babil sürgünü, yahudilerin babiller tarafından siyasi ve dini gerekçelerle günümüzde ırak'ta bulunan babil kulesi'ne edildiği sürgündür. geleneksel rabbinik hahamlara göre babil sürgünü, yahudilerin peygamberlerin sözünü dinlemeyip putperestliğe meylettiği için olduğudur. yahudiler, babil sürgünü'nden perslerin ahameniş imparatorluğu'nun yardımıyla kurtulmuştur. yahudilik, başlangıçta çok dünyevî bir dindi ve ahiret inancı yoktu; yahudilere ahiret inancı, zerdüşt iranlılar aracılığıyla geçmiştir. babil sürgünü'nden sonra ezra[üzeyir] peygamber, tevrat'ı yeniden yazıp yorumladığı için yahudiler arasında "ikinci musa" olarak anılır. ayrıca bu dönemde yahudiler, babillilerden ay güneş takvimini öğrenerek yahudi takvimi adıyla kullanmaya başlamıştır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"babil sürgünü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim