#ödüllü filmler
komedi / fantastik / aile
7 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

2018'de gösterime girmiş olan, imdb'ye göre abd, kanada ve hindistan ortak yapımı fantastik filmdir. 42 milyon dolar civarı bir bütçesi vardır ve gişede 131 milyon dolarlık bir iş yapmıştır. cate blanchett ve jack black gibi çok ünlü oyuncuları vardır. yönetmeni ise eli roth'tur. "korkunç" filmler çekmesiyle tanınan bu isim, burada biraz çocuklara yönelik bir şeyler yapmak istemiş herhalde ama bana göre bu gerçekten karanlık bir film ve çocuklar tarafından izlenmesinde bir beis olabilir bu yapımın. gene de aileyle izlenebilir herhalde ama the house with a clock in its walls (filmin orijinal ismi) izlediğim benzerlerinden gerçekten daha "tekinsiz" bir yapım.

oyunculuklar gayet güzel. blanchett ve black ile birlikte, çocuk kahramanımız owen vaccaro da gayet iyi bir performans sergilemiş burada. kötü karakterler de gerçekten etkileyici.

film, bir kitap uyarlaması. uyarlandığı eseri okumadığım için bu konuda bir yorum yapamasam da hikaye gayet hoş. çok da orijinal veya sıra dışı bir konu yok bu eserde ama gene de bir fantezi işinden bekleneni ve isteneni veriyor.

filmin konusu 50'lerde geçiyor herhalde diyecektim ki, google'da arattım ve 1955'te geçtiğini öğrendim. burada mekanlar, kostümler, dekorlar gibi şeylerin üzerinde titizlikle çalışılmış ve renk/kontrast kullanımı da güzel olunca karşımıza gayet atmosferik bir yapım çıkmış.

travmalar ve trajediler... film adeta bunların üzerine kurulu. çocuk kahramanımız lewis barnavelt, florence zimmerman (cate blanchett) gibi "iyiler" de; kötülerden isaac izard (kyle maclachlan) da cidden korkunç ve izleri kolay geçmeyecek hatta ömür boyu etkileri devam edecek büyüklükte trajediler ve/ya travmalar yaşamışlar. jonathan barnavelt (jack black), filme komedik bir boyut katıyor (ki zaten black'ten başka da bir şey beklenmezdi) ve bu, filmdeki kara bulutları biraz dağıtıyor.

filmin, birçok fantastik amerikan filminde de olduğu gibi 2. dünya savaşı'na bağlanan bir konusu var. bunun ekmeğini amma da yediler, hakikaten. çok da uzun ve detaylıca anlatılmıyor, izard'ın o savaşta yaşadığı dehşetler zira bu, daha ziyade genç izleyicileri hedef alan bir film.

böyle çocukları/gençleri hedef kitlesi yapan filmleri izleme konusunda hep tereddütlü olurum, çoğunu da bitirmeden kapatırım ama bu yapıt gerçekten de iyi.

bir şans verebilirsiniz.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"eski evdeki büyülü saat" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim