bence gayet önemli bir özellik. hiçbir zevkinin aynı olmadığı insanla sırf onu kırmamak adına bir şeyler yapıp gönlünü almaya çalışsanda ileride soruna dönüşüyor. ortak zevkleri olmayan insanlar bir noktada bir araya gelmek için çok fazla mücadele eder bu da ilişkiyi ve insanları toksik bir hale getirebilir.
devamını gör...
ortak beklentiler kadar önemli geliyor bana. her şeyden önce birlikte geçirilen zamanın kalitesini arttıran bir unsur bu. ortak paydada buluşmak zahmetsiz olduğunda çok daha kolay yürüyor bazı şeyler. bir taraf diğer tarafın zevk aldığı şeyi yapar, bazen diğeri bu görevi üstlenir. bu bir çeşit taviz durumudur. iki taraf da aynı şeyden zevk alabiliyorsa bir taviz olmuyor aksine birlikte daha çok tadına varılıyor bazı şeylerin. teklifsiz ve zahmetsizce.

tüm bunları bir kenara bırakırsak, bana kalırsa bir ilişkideki en önemli şeye belki de hayata aydınlık bir hava getirebilecek olan şeye kapı açabilir bu. hayatta olmanın tadını paylaşmaya. benzer zevkleri duyduğun insanla her şeyi paylaşırken için rahat eder. belki bu büyür, yeşerir ve hayattaki basit şeylerin, belki de hayatta olmanın neşesini paylaşmaya başlarsınız. vardır bu ve hayal değildir. insanlar bana kalırsa bu hissi duyumsadıkları insanlara açmalılar kendilerini. kökleşen, vazgeçilemez sevgiyi doğuracak olan budur gibi geliyor. bilmem, ne kadar anlatabildim.
devamını gör...
(bkz: seks)
bundan ala ortak zevk görmedim.
devamını gör...
ne mesela? masa tenisi oynamak falan mı? bana her şey iyice salakça geliyor artık. sevgililik ise sanki bir çeşit teletabilik gibi bir şey. belki de çilek toplayan şirinler olmak... bu "her şeyin çok yolunda" olduğu masal alemi içinde yer almayı kendime yakıştıramıyorum. hiçbir zaman da yakıştıramadım. böylesi eften püften şeylerin peşinde koşuyor insanlık. bir avuntu, inşa edilmiş bir simülasyon. sonra da birlikte çilek toplayamadı diye kahroluyor falan. şöyle bir dışarıdan bakınca çok aptalca. artık her tür durum bende tiksinti uyandırıyor. (akıl hastanesine yatırılmadan önceki son entryler)
devamını gör...
en büyük ortak nokta ortak konuların olmasıdır .oturup çay içebilmektir beraber gülebilmek gerisi zaten önemsizdir.
devamını gör...
gazoz gibi seylerse o zevkler, ortak olmasi elzemdir bittabi. evet.
devamını gör...
benzer şeyleri okumak, dinlemek, aynı hobilere sahip olmak gibi değil ama aynı şeye gülebilmek önemli mesela. yoksa beraber vakit geçiriyormuş gibi görünen zamanlarda bile herkesin sadece kendi telefonuna baktığı saçma sapan bir evreye gelinir…
devamını gör...
kızım manyak mısın, ben aseksüelim ne demek?
devamını gör...
ilişkinin bel kemiğidir bence,hoşlandığın şeyleri birlikte yapmak ve güzel vakit geçirebilmek uzun ve sağlıklı ilişkinin olmazsa olmazıdır.
devamını gör...
insanların daha güzel anlaşmalarını,daha güzel zaman geçirmelerini,birbirlerine kenetlenmelerini sağlar,çiftler birbirleriyle daha sıhhatli (sağlıklı iletişim kurarlar, bu da daha az kavga etmelerine veya hiç tartışmamalarına vesile olur.
devamını gör...
biz bir konu üzerinde heyvan gibi saatler ve günler boyunca kavga etmeye bayılıyoruz. çok niş ve elit bir zevktir, anlayamazsınız. *
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bir ilişkide ortak zevklerin önemi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim