gençlik ve spor bakanı mehmet muharrem kasapoğlu, yüksek kira talepleri nedeniyle binlerce öğrencinin yurt veya ev bulamadığına ilişkin tartışmaları yorumladı. "verileri bilmeden farklı şekilde ortaya koyanlar, bildiği halde kötü niyetle istismar edenler, milletimizi kandırmaya çalışıyor" diye konuşan kasapoğlu,
türkiye'nin dünyanın en kapsamlı ve kapasitesi en yüksek yurtlarına sahip olduğunu iddia etti: "adeta dünyanın en modern otel zincirleriyle rekabet eder durumdayız." iddiasında bulundu.

buradan
devamını gör...
o yüzden mi tek odada 6-10 kişi kalıyorlar öğrenciler.
devamını gör...
hristiyan ismail başlığı sandım.

t: şaka gibi bir beyan.
devamını gör...
kyk yurtları t tipi cezaevinden farksızdır.
(bkz: allah kurtarsın kardeşim)
devamını gör...
doğrudur, asker koğuşu gibi insan doludur. her şey, herkes üst üste.
devamını gör...
yalan parayla olsa kredi çekip yine söyler bu akepeliler!

gerçi doğru ya kredi çekmelerine gerek yok, biraz örtülü ödenek yeter.
devamını gör...
saçmalıktır.
şu ana kadar 2 yurt deneyimim oldu, biri türkiye’de biri almanya’da. türkiye’de odtü yurtlarında kaldım. bilen bilir kyk yurtlarına bin basar ama hala eksiklikleri var. giriş/ çıkış saati, odaya istediğin kişiyi alamama veya sabahları kafa sayımı gibi ilkel ve insanlık dışı yönlerine girmiyorum bile. su kesintisi olur anons gelir yan yurtta duş alabilirsiniz diye. yurt görevlisi dan diye girer odana, kitli kapıyı da açar önemli değil çünkü.
almanya’da marburg üniversitesinin yurdunda kaldım. adamlar o kadar aşmış ki sadece tek kişilik oda veriyorlar. yurtta spor salonu da vardı bar da. eksisi yok mu? var. internet. internet yoktu yurtta ama onun da çözümü vardı tabii.
sonuç olarak yurda ev misyonu yüklemişlerdi. ne çocuk gibi davranıyorlardı ne de köpek gibi insanları minnacık odaya tıkıyorlardı.
devamını gör...
1 yıl kyk yurdunda kaldım. benim yurdum şansıma yeni yapılmış bir binaydı. otel gibiydi kimse kusura bakmasın. odalar da 3 kişiydi.
devamını gör...
yeni nesil yurtlar daha konforlu ancak eskiden beri var olan yurtları konfor ile aynı cümlede kullanmak konfor kelimesine haksızlık olur.
gençlik ve spor bakanı işi gücü bırakıp mavi vatan, pkk ile iltisaklı falan filan mivnalinde konuşmalar yapsın.
turizm bakanı da yurtlara baksın.
devamını gör...
bunu yokluk nedeniyle diyanetin yurdunda somalili ve nijeryalılarla 6 kişilik odada kalan vedat arkadaşıma da anlatabilir misin?
devamını gör...
en son 5 sene önce mecburiyetten bir yurtta kalmak zorunda kaldım. yaptığım analize göre çoğu yurdun suriye'deki mahkumların tutulduğu hücrelerden fark yok.
devamını gör...
5 farklı yurtta kalan ve 2 kez devlet yurdundan atılan biri olarak şunu söyleyebilirim ki her devlet yurdu birbirinin aynısı değil. bakan sadece ankara’da gördüğü yeni yapılmış lüks yurtlara bakarak konuşuyorlar galiba.
devamını gör...
kendilerini bir gece yurt odalarında konaklamaya davet ediyorum. belki fikirleri değişir.
devamını gör...
düğünde takı takılacağı zaman iğne bulunması ama takı takan insan olmaması gibi
devamını gör...
bildigim kadarıyla turkiyede iki tur devlet yurdu var, birisi yari ozel birisi tam devlet yurdu bunlardan yari özel denilen gerçekten cok kaliteli oluyor,odalarda uç kisi kaliniyor, yemekler ve imkanlar standarlari karsiliyor ama tam devlet denilen yurtlar gercekten çok kötü oluyor, 2 tane ranza oluyor odalarda genelde ve 4 kisi kaliyor, cezaevinde kullanılan şu demir dolaplardan oluyor, yerler damalı zemin buz gibi zaten tam devlette kalanlar özele gecmek için dilekce vermis ve birilerinin yurttan ayrilmasini bekleyen ogrenciler oluyor fakat sanirim bazen bir seneyi bulabiliyor bu süreç.ezcümle turkiyedeki yurtlarin bazilari gercekten kalitelidir ve fiyat performans acisindan iyidir ama bu yurtlarin sayisi son olaylarlanda göründüğü gibi yeterli değildir güneş balçıkla sivanmiyor, yeterli kapasiteniz yoksa yoktur.ayrica benim gibi orta direk ogrencileri yurda alacak kadar kapasiteniz yoksa kapasiteniz yetersizdir.
devamını gör...
bayılıyorum bu "milletimizi kandırmaya çalışıyorlar" edebiyatına. emekli, cebine giren parayı kendisi biliyor. 3 lira giriyorsa "hayır 5 lira giriyor" diye iddiada bulunuyorlar. öğrenci sokakta yatıyor "hayır yatmıyor" diye iddialaşıyorlar. sınırdan afganlar giriyor diyorsun "yoo! sınırlarımız harika korunuyor" diyorlar.

çok merak ediyorum oradan bakıldığında ne kadar enayi ya da aptal görünüyoruz ki böyle lafları rahatlıkla ileri sürebiliyorlar?
devamını gör...
isviçre'nin, dört tarafı denizlerle kaplı tropikal bir ada ülkesi olması kadar tutarlı ve rasyonel bir önermedir.
devamını gör...
8 kişilik bir oda nasıl dünyanın en kapsamlı yurdu oluyor. diğer devletler bizim yurtlardan az feyz alsınlar.
devamını gör...
almanya'da yurtta 250 euro'ya kalıyorum. kendime ait odam var. elektrik su doğalgaz wifi dahil.

söyleyeceklerim bu kadar.
devamını gör...
ha diye kaldım ama sonra dedim ki ameriga bizi gıskanıyo
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"dünyanın en kapsamlı yurtlarının türkiye'de olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim