genel cerrahi uzmanı dr. ali rıza şahap barlas'ın corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirmesi olayıdır. link
devamını gör...
daha çok haber çıkar böyle. aşıların bir etkinliği yok. diğer ülkelerde %50 etkinliği olan bir şey, bizde nedense %90 çıkıyor.

alsınlar kendilerine yapsınlar kurtulduk desinler. çok var böyle aşı yaptırıp vefat eden, çok.
devamını gör...
yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

aşıların etkinliğinin ikinci dozdan iki hafta sonra başlayacağı söyleniyor. doktor bey zaten 20 gün önce covid olmuş. bunun aşıyla alakalı olmadığı görüşündeyim. ayrıca hiçbir aşının koruyuculuğu %100 değil, kimse bunu iddia etmiyor. aşıların bir etkinliğinin olmadığını söyleyenler neye göre söylüyor bilemiyorum.
devamını gör...
risk içeren durumu olan, buna karşılık aşı da olan kişilere mutlaka antikor oluşup oluşmadığına dair de test yapılmalıdır.
belki de antikor testleri için kolay yontemler geliştirilmelidir.
aslında ciddi bir durumdur.
devamını gör...
yanılmıyorsam bir ara astra zeneca aşısı olan bir hasta vefat etmişti aralık ayı gibi sonrasında vefat eden hastanın plasebo aşısı olduğu ortaya çıkmıştı. öyle bir durum olabilir mi acaba diye düşünmeden edemiyor insan.
hem ülkemizde aşının güvenirliği %92 bu da %8'lik kesimde etki etmeyebilir anlamına geliyor.
devamını gör...
aşının yan etkisi olabilir.
devamını gör...
ihtimaller dahilinde aşının işe yaramama durumu da var fakat benim merak ettiğim konu farklı. eğer bir korona aşısı üretime geçip, insanlara vurulmaya başlandı ise ortalık fazla sessiz değil mi ? şuan dünyadaki devletler, sağlık örgütler, aşı üreticileri kutlama halinde insanlığı çoşkuyla selamlaması gerekirdi diye düşünüyorum. bu nedenle ben aşının gerçekten yeterli ölçüde bir koruma sağlamadığı şüphesine sahibim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"aşı olan doktorun coronadan hayatını kaybetmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim