kaynak
(bkz: cumhurbaşkanı ve milletvekili maaşlarına yüzde 40 zam yapılması)
akp grup başkanvekili mahir ünal:


“cumhurbaşkanımız kendi ödeneğiyle ilgili kendisi artış talep etmedi. sayın cumhurbaşkanımızın talep etmemesi şöyle bir sorun ortaya çıkardı. 3 bine yakın milletvekilinin maaşlarında bir artış olmayacağı anlamına geliyordu. bunların emekli maaşı sayın cumhurbaşkanımızın maaşına endeksli.

dolayısıyla sayın cumhurbaşkanımıza bu durum arz edildikten sonra sayın cumhurbaşkanımız da bu artışa rıza gösterdi. yani konu sayın cumhurbaşkanımızın ödeneğinin artırılmasıyla ilgili değil, sayın cumhurbaşkanımızın ödeneğinin artırılmasıyla ilgili bir talebi olmadı fakat sayın cumhurbaşkanımızın ödeneğine emekli maaşlarının endeksli olmasından dolayı diğer emeklilere yapılan artış doğal olarak milletvekili, eski meclis başkanı, eski cumhurbaşkanlarının emekli maaşlarına yansıtılmak durumunda kaldı."açıklamasında bulunmuş.
devamını gör...
milletin ne dertleri var be?

t: sayın cumhurbaşkanımızın istemeye istemeye razı olduğu şey. halbuki bir kanun değişikliğine bakar değil mi? milletvekili maaşlarının cumhurbaşkanı maaşına olan endeksini kaldırırsın olur biter.
devamını gör...
şahsımın ağzına ejder meyveli smoothie'leri zorla dayıyorlar...
devamını gör...
en basit bir olay için bile kanun, kanun hükmünde kararname, şu bu çıkarıyorsunuz da... bu mu yani şimdi?

yok mu isteseniz bir çözüm?
şöyle böyle oluyormuş da, o öyle olmazsa şunlar için iyi olmazmış da...
pehh! diyorum sadece.

faal milletvekillerini anlarım da, emekli bir milletvekili neden alır 20 bin'e yakın maaş?
türkiye'de ben bir tane görmedim, asgari ücretle çalışırken milletvekili olan birini.
bunların alayının ordan burdan gelirleri var, bir sürü hem de...

daha ne kaynak akıtıyorsunuz bu insanlara?
cumhurbaşkanı'na hiç girmiyorum, bakın.
devamını gör...
istemem,yan cebime koy gibi bir şey sanırım
devamını gör...
zammı biz istedik diyor adam, erdoğan’ı şirin göstermek için kendilerini bile yakıyorlar.
zavallı cumhurbaşkanı zorla zamma maruz kalmış. hem de hepitopu 10 asgari ücrete denk gelen bir zamcık için. yazıktır ayıptır yahu.

vekillere gelince zammı gerekli gören reis, işçilere gelince sesini çıkartmıyor. adamların maaşına bakıp bu adamlara zam şart bu maaşl nasıl geçinsinler daha fazlasını hak ediyorlar diye düşün; üç kuruşa çalışan işçilere maaş iyi şükürsüzlük var diye bak.

3 bin milletvekili konusuna hiç değinmiyorum zaten. dünyada bu kadar milletvekili olan kaç ülke var acaba. bir dönem milletvekili seçil, 2 sene yap sonra emekli ol ömürboyu maaş al. ne güzel dünya be.
devamını gör...
itibarın tasarrufa olan tecavüzü ilan edilirken kullanılan cümle.

e itibar olayı endeksli ve kanuniymiş bu ülkede, neden illede rejim cumhuriyetmiş gibi davranılıyor doksan senedir buralarda ben anlayamıyorum.
ülkenin yasası, adeti, örfü, ananesi ve insanlarının terbiyesi hiç açık vermiyor idi de gelip akp mi yaptı/bozdu her şeyi.

biz ayrı koyar ayrı yazarız teknik olarak ancak doğada her şey bir bütündür ve zihin işlem yaparken her şeyi bir bütün olarak anlar ve algılar.
insanın/insanların zihnindeki program, yani zihniyet bozuk ise anlaşılanlar da yapılacak edilecekler de bozuk olur.

osmanlı cumhuriyeti adında bir komedi filmi yapılmıştı akp'nin ilk parlama yıllarında. ben o zaman da mırıldanmıştım oturduğum yerde : - hiçbir zaman farkedemeyecek / anlayamayacaksınız değil mi!? doksan senedir, o osmanlı cumhıriyeti'nde yaşayıp durduğumuzu! - diye..
sömürgeci kapitalist monarşistlerin dünyaya yutturdukları teknik lagalugalara çok fazla takılıyorsunuz. oysa marx çok iyi izah etmişti olanı biteni, gidişatı ve günümüzde olacakları..
ingiliz ve amerikan istihbaratının sahte koplo teorileri ve mossad'ın manipülatif eylemleri çok kafanızı * karıştırdı, onca zamandır..
devamını gör...
açıklama içinde sanırım bin defa "sayın cumhurbaşkanı" ifadesi geçiyor.
devamını gör...
ülkemin güzelim türk lirası cinsinden para kazanan insanlarının büyük zamlar karşılığı korkması gereken durumdur. kimin kime zam yaptığını değil de zam oranlarının konuşulması gerekiyor. çok basit mantıkla ülke sınırları içindeki dolar miktarı türk lirası miktarının 17’de bir. aynı mantıkla ülkedeki tuvalet kağıdı miktarı sabit olduğu ve piyasada gezen türk lirası arttığı sürece o tuvalet kağıdı için verilen para da artacak.

özet: bırakınız kimin kime ne kadar “zamcık” yapıp istediğini. ülkedeki paranın değersizleşmesinin mesul kişisini düşünün, anın, anlatın.
devamını gör...
lan bırak.
devamını gör...
cumhurbaşkanınızın 2022'nin ilk 3 ayında *örtülü ödenek* adı altında harcadığı 1 milyar 15 milyon lira para neyin mecburiyeti?

bkz
devamını gör...
vatansever, milletperver, islamın son temsilcisi bir liderin maaş alıyor olmasını aklım almıyor ki!
devamını gör...
mecbur itibardan tasarruf olmaz. siz aylığı 100bin tlcik olan bir cumhurbaşkanını şu güzel ülkenin güzel insanlarına yakıştırabiliyor musunuz? ola 100bin dediğin para 6000 dolar bile değil... o kime yeter adam o kadar memleket memleket geziyor. sizi temsilagsgxjxjznsk yeeeteeerrr...
devamını gör...
yahu siz rteyi kalpsiz mi sandınız? istemeye istemeye, göz yaşlarıyla birlikte ve zorla (evet yanlış okumadınız zorla) kabul etmiştir. kesin zorla cebine sokmuşlardır parayı ben inandım.

halk açken, ülkenin yarısından fazlası açlık sınırında yaşıyorken, emekliler, asgari ücretliler hiper enflasyon yüzünden geçinemiyorken, rte ve yandaşları, vekil denen beleşçiler, yancılar, sülük bankamatik memurları vb. devletten en az üç olmak kaydıyla yüzbinlerce lira maaş alıyor biliyorsunuz. düşünün ki bu nasıl da üzücü bir durumdur…

kesin her ay kahroluyorlardır üzüntülerinden!
devamını gör...
sanki burada da bir mağduriyet var. cb yine mağdur edilmiş arkadaşlar. zorla yapmışlar. mecburiyetten olmuş öyle. hak yiyorsunuz, günaha giriyorsunuz, yapmayın.
devamını gör...
doğru bulduğum açıklama. argadaşlar argadaşlar! devlet başganımız erdogan zam istemedi hatta reddetti bunu fakat dıj güçler ve fetöcü teröristlerle yunan ve rum düşmanlar birlik olup başganımıza zorla zam yaptılar ve hesabına para yatırdılar. bu da onu zor duruma düşürdü. hep birlikte bu oyunu bozmalıyız ve başganımızın arkasında durmalıyız!
devamını gör...
asgari ücrete de zam gelecek o zaman.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"cumhurbaşkanı maaşına zam istemedi mecburen zam yapıldı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim