şu güne değin hiçbir kadın bu denli korkunç olamaz yeryüzünde. yaptığı işleri biraz olun araştırıp okursanız ne kadar acımasız, yüreksiz, hırslarına yenik düşmüş birisi olduğunu anlarsınız. zamanında “şeytanın kızı”, olarak anılmıştır ve 17. yüzyılın en meşhur falcısı ve büyücüsüdür. önceleri falcı olarak kalmış ve zararsız bir şekilde yaşamıştır lakin zamanla para, şöhret tatlı gelmiş ve büyü işlerine de başlamıştır. sırf bu büyüleri icra edebilmesi için minicik bebekler, çocuklar, insanlar, hayvanlar öldürmekten asla geri kalmamıştır. yaptıkları ile ilgili fransız kralının kulağına su kaçırılınca evi aranmış ve evinin muhtelif yerlerinde (bahçe vs. ) 2.000’den fazla yakılarak öldürülmüş çocuk iskeleti bulunmuştur.
mesela bir büyü için 14 yaşındaki bir oğlanın beynini başka bir büyü için üç yaşındaki kıxın kalbini ... gibi örnekler çoğaltılabilir.
devamını gör...
17. yüzyılın dişi epstein’i.
la voisin, bir rahiple (etienne guibourg) iş birliği yaparak, bebekleri kurban edip kanlarını kullanan, çocukları ateşe atan bir katil. (binlerce bebek, çocuk söz konusu)
her ikisi de nüfuzlu isimlere hizmet ederek bildikleri sırlar sayesinde her türlü dokunulmazlığı kazandılar. epstein dosyasında 'nüfuzlu şeytanlar' yüzünden tıkanan o malum soruşturma, la voisin’in skandalı saraydaki sevgiliye uzandığında da aynı şekilde sümen altı edilmiş.

kısacası, insanlık ilerleme yanılsamasıyla uyutulurken, arka plandaki o karanlık çarklar dönmeye devam ediyor. isimler değişiyor, yöntemler dijitalleşiyor; ama nüfuzlu olanın dokunulmazlığı, her devrin değişmez yasası olarak kalıyor. dünya kötüye gitmiyor, sadece maskeler güncelleniyor.
(bkz: coğrafya kader değildir, zalimin coğrafyası tercihtir.)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"catherine la voisin" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim