benim için müren balığıdır. balıkçıların korkulu rüyası olan bu hayvanı deniz ortamına az biraz aşina olan bir kişi zaten bilecektir. hiç şakaya gelmez hocam bu hayvan. her biri neşteri zayıf duruma düşürecek yüzlerce keskin dişi olan bir hayvan düşünün, parmağınızı veya elinizi kaybetmeniz işten bile değil. ben de o sırada zıpkınım ile dalmış bulunmaktayım, ve yuvadan kafasını çıkaran kapkara bir müren, bana doğru bakıyor. normalde hayatta g**üm yemez o hayvanı vurmaya, ancak bana ağzını açıp kapatan ve bana doğru dik dik bakan bu hayvanın bana saldıracağını düşünmüştüm o korkuyla. o anki heyecanıma rağmen, tam beyninin ortasına nokta atışı yapmayı başardım ama neyse ki. buna rağmen çok sağlam dayandı hayvan, kafasına gelen zıpkına rağmen ölmesi 15 dakikayı buldu.

yaklaşık 1,5 metre olan bu müreni aldım, ve evin yolunu tuttum. yenir mi bu yenmez mi diye araştırırken, daha sonra vurduğum mürenin türünü de merak ettiğim için ufak bir araştırma yaptım. meğerse bu türün ağzını açıp kapatması onların günlük hayatının bir parçasıymış, ben ise bunu tehdit olarak algılayıp hayvancağızı vurmuşum. aslında üzülmüyor değilim biraz. yaklaşık iki gün mayonezli bir sosta marine ettim etini, pek de beğenmedim doğrusu. bari ahyatını aldığıma değse imiş hayvancağızın... netice itibarıyla yediğim en egzotik hayvanın hikayesi de böylece bitmiş oldu.

biliyorum biraz uzun bir tanım oldu, ancak bu derece saygımı kazanmış bir hayvana az bile...
devamını gör...
dana hayvanıdır. antrikotunun kilosu 150 tl olmuş.
devamını gör...
karides.
devamını gör...
et gördüğümüz yok bir de en egzotiğini bulmaya çalışacağız. yine de cevap vermek gerekirse davuk
devamını gör...
kesinlikle ahtapot. dünyadaki en zeki hayvan. (kargayı, maymunu geçin) çok mu lezzetli eti yaw, ben yedim zırt zırt eden bir et. bırakın hayvancağızları, belki evrilip bizi bile geçecekler.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"eti yenilen en egzotik hayvan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim