ulan çok sakiniz her şey mükemmel ama bu kadar olmamalıydı denilip havadan nem kapılası durumunun ortaya çıkışıdır.
devamını gör...
bu kesinlikle de ben ya çok güldük başımıza bir şey gelecek sendromu bu
devamını gör...
huzurlu olayım'da tedirgin olayım dedirten başlık.
devamını gör...
fırtına öncesi sessizlik gibidir. içine içine kötü bir şeyler olması gerekir diye sorar insan da bulunca rahatlar. biz rahat yaşamaya alışık insanlar değiliz.
devamını gör...
"ortalamaya doğru regresyon" kuralına göre bir zaman sonra bozulacağı kesin olan huzur olduğu için, tedirgin olmak doğaldır.
devamını gör...
netflix’te cesaret çağrısı adıyla brene brown konuşması var, cesaret ve kırılganlık üzerine. nedeni orada da açıklanıyor birçok insanda oluşan bu hissin.
devamını gör...
çocukluktan kalma travmaların izi. gerçek huzur tedirginlik vermez.
devamını gör...
herşeyin kötü gittiği zamanda, beklenmedik bir şekilde iyi giden olaylarda yaşadığımız durumdur. onun da kötüye gitmesinden veya daha sonrasında istenmeyen başka durumlarla karşılaşacağımızdan korkarız.
devamını gör...
sıçtık yarın başımıza ne gelecek acaba dedirten şey
devamını gör...
kesin başımızı taş yağacak,yarına kıyamet kopacak ,etrafı sular seller basacak ama illa bir bok olacak.güzel giden her sey bir noktada kırılır ve geldiği noktaya geri döner bende şimdi durum tam tersi aşırı huzursuzum huzuru bulabilir miyim acaba diyorum?
devamını gör...
kesin bi bok olacak fazla rahat davranmayalım diyerek ne zaman huzuru bulduk ki?
devamını gör...
kullanan arkadaşlardan duyduğum kadarı ile overdose kullanımdan sonra (bkz: kokain) yaşanılabilen durum.
devamını gör...
sürekli olarak büründüğümüz huzursuzluk durumunun yaratmış olduğu olgu. çok gülersek, vay efendim çok güldük, başımıza kötü bir şey gelecek; hayatın keşmekeşinde bir nebze huzur bulsak, vay efendim fırtına öncesi sessizlik bu temalarına sıkıştırıldığımız toplumun neferleriyiz. üzücü fakat gerçek bu. orta doğu'da doğduysan, kaderin bu canım kardeşim. zira avrupa'da çok gülüp de, başıma iş gelecek diyeni görmedim. çok huzurlu olup da, tedirgin olanı da görmedim.
devamını gör...
bazen kendini çok huzurlu hissedersin. her şey yolundaymış hissi verir aşırı huzur. evet dersin aradığım huzur bu. ben bunu istiyorum dersin. aslında hayatta olması gereken de biraz huzur değil midir? huzur olmasa, bazen bu duyguya kapılmasak hayat gerçekten nasıl olurdu, insan nasıl yaşardı? ama o huzurlu anını bile bozar bazı şeyler. kendini tam iyi hissetmişken, içinden bir ses seslenir sana. "neden bu kadar iyi ve huzurlusun? sen sadece kendini kandırıyorsun." der. o anki yaşadığın huzurun senin için çok fazla olduğunu söylemeye başlar ve çok geçmeden bu hissin geçeceğini fısıldar kulağına. bir süre sonra da iç sesinin dediği gibi olur. ortada ne huzur kalır, ne de çok iyi hissettiren o güzel duygu. aslında en başında iç sesimiz bozar huzurumuzu. kendimizi ne zaman iyi hissetsek, içimizdeki ses bizi güzel şeylerin her zaman son bulacağına inandırmaya çalışır. işte tam da bu noktada başlar insan kendini yalnızlaştırmaya...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"aşırı huzurun verdiği tedirginlik" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim