'iklim krizi kaygıları' nedeniyle 2019'da dünya turuna çıkmama kararını duyuran coldplay, çevre dostu bir turne düzenleyeceğini açıkladı.
grup, 2022'de düzenleyeceği turne kapsamında satılan her bilet için bir ağaç dikecek. konserleri düzenlemek için gereken elektrik de seyirciler zıpladığında enerji üreten bir dans pistinden sağlanacak.

coldplay solisti chris martinbbc'ye verdiği röportajda, "zıplayın dediğimizde buna gerçekten ihtiyacımız olacak çünkü yoksa tüm ışıklar sönecek. tüm gösteri yenilebilir enerji ile yürüyecek" dedi.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


buradan
devamını gör...
duyarlı olmaktan çok duyarlı görünmenin hüküm sürdüğü günümüz dünyasında ilgi çekmesi muhtemel turnedir.
fakat herhangi bir işe yaramaz. çevre duyarlılığını popüler hale getirmek, günümüz dünyasında yalnızca liberal politikaların sürdürüldüğü vakıfçılık memuriyeti gibi suya sabuna dokunmayan ve sistemin devamını getirmeye odaklanan blokları güçlendirir. çünkü en çok para onlardadır ve bu sayede çevreci popstarları en çok onlar fonlayıp istediklerini söyletebilirler. bu isimler "dünyanın problemi kapitalizmdir!", "devletlerin çıkarcılıkları doğayı önemsemez!" türünde sözler ifade etmezler. onlar yalnızca büyük bir sorun olduğunu kimsenin üzerine almayacağı biçimde dramatize ederek tiradlar atarlar. "çevremiz çok kötü durumda!", "doğa kan ağlıyor!", "ağaçlarımız tükeniyor!"...
eğer duyarlı insanlarsanız lütfen bize fidan dikmemiz için para verin ki yönünüzü akarsulara zehirli atık döken fabrikalara, seri üretim için doğayı katleden devletlere çevirmeden ekolojinin bozulmasına yönelik tepkilerinizi henüz oluşmadan yok edelim...

"dünya iyilik yaparak kurtulabilir..." gibi kişisel gelişim kitaplarındaki sözlerden hallice bir ideolojinin sattığı bir dünya, küresel kapitalistlerin yönetiminde oldukça elverişli bir hale gelir.
işte bu noktada şu sorular sorulduğunda çoğu şeyin cevabına erişilebilir.
"çevre nedir? çevre sorunları nelerdir? ekolojik problemlerin ortadan kaldırılması için hedefimizi nereye yöneltmeliyiz? acaba ağaç dikerek dünyayı iyileştirebilir miyiz? yoksa bu işler yalnızca iyi niyetin sömürüsü ve eylemsizliğin sürdürücülüğüne mi yarar?"

türkiye iklim bakanlığı kurmalı pasta yapmayı nerden öğrendi? neden öğrendi?
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
falan filan inter milan...
sistem, kutup ayılarının yalnızlığına üzdürüp insanları yalnızlığın göbeğine iten çarklarıyla tam hızda çalışıyor.
kutup ayıları uzaktalar. yanınızda değiller. fakat etrafınız insan dolu.
artık çok satan bu bohem hiçliğin anlamsızlığını, gerçeğe ulaşan fikirlerle yok etmenin keyfine erişilmesi dileğiyle.
bu bohemlik bizi eylemsizliğe ve sistemin çarklarını döndürmeye itiyor. tepki göstermek zor değil.
madem geleceğiniz yok. öyleyse korkacak bir şeyiniz de yok.
devamını gör...
dünyayı bisikletle gezip; camii, sinagog ve kiliselerdeki ekoyu kullanarak mı konser vereceklermiş?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"coldplay'den çevreci dünya turnesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim