"kendine ait bir kendiliği olmayan insan asla ölüme hazır olamaz. sadece gerçek anlamda yaşamış olanlar, canlılığı sevinç ve acıyla tatmış olanlar ölümü sükunetle karşılayabilir. ölümden kaçmak, kendilik geliştirememiş insanların özelliğidir. başarı, sahip olma hırsı insan ve doğa üzerinde hakimiyet kurma çabası, kendini canlı hissetmek için gösterilen beyhude bir çabanın ifadeleridir. fakat bütün bunlar insanı sevgiye götürmez; ortaya çıkan şey, sonsuz yaşam yanılsamasını sürdürmeye yarayan, taşlardan veya ideolojilerden oluşan devasa anıtlardan ibarettir." vecizesini dillendirmiş olan alman, müteveffa yazar, psikolog ve psikanalist.

eserleri: normalliğin deliliği insandaki yıkıcılık üzerine bir kuram, empatinin yitimi, kendine ihanet, itaate karşı, terörizme karşı, soğuk akla karşı, demokrasi mücadelesi, içimizdeki yabancı nefretin kökenleri, ihanete uğrayan sevgi sahte tanrılar.
devamını gör...
1923/2015 yılları arasında yaşamış psikolog ve yazar.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

kendimizi annemizin gözlerindeki yansımada tanırız.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"arno gruen" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim