çin atasözü olduğu iddia edilen cümle. kökenine ilişkin herhangi bir doğrulama bulamadım. daha çok biz uydurmuşuz bu sözü gibi geliyor bana.
devamını gör...
3 türk bir araya gelse birbirlerinin kuyusunu kazarlar diye devam ettiği söylenen atasözü.
devamını gör...
“4 türk bir araya geldiğinde ise okey masası kurulur.” şeklinde sonlanan ata sözü.
devamını gör...
üç insan bir araya geldiğinde muhakkak birisi katil olur.
devamını gör...
safsata cümledir
devamını gör...
5 türk bir araya gelirse, 5. kişi yancı olur ve diğerlerini sömürür.
devamını gör...
5 türk bir araya gelse, biri okey masasına yancı olur.

herkesin yorumu boş, kendi yorumu sanki çok dolu. yav he he deyip gülüp geçiyorum böyle düşüncelere. buraya eğlenmeye geliyorum, bilgi öğrenmek için gider, internet sitelerinde detaylı araştırma yaparım. burada milletin tanımına boş deyip de çok kasmayın, gülünç oluyor.
devamını gör...
adam gibi yorum yapan yazarlarin nerede oldugu sorunsalı. baslik bos girdilerle cop olmus.

turklerin bagimsizliklarina duskun olma ve devlet kurma hususlarındaki basarisini ortaya koyan bir soz. dunyanin pek cok yerinde devlet kurmus tek topluluk olabilir turkler. ancak bu durum son 2 asirdir guncelligini yitirmis gibi. bunun sebeplerinden biri de (bkz: barut bulundu mertlik bozuldu) durumu diye dusunuyorum. cunku turkleri tarih sahnesinde basarili kilan ozelliklerinden biri bilek gucunde iyi olmaları olabilir.

yahudiler icin ise ticaretteki basarilarini vurgulamak amciyla soylenmistir. nitekim yahudilerde gittikleri heryerde tacari olarak hep en iyilerden olmuslardir. bunuda dunyanin her yerinde yapmislardir.
devamını gör...
fakir avuntusu.
devamını gör...
çok sevgili milletimizin egolarından arınamayışının temsili olan söz.
devamını gör...
türklerle alakalı olan kısmının geçerliliği 50-60 yıl önce son bulmuş bir çin atasözü.
devamını gör...
kendi benliğini unutmuş yüce türk milletini poh pohlamak için söylenen, etkisini kaybetmiş bir söz...
devamını gör...
o iki türk’ten biri temel ise ne olur peki.
devamını gör...
bizim uydurduğumuz bir sözdür bu. allahın çinlileri kaç defa yahudi görmüş ki? bizimkiler de hemen zaten gaza gelir. bi de şey vardır "size öyle bir yurt aldım ki" diye sultan alparslana ithaf edilen söz. saçmalık bunlar, alparslan bir kere malazgirtle anadoluyu almadı, biz çok önceden beri vardık zaten orda. alparslan, bizi burdan atamayacaklarını gösterdi. kaldı ki malazgirt savaşı düşünülmüş birşey değildi, adam şii fatimilerin üstüne yürürken, diogenes ülke de fazla adam kalmadığını casus aracılığı ile anlıyor bir sefer düzenliyor, alparslan da geri dönüyor ve malazgirtte karşı karşıya gelen iki ordu savaşıyor, bu yani. bu tür sözler yalandır, bizim milletin gaza gelmesi sonucu uydurduğu sözlerden biridir, inanmayınız.
devamını gör...
iki yazar bir araya gelse sözlük kuruyo şaka gibi..
devamını gör...
bir de hemşehri hemşehriyi diye başlayan bir atasözümüz var ama onun bununla alakası yok.
devamını gör...
bizi başkalarına sorun. az çok herkesin hemfikir olduğu türk söylemleri devlet kurucusu, teşkilatçı, savaşçı, at üstünde göçer, dini yönetme gücü için kullanır ama inanmaz, eliçabuk, pratik ve kolaycı olduğumuzdur. ayrıca okumayı sevmeyen, bilimi ve sanatı savaş amacı harici umursamayan, yerleşiklikten hazetmeyen çabuk sıkılan karakterimiz de konuşulur.
en iyi göçebe en kötü yerleşik olduğumuz yalan değil. kimbilir belki en dipteki dnalarımızda hala konacak en iyi yeri arıyoruzdur yerleşmeye.
devamını gör...
türkler çadır bile kuramıyor.*
devamını gör...
2arap bir araya gelse harem kurar.
devamını gör...
yavaş be oğlum devlet ne, belki bir ortak kafe açılabilir ama
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"iki yahudi bir araya gelse şirket iki türk bir araya gelse devlet kurar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim