“gökten gelen elliler” ya da “gökteki büyük tanrı an’ın ardılları” olarak da bilinen ve sümer tabletlerinde sayısız mite konu olmuş uzay atalarımız olduğu iddia edilen/ panteonun en güçlü tanrılarıdır.
hikaye odur ki
12. gezegen niburu’dan geliyorlar. (bazen gökte iki güneş görüyoruz gibi oluyor ya hah biri gelmekte olan nibiru imiş) 2.5- 3 metre boyundalar. gezegenlerinin atmosferindeki sorunu çözmek için altınımızı istiyorlar ve altını çıkarmak için işçiye ihtiyaç duyup, insanı çeşitli genetik deneylerin ardından oluşturuyorlar. kendi dna’ larını da verdikleri insanların dişileriyle birleşiyorlar ve böylece dev olan nefilim’ ler doğuyor. annunakiler, ortalama 3600 yıl yaşıyorlar ve ölümsüzlüğün sırrına da sahipler.
her 3.600 yılda bir dünyamıza yaklaştığı ileri sürülen, niburu/ x planet, sümer tanrıları annunakiler’in geldiği yer. ve niburu güneş sistemindeki en dış gezegen. annunakilerin 445 bin yıl önce dünyamıza geldikleri ve bir sebeple 4 bin yıl önce gezegenimizden ayrıldıklarını anlatan mitler var.
göklerin tanrısı an ile yeryüzünün tanrıçası ki’nin torunlarıdır ve asıl işlevleri insanlığın kaderini kararlaştırmaktır. anunnaki teriminin bilinen en eski kullanımları, sümerlerde, gudea egemenliği ile ur’un üçüncü hanedanlığı döneminde yazılmış olan yazıtlardan gelmektedir. terim, ulaşılan en eski metinlerde sümer panteonundaki en güçlü ve önemli tanrılara uygulanmıştır: gök tanrısı an’ın soyundan gelenler. bu tanrı grubu muhtemelen “karar alan yedi tanrı”yı içeriyordu: an, enlil, enki, ninhursag, nanna, utu ve inanna.
annunakilerin sümer mitolojisindeki yeri çok güçlü. astronomi, matematik, ülke yönetimi, eğitim, kanun yapıcılık vb. pek çok alanda bilgili sümerler, çağının çok ilerisinde bir medeniyetti ve kıdemli tanrıları annunakiler’e saygı duyup tapıyorlardı.

bunu iddia eden(bkz: zecharia sitchin)
aynı zamanda ünlü sümerolog muazzez ilmiye çığ da bu bağlamda tüm dinlerin sümer tabletlerinde geçen mitlerden üretildiğini savunur.
devamını gör...
bence makul bir anlatı.

bu senaryo, insanın diğer canlılara göre bu dünyaya garip şekilde uyumsuz olan özelliklerine ve farklılıklarına da bir açıklama getirebilir. tarihe bakınca binbir tane destekleyici unsur var. dinler tarihine bakınca ise bütün anlatılar dünyanın dört bir yanında aynı ve sümerlerden birçok alıntı var vs. günümüz dindarları bu tip senaryolarla dalga geçip, bu senaryonun bozması olan din hikayelerine iman ediyor.

bir milyon tane detay var hangi birinden bahsedelim. bu konuyu saçma şekilde yorumlayıp iyice dalga konusu haline getiren de çok ama insanın daha gelişmiş bir medeniyet tarafından yaratılmış bir tür olma ihtimali gerçekten bu denli inanılması güç bir zırvalık olmak zorunda mı? neyi biliyoruz da herhangi bir olasılığı kenara itiyoruz falan. bence inanıp inanmamaktan ziyade ihtimal verebiliyor olmak lazım. annunaki lafı duyunca ananınki babanınki gibi laflarla şaka yapmaya yönelmekten bir tık ötesini hak eden bir konu.

ikna edici argümanım:
kardeşim tabletler var tabletler!

tanrı anu'ya son sözüm: beni bu derde sen attın da gittin ya kafam hep duman...
devamını gör...
olup da bizden daha gelişmiş olamayıp bu yüzden tam anlamıyla gözükememiş uzaylının da kusuruma bakmayın izzetini irfanını s******** otursunlar oturdukları yerde varsalar bile.

salak salak olasılıklar neresinden tutsan.
devamını gör...
çin'de ki insan ile kuzey amerika yerlisi ok kullanıyor aynı dönemde ,totem-heykel yapıp tapıyor.
insan aklı aynı işler fazla yürümez, türk asya'da otoğ yapıyorsa keöeden afrika'da ki siyah yerlide sazdan çadır yapar ,bakın mimarisine aynıdır ,insan aklı aynı işler. ..
1977'de yıldız savaşlarını ağzı açık seretti insanlar daha öncesi flash gordon var kurguda muazzam bir ilerleme idi flash gordon,ilk defa evren dışı tahayyülü vardı.
insanlar aynı düşünür , 4000-5000 sene önce yazılan tanrı(lar) masalları da aynıdır 1500 sene önceki de ,açın yunan mitini okuyun ağzınız açık kalır ,yüzlerce tanrı masalı nasıl uydurulmuş şaşırır aynısını güney asya'da fazlası ile görürsünüz.

insan çoğu yerde aynı düşünür güney amerika'da piramit yapar mısır'da da asya'da da çünkü beynin düşünme kapasitesi sınırlıdır ve dna aynı işler.

şu an dünyada muazzam bir teknoloji var görsel-işitsel 10 gün içinde earthsounds diye bir belgesel dizi izledim , hayvanlarda ve bitkilerde ses olayını işlemiş bugüne kadar yapılmamış bir araştırma ,20 yıl önce hayalini bile kuramadığımız (yapımcı sözü) sesleri kaydetmişler,en basitini yazayım bir ağaçta 25.000 karınca nüfuslu karınca topluluğu, fil ağaçtan beslenmeye gelince öyle bir bağırıyorlar ki fil kaçıyor öyle aletler yapılmış ses ile ilgili.
bugün dünya dışı bakteri gelse anında tespit edilir bırakın gemiyi,daireyi.

3000 -5000 sene evvel gelen uzaylı şimdi nerede,yarın insanlık başka bir evreye belki yok olacak yeni birakıllı canlı türü yada insan türü çıkacak modernleşecek düşünün yıldız savaşları,dune, battartica galactica mikro filmlerini bulacaklar ,ne düşünürler.

muhabbetini yapın ama ortada hiç bir olağanüstü bir şey yok.
olağanüstü olan bilimdir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim