bir hikayeden alınarak günlük hayatta kullanılmaya başlanan bir deyimdir. en azından romain gary'nin kadının ışığı isimli kitabında böyle yapılmış.

romain gary kitabında bu sözü dayanışma için, birlikte hareket ederek en zor şeyleri başarmak için, yardımlaşmanın önemi için ve bir elin nesi var iki elin sesi var anlamını vermek için kullanmıştır.

romain gary'nin anlattığı hikaye şöyle bir şey: amerikalılar aya ayak basıp teknoloji ve uzay araştırmaları konusunda dünya devi olmaya karar verirler ve bunu da başarırlar. aya ulaştıklarında ise orda çinlilerin olduğunu ve kendilerinden çok önce buraya ulaştıklarını fark ederler.

teknolojik olarak kendilerinden çok geri olduklarını düşündükleri çinlileri orada gören amerikalılar kibirle bunu nasıl başardıklarını sorarlar. çinliler ise iki ellerini yumruk yaparak birbirinin üzerine koyar ve şöyle derler:

bir küçük çinli iki küçük çinli üç küçük çinli.

çinliler üst üste çıkarak aya ulaşmayı başarmıştır. romain gary de bu sözü birlikte hareket ederek ve dayanışma ile zor işlerin üstesinden gelmek ve hatta imkansızı başarmak anlamında kullanmıştır.

sözlüğümüzü kalitesiz trollerden, aklını apış arası ile bozmuş mastürbasyon bağımlılarından, zekası elbise askısı kadar olduğu halde şaka yapmaya çalışan aklı evvellerden ve ilgi budalalarından nasıl kurtarırız? cevabı basit:

bir küçük çinli iki küçük çinli üç küçük çinli.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bir küçük çinli iki küçük çinli üç küçük çinli" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim