en sevdiğim iktisatçılardan biridir. (bkz: mukayeseli üstünlükler teorisi)'nin kurucusudur.
devamını gör...
adam smith'den sonra klasik ekonomist'lerin en büyüklerinden biridir.
ilk defa azalan getiriler konusunu gündeme getiren bir iktisatçıdır. buna göre topraktan elde edilecek ürün kapital ve iş gücünün artmasına bağlı olarak azalma eğilimi gösteren bir artış sergileyebilecektir.
devamını gör...
1772 yılında doğan ve üniversite eğitimi almayan ekonomisttir. kendisine ekonomist diyemeyiz aslında, sadece ekonominin belli alanlarında kendi fikirlerini ileri sürmüştür.

ayrıca kendisi başarılı bir yatırımcıydı. öldüğünde gerisinde bugünün parasıyla yaklaşık 50 milyon sterlin bir servet bırakmıştır.

en önemli tezi de mukayeseli üstünlük kuramıdır.
devamını gör...
en sevdiğim iktisatçılardan zira bu adam günümüzün global ekonomisini tam 200 yıl önce görmüş. üzerinden 200 yıl geçmesine rağmen biz hala anlayamamışız. 200 yılda "burnuma su kaçarsa orucum bozulur mu hocam" sorusu kaç milyar kere sorulmuştur onu da size bırakıyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"david ricardo" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim