genç olan çoğu kişinin bir sorunu olunca ergenlik sorunları gelir geçer diyorlar. her şeyi ergenlikle bağdaştırmaları çok saçma. "ergen" dedikleri birisi üzüldüğünde ne oldu aşk acısı mı çekiyorsun diye soruyorlar. sorunlar sadece aşktan ibaret olmuyor ki aşkla ilgili bir sorun varsa bile ergenlikle alakalı değildir. her sorunu ergenliğe bağlamaktan vazgeçin.
devamını gör...
dünyadaki herkes ona karşı cephe almış zanneder.
devamını gör...
ortamda ki herkes bana bakıyor doğal davranmaliyim.
devamını gör...
sivilce ve yağlı cilt..
devamını gör...
giydiklerinin tonunun birbirine uymaması.
sevdigi kizin ona "abi" demesi.
annesinin ona cay demletmesi.
aslında bunlar hepimizin basina gelebilir ama işte. günümüzde birilerinin sorununu bile azımsarız,dalga konusu deriz yası ufak diye. iste oyle bir sey.
devamını gör...
anlaşılmamak. dünyayı siyah beyaz görmek. kim olduğunu bulmaya çalışmanın getirdiği stres. gelecekte bu sorunlara bulunan cevaplar karaktere nakış gibi işleniyor.
devamını gör...
en güzel yaşlarını sınavlara hazırlanmakla geçirmek zorunda kalmaları, okumamayı tercih edenlerinse genç yaşta ekmek peşinde koşmak zorunda kalmaları. zengin olup bunları kafaya takmayanlara gelince, doyumsuz olmaları ve mutluluğu abuk sabuk işlerde aramaları.
devamını gör...
anlaşılamamak en önemli sorunlardan biri olabilir bence. çocuk yetişkinliğe geçiş sürecinde kendini ve isteklerini keşfetmeye çalışırken çevre ve aile bu bireyleşmeyi anlamayabilir. yani bir yetişkin olarak çocuğa önderlik etmek yerine onu kendinin bir parçası olarak görerek kendini keşfetmesini engelleyebilir. zaten fizyolojik ve psikolojik olarak karmaşık bir süreçten geçen birey de kendini kanıtlamak ve savunmak için agresifleşebilir. ergenlik sürecindeki insanları suçlamak, istedikleri ile dalga geçmek, onların yerine karar vermek gibi davranış kalıpları yerine onları anlayarak hareket edersek bu sürecin daha iyi atlatılacağını düşünüyorum. ama pek çok ailede diğer bireylerin egoları bu normal süreci zorlaştırıyor maalesef.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ergen sorunları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim