şimdi evet yani aslında cılkı çıkan bi konu bu. ama düşünmeden de edemiyorum. yani bir elma uğruna bunca çile çekmek akıllıca değil. bi elma ya. yesen karnın doymaz, susuzluğunu geçirmez. öyle aman aman harika bir meyve de değil. hani yasak çilek yesen anlarım canın çekmiştir. ya da şöyle yaz sıcağında soğuk sulu bir karpuz yasaklanmıştır dayanamazsın. başlarım lan cennetine deyip abanırsın karpuza. ama elma için çekilecek dert değil vallahi.
bence adem babamız hepimize bir açıklama borçlu.

edit : mod amca,abi isterseniz tanımı verelim size, siz uygun başlık bulup öyle yayınlayın.
devamını gör...
mesele elma degil sen hala anlamadin mi?

orada mevzu yapma denilen seyin yapilmasi ve karsiliginda cezalandirilmasi.
devamını gör...
cenette kontrolsüz çoğalmaya çalışan bir ırkın ceremesi bunlar, fıtratında iyilik olan güzelleştiriyor, kötülük olan bozup, yıkıyor. durum bu kadar basit, adamlar salağa anlatır gibi anlatmış ama insanoğlu işte, hep bir spesifiklik.
devamını gör...
kuran okusaydınız olayın böyle olmadığını görürdünüz. sahte incil'deki öykünün etkisiyle insanlar adem ve eşi elma yediği için burada olduğumuzu zannediyorlar.

ama elimizdeki tek gerçek kutsal kitap kuran'a göre, en başından beri imtihan için bu evrende yaratıldık. ayrıca, adem ve eşi dışında başka insanlar da bu evrendeki yine aynı bahçede topluca varedildiler. buna karşılık adem ve eşi emre karşı gelip yasak meyveyi yedikleri için, oradaki arkadaşlarından daha önce bizim gezegenimize geçtiler. diğerleri daha sonra geldiler.

bahsedilen bahçe ahiret evrenindeki ölümsüzlük yurdu değildir. bu yüzden iblis tarafından ölümsüzlük vaadiyle burada kandırıldılar. şu yazımda kısmen bahsediyorum:

emre1974tr.blogspot.com/201...
devamını gör...
(bkz: elma değil ayva)
devamını gör...
aslinda olayda bir mantik hatasi yok mu? ya da bana mi oyle geliyor? simdi olayi kismen simule edeyim;
imtihan suretiyle insan yaratiliyor buraya kadar tamam. ama yasanilan yer cennet; yani bulunulan konum itibariyla deyim yerindeyse insan, bir eli yagda bir elin balda yasayacak. bakiniz bulunulan yerde gunah isleme ya da yanlis secimlere tabi olma gibi bir durumu yok insanin. simdi buradaki sorun o zaman; ya insanin yaratilis amaci yanlisti ya da cennette olmasi zaten mantiksizdi. ikinci ihtimalin daha kuvvetli olmasi muhtemel ki devreye ademin ve havva'nin cennetten kovulmasi durumu girdi ve islemesi gereken plan nihayetinde gerceklesti (sanki)... yani lafin kisasi aslinda her sey yaradinin kurguladigi bir senaryodan ibaret gibi...
insan varliginin baslangicini cennette gecirmesi icin yaratilmamisti, tipki seytanin allah'a itaat etmesi icin yaratilmamasi gibi ki seytan melek degil kaldi ki meleklerin isyan edebilecek iradeleri de bulunmamaktaydi. neyse bu ayri bir mesele...
konuyu sonuca baglayacak olursak eger; bir meyve yuzunden dunyaya surulmedik, yaratilis maksadimizin vuku bulmasi icin dunyaya gonderildik.
keyifli imtihanlar efenim...
devamını gör...
acaba yeşil mi? kırmızı mı?
devamını gör...
tüm bu olanların yarın sabah buz gibi soğukta uyanıp işe gitmemizle ne ilgisi var ya.
devamını gör...
elma mevzusu metafordur. insanlık tarihi kadar eskidir. bütün kültürlerde, dinlerde bulunan külttür. kurban ve oruç gibi.
devamını gör...
tam bir cahil hareketidir...
devamını gör...
o elma denen şey aslında elma değil.

hikayesel anlatım ve mecaz var.

ayrıca adem havva cennette değil dünyada idiler
devamını gör...
adem elma niyetine lilith'i kütürdettiyse demek ki.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bir elma için dünyaya sürülmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim