aşmış, kendi iç dünyasında yitip gitmiş, kimsenin varlığının farında olmayan ya da değilmiş gibi görünen, eski türkiye gibi kendi kendine yeten egzantrik şahıslar.
devamını gör...
konuşmaya başladığında ekseriyetle lafı kesilen insandır.
devamını gör...
annemdir. hatta abartıp bazen bir şey sorunca bile konuşmuyor. çenemi neden yorayım, diyor. babam çok konuştuğu için denge denen ilahi adalet devreye girmiş ve babamın başına anamı salmış. ya da bizle uğraşmak istemiyor. canım benim.**
devamını gör...
bir insan çeşidi.

(bkz: paul dirac)
devamını gör...
zamanında konuşurken dinlenilmemiş insandır. nasıl olsa konuşsam da beni dinlemeyecekler diye konuşmak istemezler. insan değer gördüğü yerde konuşup fikirlerini paylaşır.
devamını gör...
üzeyir abidir kendileri. bi ara çok konuşmuştur, bir faydasını görmemiştir. buradan
devamını gör...
bir ara çok konuştum hiç faydasını görmedim, bıraktım.
devamını gör...
benim icin ortama ve konuya gore degisiyor. bazen hic konusmaz, sadece dinleyici/okuyucu konumdayken, bazen susturamiyorlar.
devamını gör...
fikir bildirdiğinde büyük bir tepkiyle karşılaşan, konuşması kesilen, söylendiği şey dinlenmeyen kişilerdir. bu kişilerin konuşmamasından yakınanlar buna neden olduklarından habersiz bir biçimde kişiyi asosyallikle suçlarlar oysaki onları dinleyenlerle sıkı bir ilişkileri vardır. (bkz: ben)
devamını gör...
konuşulan kişiye göre tavrının değiştiğini düşündüğüm insandır.*
"konuşmayı pek sevmiyor" diye düşünürken bir başkasıyla nefes bile almadan konuştuğunu görmeniz mümkündür. çünkü bazı insanlar ilgi duymadığı konular hakkında konuşmayı zaman kaybı ya da bir çeşit mecburiyet gibi görür. buna katlanamaz ve yalnızca sorulara cevap verirler.
devamını gör...
insanı çıldırtan kişilerdir.
devamını gör...
bulunduğu ortamda kendini yeterince rahat hissetmeyen, muhtemelen kafasının içinde konudan konuya atlayıp düşüncelere dalmışken arada bir durup bir dakika içinde bütün bunları nasıl düşündüm diye şaşan ama kafasındaki düşüncelere duyduğu şaşkınlığı dışarıya belli ederek insanlara başka şeyler düşünüyor olduğunu çaktırmamaya çalışan, düşünceleri arada bir gelen lüzumsuz ve samimiyetsiz sorularla bölündüğünde irite olan nadide insan parçacıkları.

not: bu insanlar genellikle kendi iklimlerinde oldukça sıcak ve hoşsohbettirler.
devamını gör...
sevmemiştir bulunduğu ortamı. bazı insanlarla geceler sabah olmasın dersin bazısıyla bitse de gitsek.
devamını gör...
kısmen benimdir. özellikle sosyal medyada insanların sadece cevaplamak istedikleri soruları sorduklarını fark ettiğimden beri soru sorma işini karşı tarafa bırakmaya başladım..
devamını gör...
eskiden saygı duyduğum şimdi ise asla tahammül edemediğim insan türü.

eskiden her lafa atlamadan, sorulan soruya cevap veren kişiler cool gelirdi gözüme. simdi ise 70 yaşındaki neneler/dedeler gibi geliyor bu tarz insanlar. hayattan gönlü geçmiş, iki lafı bir araya getirip konuşmamaları dellendiriyor beni. hayır muhabbete gir,konu aç, hiçbir şey yapamiyorsan dinle, mimiklerinle tepki ver.

beyaz show'a konuk olmuş,kafayı çekip gelmiş, tüm program sıfır mimikle ve hareketsiz oturan teoman gibi dolaşıyorlar etrafta.
devamını gör...
ortamdan ortama değişmek suretiyle kesinlikle benimdir. tek sebebi konuşmaktan cidden nefret ediyor olmam çünkü aklımdan geçen hiçbir şeyi ana dilimde sesli biçimde ifade edemiyorum. oturup dinlerim, gözlem yaparım, beden dili analiz ederim, yerdeki karoları sayarım, ütünün fişini çekip çekmediğimi düşünürüm. maksat sosyallik olsun.
devamını gör...
gayet haklı bir nedene sahip olabilecek kişilerdir. nitekim hevesli hevesli konuşurken insanların sizi dinlemediğini ve söylediklerinize önem vermediklerini gördüğünüz zaman işin rengi değişiyor. tamam kraliyet ailesinden değilim ama hak etmeyecek insanlar için de çenemi yoramam.
devamını gör...
bizden beklenen bu. açıkladıgınız zaman insanlar amma konuştun, tatava yapma,çenesi düşük
sus be vırvır derler.
ulan insan ilişkisi ? yok. duygu yumağı siz, sizle ilgilenenlere yapılan yamuk ileride bir gün karşınıza çıkar.
ne şefkat ne anlayış. siz empati yoksunu insanlara konuşmak yersiz.
bu lafları söylemeyip susalım. o zaman seversiniz siz. üç maymun oynuyoruz yıllardır.
ses çıkartma. sus.
devamını gör...
benim bu. gün aysa bile günaydın bile demiyorum kimseye. mesela sosyal ortamlarda ilk günler kendimi çok zorladım ama her gün her gün insanlara günaydın demenin samimiyetsizlik olduğunu düşünüyorum. o yüzden göz teması kurarak iletişim kuruyorum artık insanlarla. sağolsun rahatsız değiller benden.
devamını gör...
içine kapanık asosyal insanlardır aynı zamanda sosyal fobileri de olur bunların. konuşmak iyidir arkadaşlar kendinizi ifade etmezseniz ezerler.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bir şey sorulmadıkça asla konuşmayan kişiler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim