aşk ispat edilebilir mi?

bilgili,yakışıklı ve zarif bir adam vardı. adı muhammed namiydi.
kendinden emindi. kitaplardan başka bir şeyi gözü görmüyordu.
annesi evlenecek yaşa geldiğinde bir gün oğlunun odasından içeri girdi. bağdat'ın diğer ailelerinden birinden bahsetti annesi.
o aileyi ziyaret etmek istediğini söyledi, kendisini onun götürmesini istedi.
muhammed nami ise kendisini kitaplara vermiş, böyle şeylerden uzak bir çocuktu. ancak annesini kırmak istememişti.
''gideyim de kendimi göstereyim. yakışıklılığımı, bilgimi görsünler.'' demişti içinden.
ertesi gün muhammed nami ve annesi misafir olacakları eve geldiler. muhammed nami duraksadı çünkü birazdan tanışacağı kızın adını hatırlamamıştı. annesi defalarca söylemesine rağmen konuyu o kadar önemsiz gördüğü için hafızasında ufacık yer etmemişti bile. annesi tekrar söyledi ve muhammed nami üç kere tekrarladı: ''semra. semra. semra.''
bahçeye girdiklerinde kendisi için hazırlanan kısıma geçti.
iki kadın onu bekliyordu orada. biri oturuyordu, diğeri ayakta bekliyordu.
semra, muhammed nami'nin geldiğini farkettiği halde başını hiç kaldırmamıştı.
muhammed nami'ye ayaktaki kadın oturacağı yeri göstermişti. muhammed nami o an semra'nın kendisini beğenmediğini farketti ve birden kibri kırıldı.
muhammed nami ise semra'yı görür görmez vurulmuştu. kibri kırılmasına rağmen mücadeleyi bırakmadı muhammed nami.
''en azından hitabetimle etkilerim onu.'' diye düşünmüştü. fakat heyecanla konuşamadı bile. neredeyse bir saat boyunca sustular her ikisi de. bir saatin sonunda muhammed nami yerinden kalkıp, müsaade istedi. ancak muhammed nami'yi uğurlayan yine ayaktaki kadın olmuştu.
annesi dışarıya çıkan oğluna heyecanla kızı beğenip, beğenmediğini sordu.
muhammed nami ''o beni beğenmedi.'' dedi. annesi ise ''bir kere daha görüşün. ilk buluşmada hiçbir şey belli olmaz.'' demişti.
muhammed nami ve annesi bir hafta sonra yine gittiler. muhammed nami yine bahçeye girdi ve semra'nın karşısına geçip oturdu. semra'yı her izlediğinde ona karşı daha önce hiç hissetmediği şeyleri hissediyordu.
muhammed nami bu sefer ''acaba onu bilgimle etkileyebilir miyim?'' diye düşündü ve yıldızlardan bahsetmeye başladı.
semra başı yerde ''off'' der gibi bir ses çıkardı. muhammed nami kalbinin acıyla titrediğini hissetti ve hemen müsaade isteyip, bahçeden çıktı. ancak tekrar geleceğini biliyordu. üçüncü buluşma olacaktı ve oldu da. üçüncü buluşmada ise ''madem gururu elden bıraktım. ne olacaksa olsun. içimdeki her şeyi ona söylemeliyim.'' demişti.
ve konuşmaya başladı muhammed nami.
''validem sizinle bir daha görüşmek isteyip istemediğimi sorduğunda sizin beni beğenmediğinizi bildiğim halde ''evet'' diyorum. gururlu bir erkek gibi davranamıyorum. eskiden olsa bahçe kapınızın önünden geçmezdim. siz peki? beni beğenmediğiniz halde bu buluşmalara neden geliyorsunuz?''
muhammed nami her şeyi söylemişti ve başını eğdi. semra ise ilk kez cevap verecekti muhammed nami'ye.
semra: nasıl bir insan olduğunuza henüz karar veremedim.
muhammed nami: yani beni merak ediyorsunuz. oysa ben beni beğenmediğiniz için ilgilenmediğinizi düşünmüştüm. ben çirkin miyim?
semra: elbette değilsiniz.
muhammed nami: peki sizi rahatsız ediyor muyum?
semra: estağfurullah.
muhammed nami: peki öyleyse bir daha görüşmek ister misiniz?
semra: belki son bir kez daha.
muhammed nami bahçeden ayrıldıktan sonra aralarında geçen konuşmayı annesine anlattı. annesi ise ''madem son kez konuşacaksınız o halde son buluşma bizim bahçemizde olsun. onların bahçesinde bir uğursuzluk var.'' dedi.
semra ve annesini davet etmişlerdi ve aradan tam bir ay geçmişti. semra hâlâ aynı semra idi.
fakat muhammed nami zayıflamıştı. kibri yırtılmıştı. kamelyada muhammed nami ve semra otururlarken muhammed nami ona leyla ile mecnun hikayesi anlattı. hikaye şöyle bitiyordu;
''bülbül mecnun'a şöyle sordu. sen leyla'yı niçin seviyorsun?''
muhammed nami hikayeyi burada bitirdi. semra başını yerden kaldırdı ve muhammed nami'ye ''peki siz leyla'yı niçin seviyorsunuz?'' diye sordu. muhammed nami sanki soruyu beklermişçesine ''ben leyla'yı değil. semra'yı seviyorum.''
semra utandı. daha sonra tekrar ''beni sevdiğinize inanmıyorum.''
muhammed nami böyle bir cevap beklemiyordu. ''nasıl ispat edebilirim?'' diye sordu.
semra ''aşıklar birbirleri için ölebiliyorlarmış. siz benim için ölebilir misiniz?''
muhammed nami ''ölüm mü?'' dedi. muhammed nami başını bahçeye doğru çevirip ilerideki cariyeyi semra'ya işaret etti. ''şimdi o cariye benim yanıma koşa koşa gelse ve peşinde haydut çetesinin olduğunu söylese, ''beni kurtarın. beni onlara vermeyin.'' dese ve ben o haydut çetesine tek başıma karşı koymanın ölümle sonuçlanacağını bilsem bile onların karşısına çıkar ve ölürüm. ben bir erkeğim. ölüm benim için nedir ki? lütfen daha zor bir şey isteyin.''
semra yüzündeki o ince peçeyi indirdi ve ilk kez yüzünü muhammed nami'ye doğru çevirerek gülümsedi.
semra daha sonra ayağa kalktı ve hemen peşinden muhammed nami de kalktı.
semra şöyle söyledi: ''kahraman olmayan bir erkek nedir ki?''
bahçeden dışarıya doğru çıkacakken geri döndü semra. ''sizi bir kez daha görmeyi çok isterim.'' dedi...


kısacası özeti aşağıda.



ilanı aşk kelimeler ile olmaz, kelimeler ile olanı eksiktir. önce kuvvetli eylemler gerektirir, sonra kelimeler ile desteklersin. yandım mı diyeceksin önce ispat, içim çiçek mi açtı diyeceksin yine ispat, göğsümde çakı izleri seni sevmek dersen onu da ispat edeceksin.

devamını gör...
sonrasında ceza verilmesi gereken şeyler ispat ister.

aşk istemez.
devamını gör...
abi kusura bakmayın da öyle hiç söylemeden belli etmeden aşk olmaz platonik olur bu. ufak tefek tatlılıklarla belli/ispat edilmeli bence.
devamını gör...


aşk’ın ise hiçbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur başlı başına bir dünyadır aşk.ya tam ortasındasındır,merkezinde,ya da dışındasındır,hasretinde..
elif şafak
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"aşk ispat ister" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim