biraz önce okudum, inanamadim. bugun yasadigimiz sorunlar icin bizi o gun uyarmis.
öngörüsüne, vizyonuna, ufkuna hayran olmamak gercekten elde degil.

sozlerini lutfen dikkatlice okuyun eminim bu senaryo bir yerlerden tanidik gelecek;

efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil; bilakis, bu tip yapılar din ve devlet düşmanı olduğu, selçuklu ve osmanlı'yı bu yüzden batırdığı için yasakladık. çok değil, yüz yıla kalmadan, eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz göreceksiniz ki bazı kişiler bazı cemaatlerle bir araya gelerek bizlerin din düşmanı olduğunu öne sürecek, sizlerin oyunu alarak başa geçecek ama sıra devleti bölüşmeye geldiğinde birbirine düşeceklerdir. ayrıca, unutmayın ki o gün geldiğinde her bir taraf diğerini dinsizlikle suçlamaktan geri kalmayacaktır


www5.tbmm.gov.tr//develop/o...
devamını gör...
t: atatürk'ün böyle bir konuşması yoktur. herkes işine geleni atfediyor.
osmanlı ve selçuklu’yu tekke ve zaviyeler yıkmadı. buradan bile tarihi çarpıtmak herkesin işine geliyor.
türkiye’nin en önemli şehri istanbul’dur. ve evet, istanbul fethinde en önde gidip surların önünde şehit olanlar sufilerdi; çeşitli tarikatların müritleriydi yani.
bu yüzden tekke ve zaviyeler, selçuklu ve osmanlı dönemlerinde karahanlılar geleneğinin devamı niteliğinde kurumsal yapılar olarak varlığını sürdürmüştür.
(şeyhleri olan osmanlı-selcuklu düşünürlerinibsaymıyorum bile ) (fatih'in de tarikata bağlı olduğunu söyleyenler vardır. )
edit: kaynak dediğin konuşmanın kaynağı 2017 :)
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
atatürk'ün böyle bir konuşması yok. kaldı ki nutukta'da yer almıyor. artı atatürk 17 aralık 1927 yılında mecliste konuşma yaptı mı? yapmadı mı ?diye düşünüyorsanız meclis konuşmalarında arşivden tarihi girin ve bakın.
edit: nutuku okumamış insanların atatürkçülük yapması ile dinle ilgisi olmayan insanların fetva vermesi aynı.
devamını gör...
ulu önderimizin müthiş bir öngörüyle, vatan ve millet sevdasıyla yaptığıyla bir başka ilham verici konuşma.

kaynak olarak türkiye büyük millet meclisi'nin internet sitesi gösterilmiş. ama bir kullanıcı gelip atatürk'ün öyle bir konuşması yok falan filan bir şeyler saçmalamış. osmanlı'nın zayıflayıp yıkılmasına bariz şekilde din tüccarları sebep olmuştur. üstüne cumhuriyetin kuruluşunu sindiremeyip, aşiretler, şeyhler, tarikatçılar, toprak ağaları cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren ingilizlerden yardım isteyerek ajanlık yapıp isyanlar çıkarmışlardır. hala da devlet düşmanlıkları ve türk düşmanlıkları devam etmektedir. bizim bugün gözümüzle gördüğümüz bir durumu inkar etmeniz, yalan tarih yazmaya çalışmanız, iftiralar savurmanız boşuna.
devamını gör...
dibine kadar mustafa kemalci biri olarak uzuluyorum kendini benim gibi "mustafa kemalci" sayanlarin boyle herseye arastirmadan balik gibi atlamalarina.

hele hele teknoloji bu kadar gelismisken, yapay zeka diye birsey varken.

birincisi : mustafa kemal bu ulkenin kurucusu, dunyanin kabul ettigi muthis bir asker, muthis bir politikaciydi. boyle insanlar yuz yilda bir gelir ve bizim sansimizada bize denk geldi ( kiymetini bilemedik, orasi ayri) .ama oda sonucta bir insandi. 100 yil sonrasini gormek gibi, her dediginin dogru olmasi gibi vs. vs. bir mecburiyeti yoktu.

ikincisi : ben tarihci degilim. ama yapay zeka bilgilerine guvenen biriyim. sordum, ataturke ait boyle bir konusma yok. "abartilan" bu konusmanin orjinali nutukta gecen " “efendiler, biz tekke ve zaviyeleri, din düşmanlığından değil, tam tersine dinden yararlanılarak halka zarar verilmesini önlemek için kapattık. çünkü bunlar, asıl dinî gayelerinden uzaklaşmış; sahte şeyhler, müritlik yapanlar eline geçmiş; halkımızı hurafeye, cehalet ve tembellige sürüklemişti. bir devletin, milletin düşünce ve vicdan hürriyetini koruması gerekir; ama bunun için dinin isminin altında kandırmacılık, soygunculuk ve gerileme yapılmasına göz yumulmaz. bizim gayemiz, dini değil, dinden yararlanan istismarcıları tasfiye etmekti.” ( nutuk 3. cilt, s. 1071–1072)
o yuzden, lutfen internette her gordugunuze sazan gibi atlamayin. bu ataturku yuceltmiyor, rte nin yalakalarina gereksiz koz veriyor...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"atatürk'ün 17 aralık 1927 meclis konuşması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim