini olmayan, olmaması gereken devletin* dini tören yapmaya çalışması art niyet taşır. insanları rahatsız edecek olan da budur.

hayatımızın her yerine din kavramını yerleştirmeye çalışıyorsunuz. bunu kabul etmeyenleri de kafirlikle veya size düşman olmakla suçluyorsunuz.
devamını gör...
hayır. ıyi ya bugün sorular kolay geliyor hep #1461879
devamını gör...
bir buna karışmamışlardı tam oldu.
devamını gör...
3 kulfu 1 elhamla benimde katılacağım dualardır.
devamını gör...
yav küfür yasak.
devamını gör...
vakit. geldi ama neyin vakiti geldi ama başka şeyin.
devamını gör...
isteyen istediğini bireysel olarak tabii ki okur. resmileşince hristiyanlarda incil okutmak isterse ne olacak? ateistler de hiçbir şey okunmasın ister. kemalistler de nutuk okunsun der. her şey olabilir bu ülkede.
devamını gör...
"cuma hutbelerinde atatürk'ün adı neden anılmıyor!" diye anıranların rahatsız olduğu durum.

(bkz: oksimoron)
devamını gör...
evinde oku. allah her yerden seni duyar senin duanı kabul eder. allah her yerde. illa anıtkabir'de okuman gerekmez. aklı sıra siyasi tartışma yaratacak. kuranın siyasetle ne alakası var demeyin. onu dini kuranı siyasetle karıştıranlara sor.
devamını gör...
ben her gittiğimde bir fatiha okuyordum aslında, yasak mıydı? niye söylemiyorsunuz arkadaşlar yasaksa.
devamını gör...
sizlerden farklı olarak okuduğumuzun haberini yapmadığımızdan okunmuyor sanıyorsunuz. lakin o öyle değil arkadaşlar.
devamını gör...
ihlas ve fatiha sürelerini belli bir miktarda okuyoruz zaten her mezar ziyaretinde olduğu gibi. hutbede anılmaması atatürk'ün büyüklüğünden birşey götürmez. yattığı yer incitmesin, mekanı cennet olsun. herkesin yaptıklarına şahid bir kadir-i mutlak var çünkü. yasasın nankörler için cehennem!
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"anıtkabir'de kur'an okumanın vakti gelmedi mi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim