100 yapraklı defter 34,50 tl idi. kırtasiyeciler umurumda değil. bana ne yahu? bim'den alın, hem de büyük boy ve telli defter arkadaşlar. çizgili üstelik. eve aldım attım 2 tane salladım çekmeceye. lazım falan olakalır. not mot tutarız bir işe yarar.
devamını gör...
artık okula gitmiyoruz ama, okullar başlıyor sonuçta, eski heyecanları tazelemek lazım gelir, biraz çocuk olasımız gelir. alalım biz de kendimize envai çeşit okul defteri, kalem, silgi.

çocuk yüreğimde bir heyecan uyanır hep bu mevsim...
ah bir çocuk olsam yeniden!
devamını gör...
defterin ucuzu- pahalısı olmaz. defterin işlevi nereden alırsanız alın aynıdır. üstüne yazı yazdığınız sayfa yığınının da, en üst fiyattan satın alınmasına bence gerek yoktur.

cocuklarınızı doğru motive ederek yetiştirmeniz önemlidir. maalesef, artık kırtasiye alışverişleri de sınıf baskının öne çıktığı alanlar haline geldi. aileler sürekli çocuklarına her şeyin en iyisini almak için uğraşırken, bu olayın dozunu fazlasıyla kaçırıyorlar. bütçe limitliyse, pahalı ürünlere yönelmeye gerek olmadığını düşünüyorum. suluğun, çantanın, kalem kutunun veya diğer araç gereçlerin pahalı olması neyi değiştirir? hepsi aynı fonksiyonel kullanımı sağlıyor.

burada sınıf algısını güçlendiren şey bilhassa bu ürünlerin estetik açıdan renkliliği. fiyatı yüksek olan her ürün, görsel olarak daha güzel/ ilgi çekici oluyor. cocuklar bu ürünleri gördüklerinde, istemsizce en pahalı olanı istiyorlar. böylelikle, kapitalist sistem size en pahalı ürünü cocukların üzerinden satın aldırıyor.

burada çocugu doğru konumlandırmak ve görselliğin önemli olmadığını öğretmek önemli. kibar, anlayışlı ve sağlıklı bir iletişim kurarak, marka bağımlısı- her seyin en iyisini almaya çalışan yetişkinlerin oluşmasını engellersiniz. unutmayın geleceğin yetişkini, bugün büyütülüyor. ne verirseniz, onu alacaklar.


"yokluk hissine kapılmasın, her şeyin en iyisine sahip olsun" mantığını anlıyorum fakat çocugunuzun kırtasiye alışverişini yapabilmek için kredi çekiyorsanız( dün haberlere konu oldu. bunu yapan insanlar var) orada durmanız gerekir. çocugunuza en iyisini yapmakla, hayatınızı riske edebilecek maddi yük edinmek arasında bir fark vardır. bütceniz neye yetiyorsa, ona gitmelisiniz. çocuklar gerçeklik algısının ve ekonominin farkına varmalıdır. bu bilinçli çocuk yetiştirmektir.

içinde doğduğumuz coğrafyada sosyal şartlar hiçbir zaman iyi olmadı. avrupa'da veya amerika'da yaşıyor olsaydık, size bu konuda çok farklı şeyler yazardım ama maalesef ki türkiye her zaman "yokluklar" ülkesi oldu. bu yüzden çocukların yoklugun ne olduğunu daha en başında öğrenmesi gerekiyor ki yaş ilerlediğinde istedikleri şeylerin maddi anlamda yükü arttıtığında "yapamama - alamama" durumunuzu kişiselleştirmesinler.

eğer bu konuşmayı yapamayacağınızı veya bu konuda iletişim kuramayacağınızı düşünüyorsanız, atılacak en güzel diğer adım
çocuklarınızı yanınıza almadan alışverişe çıkmaktır. bu gaddarca görünebilir fakat günün sonunda iki tarafa da( ebeveynler ve cocuk) eşit şekilde kazandırır. ebeveynler kendi bütçelerine uygun olan ürünleri seçerler ve eve getirirler. çocuklar eve gelen ürünleri otomatikman beğenirler çünkü diğer alternatifleri görmedikleri için, gelen ürünleri beğenmeme durumları olmayacaktır. psikolojik açıdan tatminsizliği kıyas yaratır. kıyas yapabilecekleri ortama sokmazsanız, alınan ürünlerden memnun olacaklardır.

bu yüzden 1 tl'ye satılan da defterdir. 1000 tl'ye satılanda. ikisi de aynı işlevdeyse, 1 tl'lik meşrudur.
devamını gör...
kendi ders dinleyip not alıp özet çıkaran defterler varken kırtasiyede, bimden defter mi alınır.
devamını gör...
yazı yazmayı sevenler defter, kalem vs hep severler, ben de severim, sonuçta öyküler yazıyorum her zaman lazım oluyor, şimdi şöyle çok kaliteli bir tane uçlu kalem alasım geldi mesela, bir tane 0.9 uçlu kalem alayım bari de zırt pırt ucu da kırılmasın, elim biraz ağır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bim marketten ucuza defter almak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim