dünya klasikleri / hikaye-öykü
9 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

giovanni boccaccio tarafından yazılan decameron, 1348'de avrupa'da yaşanan veba salgınından etkilenerek kaleme aldığı eserdir. yunan dilinden alınan eser adı, "on günlük bir olay" anlamına geliyor.
devamını gör...
14. yüzyılda yazılmış; ortaçağ yaşamına dair inciler sunan kitap, eser. kara veba'dan kaçan bir grup insanın kaldıkları şatoda birbirlerine anlattıkları 100 hikayeden oluşan eseri; giovanni boccacio, ''sevenlerin, özellikle de seven kadınların acılarını hafifletmeyi amaçlayarak'' yazdığını söyler ön sözünde.

kitabı oluştururken o vakitlerde zaten var olan masallardan, öykülerden derlemeler yaptığı yani tüm hikayeleri özgünce oluşturmadığı söylenir. bu yine de kitabın ortaçağ italya'sına açılan bir kapı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"decameron" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim