dikkat dağınıklığı, cümle kuramama, konuşmayı tamamlayamama , yorgunluk, sinirlilik, başarısızlık, kramplar, seğirmeler vb. gibi belirtilerin nedeni olabilen vitaminin eksikliğidir. ileride büyük sorunlara yol açabilecek bir durum. depresyon etkisi yapabildiği gibi, unutkanlık ve kansızlık en önemli sonuçlarıdır.
devamını gör...
metformin kullanan diyabet hastalarında görülebilir. ilaç vücuttaki b12'nin tükenmesine yol açıyor ve bu nedenle takviye almak gerekir.
(bkz: benexol)
devamını gör...
ulan neydi o vitaminin adı?
z miydi?
yok yok b, b
hah b12 evet.
devamını gör...
eksikliği unutkanlığa neden olan vitamin. sahi ben bu sabah ilacı içtim mi?
(bkz: benexol)
devamını gör...
halkın bir türlü anlamak istemediği bir konudur. çok büyük çoğunluktaki eksikliğin nedeni et tüketimindeki yetersizliktir. muayene ücreti + ilaca vereceği paraya ete verse sorun çözülecek. bazılarında ise tüketim yeterli olsa da emiliminde sıkıntı vardır, bu kişilerde intramuskuker veya intravenöz tedavi denenmeli.
devamını gör...
mideden salgılanan intrinsik faktörün yokluğu ile de ortaya çıkabilen durumdur. bu tip hastalar besinlerdeki b12yi vücutlarında kullanamazlar. yani b12 geldiği gibi emilmeden atılır. bu hastalar b12nin tablet formu yerine iğnesini ömür boyu kullanmak zorundadırlar.
devamını gör...
eksikliginde gozle gorulebilir en buyuk problemlerin, norolojik problemler oldugunu soyleyebiliriz. dikkat daginikligi, unutkanlik, sinirlilik durumu,surekli dusuncelere dalma hatta dolayli yoldan kaygi bozukluguna ve depresyona neden olabilir. bunun disinda sindirim sistemi ve bagirsaklar icin oldukca onemlidir.
devamını gör...
b grubu vitaminlerinde 12 numaralı olan vitaminin eksikliğidir.
bir diğer adı kobalamin olan vitamindir.
devamını gör...
uzun süreli eksikliği sonucunda beyinde kalıcı hasarlara neden olabilecek kadar ciddi bir durumdur. tedavisinde oral alınan haplardan ziyade iğne şeklinde kullanımı tercih edilir çünkü vitaminin ince bağırsakta emilimi zayıftır*. vitaminin dil altı ve sprey formunun da emiliminin görece yüksek olduğu bilinmekte.
devamını gör...
eksikliğin sonrasında iğne kullanan bazı kişilerde derin izlenimler bırakan bir sorun. öncesi ve sonrası hayatta pozitif gelişimlere yol açıyor.
devamını gör...
bence tam olan yok dünyada.
devamını gör...
solgar'ın vm75 ve vm2000 multivitaminlerinde de bulunan vitamin.

bir vegan olarak en sık duyduğum sorunun da parçası aynı zamanda.

"e o zaman b12'yi nereden alıyorsun?"

sizinle aynı şekilde alıyorum, haplardan.

tabii şimdi sizin yöoooo, biz etten alıyoruz dediğinizi duyar gibiyim. arkadaşlar inekler ve diğer hayvanlar b12 üretmiyor ne yazık ki. eskiden toprakla etkileşerek, vücutlarına aldıkları bakterilerle üretiyorlardı. şimdi o da gittiği için, onlara da besin olarak veriliyor. evet.

hayvanları önemseyelim, gelin vegan olalım.
devamını gör...
doktor kontrolünde kullanılmadığında yüzde sivilce yapar.
devamını gör...
genel olarak emilim bozuklukları, yetersiz ve dengesiz beslenme, diyetler, mide koruyucu ilaç kullanımında eksikliği görülen vitamindir.

mesela vegan diyetler sonucu eksikliği söz konusu ise hap, emilime bağlı eksiklik olduğunda ise hapın katkısı olmadığından, iğne ile takviye tavsiye edilir.
devamını gör...
şu vitamini hep b612 diye okuyasım geliyor. (bkz: android kullanmış gariban neslin gözü yaşlı)
devamını gör...
metformin(antidiyabetik),proton pompa inhibitörleri (mide koruyucu ilaç),nitröz oksit(n2o) tarafından oluşabilir.
devamını gör...
unutkanlığımın sebebidir. her tahlil sonucumda en dibi görmüş ne kadar ilaç kullanmış olsam da asla değerini yükseltemediğim eksiğim canım benim biricik b12 vitaminim.
devamını gör...
kalan son 3 iğnemi sağlık ocağında unuttuğumu 1 hafta sonra fark ederek tescillendirdiğim, eksikliğim.
devamını gör...
balığın eti yoksa vitamini de yoktur. iğnelere devam, balık yağlarını patlatmadan için

devamını gör...
bunun kaymağını yiyenler çoktur,özel bir gün mü, yapılması gereken önemli bir işi yapmadı mı hemen "benim b12 im eksik" diyip geçenler de vardır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"b12 vitamini eksikliği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim