cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın 6 kasım 2021 tarihli ifadesidir. erdoğan'ın açıklamasında aynı zamanda şu çarpıcı noktalar da yer aldı:

biz, bölgemizde ve dünyada yaşanan haksızlıklara, adaletsizliklere, zulümlere ne dedik, 'one minute'. 'one minute' dedikçe önümüze kurulan tuzakların çapı da sayısı da artıyor. biz pkk'lılara, fetö'cülere, diplomat görünümlü ajanlara, siyasetçi kılıklı etki elemanlarına posta koydukça daha da kuduruyorlar. sen kimsin ya, 10 tane büyükelçi bize akıl vermeye çalışıyor. maalesef bunlara en büyük desteği de içimizdeki birileri veriyor.

ülkemizi ve bölge insanımızı pkk'nın silahlı tasallutundan kurtardık, inşallah bu örgütün kuklası olan hdp'nin siyasi tasallutundan da kurtaracağız.


haber linki
devamını gör...
hdp illegal bir oluşum değil. devletin resmi kurumlarından izin alarak hayatını sürdüren bir parti. ayrıca bu parti, mevcut iktidarın eski dostlarından da biri. örgüt ile bağı olan kişileri bulunsun kanıtlarla yargılansın.

ama yargılamaksızın hapis cezasına tabii tutarsan insanları hem o sevmediğin kişilere doğru bir mağduriyet yaratmış olursan hem de ülkenin demokratik yapısını da zimbabwe seviyesine çekmiş olursun. maalesef durum bu.
devamını gör...
görüşü ne olursa olsun siyasi parti olarak var olan bir partinin fazlaca otekilestirilmesi tabanı kutuplastirir. sıradan bir vatandaş olarak bu kutuplaşmanın ülkeye zarar vereceğine inanıyorum. yüce divana gönder kapa madem. kendine malzeme aradikca aynı söylem sıkıldık 20 yıldır. biraz güncelleme gelmiyor.
devamını gör...
her fırsatta milletin iradesinden dem vuran adamın türkiye millet meclisinde 56 sandalyesi bulunan bir parti hakkında yaptığı hukuksuz konuşmadır. dava konusudur. sen onları bırak, ülkeyi kendinden kurtar reis. başka birşey istemiyoruz.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
meali: yeni kayyumlar yolda olan söylemdir.

ama asıl olay, akp'ye oy veren hdp seçmeninin, kürt seçmenin artık akp'ye oy vermemesi.

yakında doğu'da 3-5 il alan akp, tek bir il bile alamazsa şaşıramayın.
devamını gör...
2009 da kitle kitle tutuklamalarla bunu cemaat denedi. hdp'nin oy oranı iki kat arttı. aynı söylemleri kullanmaktaydı cemaat savcıları.
sonra tekrar çözüm süreci başlayınca akp'liler, hdp'li yöneticilere "bu operasyonun bizimle ilgisi yok, paralel devlet yapıyor" dediler.

bıkmadınız mı daha bu işlerden?
devamını gör...
hdpnin yerinde başka bir parti olsa bu tutuklama ve medya manipulasyonlariyla çoktan çöp olmuştu.

bu nutuklara inanan amcalara, teyzelere değilde genç, okuyan, diplomalı insanlara üzülmek isterdim ama sağ olsunlar o duygumu yitirdim.

hdp gücünü 90lardan alıyor. yani hdpye oy veren insanlar ekonomiye değil köy yakmalarina bakarak oy veriyor. çünkü leyla zana, ahmet türk, orhan doğan, musa anter vs üzerinden şekillenen bir zihin dünyası var hdp seçmeninin.

uzaktan, konuya, sehirlere vakıf olmadan konuşmak çok sofistike.

hdp şahıs partisi değildir. demirtaş parladı evet ama demirtaş gider, hdp kalır.
akp en mülayim zamanında dahi bölgeden istediğini alamadı. çünkü bu insanların derdi para, kaldırım, yatırım değildir.
yaraları var. muhabbeti oradan açmalı.
yoksa katrilyon yatırım da yapsan diyarbakırı alamazsın.
çünkü diyarbakır faili mechullerin sehridir. meçhul olanı ortaya çıkarman gerekir.
devamını gör...
söz konusu vatansa gerisi teferruattır. bunların varlığı vatanın varlığını tehlikeye sokmaktadır. pis ingiliz ve amerikan ajanları . bunlar köpeklik yapmaktadırlar. tayyip gitsin nasıl giderse gitsin misyonu olanlardan ne beklersin ki. ancak köpeklerin ekmeğine yağ sürerler.
devamını gör...
ülke genelini ak parti tasallutundan kurtar, güneydoğu'nun icabına biz bakarız.
devamını gör...
kayyımla mı ? (bkz: kayyım halk iradesine darbedir)
devamını gör...
hdpli belediyelere, kayyum atanması kesinlikle gerekli bir şeydi. gerekirse yeni kayyumlar da atanabilir.
sen belediyenin bütçesini ,imkanlarını dağdaki itlere yardım için kullanacaksın sonra da demokrasiden, insanlıktan bahsedeceksin!
devamını gör...
20 yıldır iktidarda olan parti başkanının eski sevgiliye attığı trip.
devamını gör...
önce selahattin demirtaş'ı serbest bırakın dediğim açıklama.

hdp'nin kazandığı ve 10larca kayyum atadığınız belediyelerin hali ortada.
ağzınızla kuş tutsanız da (öyle bir ihtimal olduğundan değil) o halk size oy vermez.

not : hdp'li değilim.
not 2 : kürt değilim.
devamını gör...
erdoğan hdp seçmenini kendi seçmeni gibi sürü sandığı için hdp'yi kapatırsa sorunların çözüleceğini, hdp'ye gidecek oyların kendisine geleceğini düşünüyor olmalı. feci şekilde yanılıyor, ya da birileri kendisini feci şekilde yanıltıyor.
1. 2015 seçimlerinden sonra hdp'li politikacılar, hdp seçmen kitlesi ve genel olarak kürt toplumuna yapılan zulüm hdp seçmenini akp ve mhp karşıtlığı üzerinde konsolide etti.
2. hdp sadece kürtlerden oy almıyor. örneğin ben kürt değilim ama hdp'ye oy veriyorum.
3. batı'da da hatırı sayılır bir hdp seçmeni var, özellikle de istanbul'da.
4. hdp seçmeni ülkedeki en bilinçli seçmen kitlesi. örneğin, chp ankara belediye başkanlığına eski mhp'li bir faşisti aday gösterdi. o zaman ankara'daydım. ankara'daki hdp seçmeni yavaş'a oy vermedi ve yavaş küçük bir farkla kazandı belediye başkanlığını
yani "ıslak" rüya görmenin bir alemi yok
devamını gör...
bir üst girdideki siyasi ifadelere birşey diyemem. yalnız;


ankara'daki hdp seçmeni yavaş'a oy vermedi ve yavaş küçük bir farkla kazandı belediye başkanlığını


önermesi hatalıdır. ankara'daki hdp varlığı oldukça az. hdp, ülkücü geçmişi dolayısıyla yavaş'a oy vermemiştir. fakat (bkz: mansur yavaş), (bkz: ekrem imamoğlu)'nun ilk seçimindeki gibi küçük bir farkla kazanmadı. arada yüzde 3'lük fark var. ıslak rüya görmenin alemi var
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bölge insanını hdp’nin siyasi tasallutundan kurtaracağız" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim