sayın genel başkan'a ve kanas canan hanım'a birilerinin sürekli hatırlatması gereken realitedir.

ek: yine baykal edebiyatı yapan tarih bilmezler damlamış. baykal'ın siyaset sahnesinde olduğu dönemde karşısında ecevit gibi sol'un anadolu'ya mührünü vuran bir adam vardı.
devamını gör...
varolmayan gerçektir. ancak eğer kılıçdaroğlu kalırsa 2023 te bunu söylemek mümkündür.
devamını gör...
olmayan gerçek. baykal varken de bu adam açık ara seçim kazanıyordu.
devamını gör...
katıldığım önerme. lâkin chpnin başında william wallace olsa yine de iktidara gelecek oyu yakalayamaz. kilicdaroglu ve ychp ekibinin hataları çok ancak bir de bu ülkenin sosyolojisi gerçeği var. 70'lerin türkiyesinde yaşamıyoruz ne yazık ki! en uygun dönemde, 2001 ekonomik krizi arefesinde yapılan secimde bile aldıkları oy belli.
devamını gör...
z kuşağının bir üyesiyim geçmişi sadece okuduklarımla biliyorum. ancak şu zaman için çok doğru bulduğum önermedir. sadece chp'nin değil muhalefetin hiç sağlam olmadığını fanatik olmayan herkes görebilecektir bence.

iktidarın gündem değiştirme çabalarına bodoslama atlayıp yardımcı oluyorlar. konuşulması ve sorulması gereken soruları doğru zamanda sorup konuşmuyorlar.

ilk okul düzeyinde sanane, saman ye den ileri geçmeyen tartışmaları iktidar destekleçilerini düşünmeye belki yanlışlık vardır demeye itmiyor.

çevremde gözlemlediklerimden yola çıkarak iktidar destekçileri istemesi gerektiğini bilmiyor. geçmişte zor şeyler yaşandı iktidar o zamanlar güzel işler yapmıştır belki bilemiyorum ama şu zamanın getirisi için ekmek kuyruklarını, yağ kuyruklarını gidermek yetmiyor. halk olarak iyi hizmet, adalet vs istemek en doğal hakkımız. bunları alamadığımız zaman bu işte bir yanlışlık olmuş oluyor. verilmiş deprem vergileri, yapılan sarayın gerekliliği, üniversiteye kayyum atamak, adalet eksikliği gibi bir çok konu da isteklerimizin olması hakkımız. muhalefetin şuan yaptığı gibi iki tweet atmakla bu işler yürümez yürümüyorda zaten. bu ülkenin iktadırının değişmesi için önce muhalefetinin değişmesi gerekiyor.
devamını gör...
(bkz: bunu deniz baykal'a sorsana delikanlı)
devamını gör...
chp sosyal demokrat bir düzen partisidir. ki son zamanlarda sosyal demokratlığı da bir kenara koymaya başlamıştır. chp'nin başında olan veya olacak olan kişi, partiyi kökten değiştiremez. parti neyse başkan odur ya da tersinden başkan neyse parti odur. düzenin muhalefet partileri (chp, hdp vb.) akp'yle göğüs göğüse mücadele edemezler. bunun için düzeni sorgulamak ve değiştirmek gerekir. ki düzen partileri bundan ölesiye korkar. örneğin abd'ye, ab'ye, emperyalizme karşı gelemezler. karşı gelişler ise genellikle göstermeliktir. ya da kapitalizme karşı çıkamazlar. burjuvalara, patronlara karşı hepsinin boynu eğiktir. milletvekillerine bakarsak, çoğunluğu zaten patron veya zengindir. kısacası, chp'nin başında kim olursa olsun yine akp iktidar olurdu. chp buna engel olamazdı ve olamadı.
devamını gör...
yanlış tespit. chp olmasa akp iktidar olamaz. chp’yi kapatın, bak bakalım bi dahaki seçime liberal demokratlar seçiliyo mu seçilmiyo mu..
devamını gör...
bomboş bir analiz. geçmiş dönemde de deniz baykal var ondan olamıyor diyorlardı.

akp'nin iktidar olmasının herhangi bir parti ile alakası yok. hiç mi sokağa çıkmıyorsunuz arkadaşlar. hadi sokağa çıkmıyorsunuz twitter'ı da takip etmiyor musunuz? her gün en az 3-5 yeni röportaja denk geliyorum ben. ekonomi kötü ama yine akp'ye verecem oyumu diyen bir kitle, ekonomi çok iyi gençler iş beğenmiyor diyen bir kitle, akp geldi dini kurtardı isterse ülke batsın yine de oyumu veririm diyen kitle, kılışdar sgk'yı batırdı diyen kitle, eskiden yağ kuyruğu vardı halinize şükredin diyen kitle var bu ülkede. daha 3-5 örnek yazarım da gerek yok. profil bu olunca akp'nin iktidar olması zor değil.

ne zaman zora düşse doğal gaz bulunuyor, petrol bulunuyor, ayasofya bi anda cami oluyor vsvsvs... bu ucuz politikayı yiyen kitle olduktan sonra muhalefetin başında kim var kim yok önemli değil. gazete televizyon da ellerinde olunca kitleyi zehirlemek daha da kolay.

kılıçdaroğlu'nu eleştiren insanlardan biri de benim. yaptığı bir dünya yanlış var. ama akp'nin iktidar olmasına çanak tutan davranışı bence yok. çünkü seçmen profili sıkıntılı. al kılıçdaroğlu'nun bütçe konuşmasını bırakayım buraya. daha 3 ay oldu.

izledin mi mesela sen bunu? veya gördün mü herhangi bir yerde. yok. şu söylediklerini başka ülkenin muhalefeti söylese sürmanşet olur her gazetede.

neyse gece gece boşa analiz kastık. gideyim biraz dönence remix dinleyeyim.
devamını gör...
bu z kuşağı öyle anormal şartlar altında büyüdü ki, adeta, toplu halde başka bir gezegenden gelmişler gibi...

90'lı yıllarda oynanan bir futbol maçını
izliyorlar internetten, "ohaaa. bu ne lan.. yok artık" diyorlar.
ibo show'da rakı içildi diyorsunuz, kafalarında canlandıramayıp, "link var mı abi?" diyorlar.
link veriyorsun, izliyor, yine "ohaaa. bu ne lan. yok artık" diyorlar.

"l-manyak adında bir karikatür dergisi vardı" diyorsun. "eee ne olmuş?" diyor, penguen ya da uykusuz gibi bir dergiden bahsettiğini sanıyor hergele. veriyorsun eline, "al bi göz gezdir" diyorsun yine "ohaaa. bu ne lan. yok artık" diyor.

"internet ya da cep telefonu olmadan, bir arkadaşınla nasıl buluşursun" diyorsun. "bellek yetersiz" uyarı veriyor, donuyor bir an... iki üç dakika acun'u dinletiyorsun, kendine geliyor...

jean jacques rousseau hakkında nasıl bilgi edindiyse, 90'lı hatta 2000'li yıllar hakkında da aynı şekilde, aynı araçlarla bilgi edinmiş bir nesle şimdi çıkıp da, deniz baykal'ı, murat karayalçın'ı, shp'yi, chp'yi nasıl anlatacaksın?

anlatırsın sorun değil, dinlerler de seni...
fakat nasıl algılamasını beklersin, senin tüm yaşayıp bildiğin gerçekleri...

anlatıyorsun, ağzı açık dinliyor sadece...
ekstrem bir şeyler duymak istiyor sürekli. "ohaa.. yok artık" demek için sabırsızlanıyor.

sanki seni dinlemiyor da, tiktok videosu izliyor.
devamını gör...
yalnızca kılıçdaroğluna bağlamak yanlış, şimdiki hükemet mi yönetimde daha kötü, yoksa muhalefet mi muhalefet işinde daha kötü karar vermek çok zor.
devamını gör...
olmayan gerçəklikdir. duyduğum en mesnetsiz iddiadır. recebi iktidar yapan tek şey bu halkın kokuşmuşluğudur. o yüzden recep gidince her şeyin düzeleceğini de sanmak ahmaklıktır. neyzen tevfik çok ince görmüş bu halimize.... ayağa kalkın ey ehli vatan dediler, kalktık. onlar oturdu biz ayakta kaldık.. o oturanlar başa kim gelirse gelsin oturmaya devam edecektir. ayrıca bu halk recep ten iyisini hak etse şu an o başta olurdu.
devamını gör...
adamın adını duyunca gülme geliyor durduramıyorum
devamını gör...
chp kuvayi milliye zamanındaki ve kurtuluş savaşı mücadelesi yıllarındaki kuruluş ayarlarına döndüğü an iktidara gelecektir. şuan ki kürt milliyetçisi chp bırak iktidar olmayı düzgün bir parti kurulursa ona bile geçilir.
devamını gör...
akp nin bunca yıldır iktidar olmasının sebebi muhalefetin başarısızlığı değil mi? deniz baykalı şantajla koltuğundan indirenler elbette yerine gelecek olan kişiyi şansa bırakmazlar.
devamını gör...
katılmadığım söylem, sözde tespittir.

ak parti bir kitle hareketi olarak kurulmuştur zamanında. muhafazakar, liberal, seküler bir çok kitlenin oyunu almıştır. örneğin; dsp %21 alırken 3 kasımda %1 almıştır.

yurttaşlar alışılmış yüzlerden vazgeçerek, ak parti'yi seçmiştir. kılıçdaroğlu falan mesele değil yani.
devamını gör...
hani derler ya; ben sensiz yaşayamam, diye. işte ben onlardan değilim. ben sensiz de yaşarım; ama seninle bir başka yaşarım... - nâzım hikmet

demem o ki onsuz da olurlardı ama hakikaten onunla daha çok oluyorlar, o eksilttikçe parçalar büyütüyor karşıdaki çığları.
devamını gör...
bazılarının hoşuna gitmeyecek acı bir gerçektir.
chp, atatürk zamanındaki kuvayımilliye ruhuna ve kuruluş ayarlarına geri dönmeli, sarı muhalefet yapmaktan vazgeçmelidir. erdoğan'ın gizli dostu ve ortağı kılıçdaroğlu'dur.
sakın ha 2023'te cb adayı olma kılıçdaroğlu bu işin şakası yok zaten geçmişte kaç seçim kaybettin...
devamını gör...
10 seçim kaybettiğine göre vardır bir bit yeniği bu işte. karşılıklı anlaşma vardır aralarında.
devamını gör...
partiler olmasaydı.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"chp'nin lideri kılıçdaroğlu olmasaydı akp'nin iktidar olamayacağı gerçeği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim