fakir fukara fonu 1986 yılında turgut özal tarafından kurulmuştur, günümüzde sosyal yardımlaşma ve dayanışma genel müdürlüğüne evrilmiştir.

fonun amacı sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan, bu kurumlardan maaş alamayan, fakrü zaruret içinde ve muhtaç durumda olanlara geçici olarak yardımda bulunmak, bu gibi kişilerin eğitim ve öğretim imkanlarını geliştirerek üretken duruma gelmelerini sağlamak olarak belirlendi. fak - fuk - fon’un gelir kaynakları kanunla belirlenmiş durumda. trafik cezalarının yarısı, rtük reklam gelirleri hasılatının yüzde 15’i, gelir ve kurumlar vergilerine ek olarak alınan paralar fonda birikiyor.

daha o yıllarda bile amacına hizmet etmediği yönünde haberler çıkmıştır.
devamını gör...
fakir fukara fonu diye kurulmuş ama, fakir fukaraya kitleme fonuna dönmüş.

zaten isim verilirken niyet baştan belli edilmiş gibi.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
şu ansosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfıadını almıştır.
devamını gör...
fanfinifinfon’u çağrıştıran fakir fukara fonu’nun kısaltması.
devamını gör...
1986 yılı yapımı kemal sunal'ın garip filminde kullanılan terim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"fak fuk fon" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim