2011 yılından bu yana ispanya'nın altetico madrid takımını çalıştıran arjantinli teknik direktör. futbolculuk zamanında sevilla, lazio, inter gibi takımlarda forma giymiştir.
devamını gör...
guardiola, tuchel, klopp vb. teknik direktörler ile karşılaştırılıdığında pek de göze hoş gelen futbol oynatmasa da maçlarını izlerken keyif aldığım iki üç teknik direktörden birisidir. çünkü maçlarını izlediğinizde oyuncularının sahadaki konumlandırılmasından "işte bu bir simeone takımı" diyebiliyorsunuz. aynı zamanda 4-4-2'yi en iyi oynatan teknik direktör olabilir. zaten bu 4-4-2 muhabbetinden dolayı çok hakkı yeniyor.

az önce bahsetmiş olduğum simeone sevgim özellikle bu sene pekişti. sebeplerini şu şekilde sıralayacağım:

-taktiksel açıdan göstermiş olduğu esneklik: bu sene atletico madrid'in maçlarını izleyenler 3'lü savunma hattının sıklıkla kullanıldığını görürler. hatta rakibi karşılarken 6'lı savunma hattına da geçiş söz konusudur.*

-kanat bekleri kullanış biçimi: simeone'de kanat bekleri oldukça önemli bir role sahiptir. kanatlarda ise yannick carrasco ve kieran trippier var. carrasco, belçika milli takımında iken buna benzer bir rolde oynamıştı zaten. carrasco normalde bir bek oyuncusu değil ancak sol stoper olan hermoso'nun varlığı sayesinde kanat beki olan carrasco hücumlarda sürekli felix ve suarez ile pas alışverişinde bulunuyor.* trippier'i zaten anlatmaya kelimeler yetmez, oldukça hakkı yenen bir sağ bek. sağ ayağı çok temiz olduğundan dolayı bindirmeleri rakip takım için oldukça fazla tehlike arz ediyor. tam bu formasyon için biçilmiş kaftan.

- kanat oyuncularını kullanış biçimi: burada da lemar ve llorente'den bahsetmek gerekiyor. carrasco ve trippier'in varlığından dolayı bu arkadaşlar hem orta sahada hem de half space'deki hücum aksiyonlarında oldukça fazla aktif rol alıyorlar. lemar bundan önce sol açıktı ancak maçları izledikçe sol içte felix, koke ve suarez ile oldukça fazla etkileşim halinde*, llorente ise atletico madrid'e gelmeden önce bildiğim kadarıyla orta saha idi ama şimdi kanatlarda da takılmaya başlamış.* correa da oldukça iyi bir iş çıkarıyor.

- defansif kurgu: adamın zaten alamet-i fabrikası bu, hem 4-4-2 hem de 3-5-2 veya 6-3-1 farketmez oyuncuların yeri o kadar net ki sahaya baktığınız zaman kimin nerede ve kimi tuttuğu oldukça belirgindir. yazımın başında da belirttiğim gibi diziliş farketmeksizin simeone maçlarını izlerken kendisinin takımı olduğunu hissetiriyor. aynı zamanda kendi sahasında topu kaptıktan sonraki geçiş oyunları ile rakip kaleye direkt gidebilme kabiliyeti de mevcuttur. buna yönelik fazla antreman yapıldığı belli oluyor.

elbette ki felix, lemar gibi pek çok oyuncu parasının hakkını veremiyor ancak bu takımına kimlik kazandırdığı gerçeğini değiştirmiyor. bu sayede takımları hep belli bir seviyenin üstünde oluyor. geçen seneki başarısız tablodan sonra kendini gerçekten değiştirmiş bir teknik direktör var.

buradan bu seneye dair anlatmaya çalıştığım şeyler ile alakalı daha doyurucu bilgilere erişebilirsiniz.
devamını gör...
atletico madrid'i vasat bir orta sıra takımı olarak devralıp yıllar içinde real ve barca'ya kafa tutan, cl kazanamasa bile büyük takımların karşılarına çıkmaya korkar olduğu bir takım yaratmıştır. doğru pek göze hoş gelen oyun oynatmaz ama bu onu futbol katili falan yapmaz zira savunma da bir sanattır zamanında pl'de namağlup giden liverpool'u iki maçta da nakavt ederek bunu ispatlamıştır. ayrıca oyuncularıyla da arası çok iyidir yeri gelince bir baba gibi onlara sahip çıkar. real'den 20 milyon euro'ya aldığı orijini ön libero olan llorente'yi forvete kadar evriltmiş, forvete evrilttiği llorente ise liverpool karşısında iki gol atarak turu getiren adam olmuştur bu yönüyle de takdir edilesi bir adamdır. velhasılıkelam diego simeone futbol tarihinde unutulmaz bir yeri olan hocadır jose mourinho ile birlikte ''bu savunmacılar futbolu katlediyor yaw'' diyen ağlak loser pepcilerin kocası olmaya da devam edecektir
devamını gör...
en sevdiğim teknik direktörlerden. futbol romantizmi yapanlara kramponun soğuk dişlerini gösterir hemen.
devamını gör...
elinden gelse 22 kişi defans yaptıracak futbolun katili. evet.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"diego pablo simeone" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim