iyi niyetle hareket edip kötü niyetlilerin amaçlarını anlamayanların varacağı sonucu göstermek için kullanılan sözdür.
devamını gör...
kötü birşey yapmadan önce insanların zihinlerinde kendilerini ‘aslında niyetim iyi’ diyerek gaza getirmeleri ve aldıkları sonuçlar neticesinde ortaya çıkmış bir sözdür.
devamını gör...
marksist yazarlarla tanışmak isterim canım yoldaşlarım benim
devamını gör...
ve cehennemde ateş yoktur herkes kendi ateşini götürür.
devamını gör...
iyi niyetle yapılan her eylemin sonucunun iyi olmayabileceği, daha da kötü sonuçlar ortaya çıkarabileceği anlamına da gelen sözdür. anonimdir ancak türkçe'ye çevrilerek girmiştir. bizim toplumumuzun ürettiği bir ifade değildir.
devamını gör...
dan brown'un "cehennem" isimli kitabının giriş cümlesini hatırlattı;
"cehennemin en derin yeri, kriz zamanlarında sessiz kalanlara ayrılmıştır." diyordu. sanki bu söz, dante'ye ait diye aklımda kalmış.
zaten kitap boyunca, italyan yazar dante'ye çok fazla atıf var; kitap istanbul da, "yere batan sarnıcında" bitiyor. kitaba göre, istanbul dan dünyaya yayılan virüs ile insanların neslini devamı engelleniyor, gibi aklımda kalmış.
dan brown'un tüm romanları gibi çok sürükleyici bir kitap; bunda yazarın kitabını çevirisini yapan "altın yayınları" nında etkisi var sanırım (kitap çevirisi çok önemli),.
devamını gör...
kendi tecrübelerimden hareketle düşünürsem, evet, haklı bir söz... herşeyin fazlası zarar. iyi niyetin de. iyi kötü göreceli kavramlar tabiki ama yine de genelgeçer bir iyi kötü ayrımı vardır...
devamını gör...
yüreklere korku salan bir hristiyan deyişi.
devamını gör...
tarihte görülmemiştir ki iyilikten maraz doğmasın.
devamını gör...
hayır benim entrylerimle döşelidir.
devamını gör...
lenin'in sözü olarak ün kazanmıştır.
devamını gör...
#47487 gördüğüm en anlamlı başlık
devamını gör...
o taşları döşeyenler bile torpille seçilmiş taşeronlardır, eminim.
devamını gör...
günümüz hümanizması için sarf edilen en anlamlı söz. tacizci, tecavüzcü ve katiller için dahi ortaya çıkan duyarlar nedeni ile ne hallere düştüğümüz gözönüne alındığında o iyi niyet taşlarıyla cehennemi yaşadığımız söylenebilir.
devamını gör...
peki iyi niyetleri suistimal edenlerin döşedikleri taşlar nereye gidiyor.
devamını gör...
niyet iyi olmakla beraber adil, hakkaniyetli ve doğru ahlaki değerlere sahip değilse günün sonunda sahibini kötülerle aynı çukura sürükler.
devamını gör...
bu laf benim yaşadıklarımdan edindiğim tecrübe itibariyle, iyi niyetliyim ama bunları bunları yaptım insanlarının lafı olmuştur.

iyi niyetiyle yapacağından geri duran insanların cehenneme göz kırptıklarını pek görmedim. geri durabilen insanların iyi niyetinden şüphe edilmemesi gerektiğini görebildim en azından.
devamını gör...
her söylendiğinde sorguladığım sözdür.
iyi niyet niye cehennemin yolunda taş olsun arkadaş?
o taşlar art niyettir, kötü niyettir.

iyi niyet koluna aklı takarsa yol iyiliğe çıkar. takmazsa yolun sonu başında niyet edilen gibi olmayabilir ama olabilir de.

iyi niyetli olmak insan olmanın alâmetidir.
devamını gör...
geceleri noluyo bu siteye her taraf özlü sözlerle dolup taşıyo herkes mi hat bu sitede millet 12’den sonra manitaya mesaj atar bunlar özlü söz paylaşıyo herkes kimin yeğeni olduğunu açıklasın çabuk bi kişi hariç lütfen..
devamını gör...
bu söz yüzünden hepimiz kötü niyetli mi olmalıyız?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim